Το OlaEvia.gr επισκέφθηκε τον Γιάννη Μύρκο στις εγκαταστάσεις του εργαστηρίου του MIRKOS FRESH FOOD, ο οποίος μίλησε για πολλά ενδιαφέροντα και επίκαιρα θέματα.
1) Πώς έχει επηρεάσει ο covid -19 την επιχείρηση σας και τον κλάδο σας;
Αν πω ότι οι επιχειρήσεις μας τόσο το εμπόριο τροφίμων όσο και το καφέ, δεν έχουν επηρεαστεί από την πανδημία δεν θα είναι αλήθεια. Αν δεν υπήρχε το Mirkos fresh food δεν θα είχαμε καταφέρει να συντηρήσουμε το cafe. Ολους αυτούς τους μήνες που λειτουργούσε μόνο με take away, τα έσοδα ήταν μειωμένα, ενώ τα έξοδα "έτρεχαν".
2) Είναι ικανοποιητικά τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις;
Φυσικά και δεν είναι ικανοποιητικά, αλλά θεωρώ ότι από την πλευρά της κυβέρνησης έχει χαθεί λιγάκι "η μπάλα". Όλο αυτό ήταν πολύ πρωτόγνωρο και δεν ήταν κατάλληλα προετοιμασμένη.
3) Τι πιστεύετε ότι χρειάζονται η Χαλκίδα και η Εύβοια για να ανακάμψουν οικονομικά, ανεξάρτητα από την κρίση που επέφερε η πανδημία;
Ο τόπος μας χρειάζεται καλή διαφήμιση και να αξιοποιηθούν επιτέλους όλα τα όμορφα μέρη που διαθέτει το νησί μας. Βέβαια, όλοι πρέπει να βάλουμε το ...λιθαράκι μας σ' αυτό το θέμα.
3) Τι πιστεύετε ότι θ' αφήσει πίσω ο κορωνοϊός όσον αφορά στο επιχειρείν;
Τα αποθεματικά έχουν πια τελειώσει, οι επιχειρήσεις - αν και άνοιξαν- θα πονέσουν πολύ και φοβάμαι πως δεν θα αντέξουν όλες.
4) Πως θεωρείτε ότι θα εξελιχθεί η κατάσταση με την πανδημία;
Είμαι σίγουρος πως θα ' ρθει ένα τέταρτο - αναγκαστικό θα 'λεγα- κύμα και στόχος θα είναι να φοβηθούμε και να εμβολιαστούμε όλοι.
5) Εργάζεστε πολλές ώρες; Πώς περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας τώρα αλλά και στη διάρκεια του lockdown;
Τώρα, αλλά και με το lockdown εργάζομαι τουλάχιστον 15 ώρες την ημέρα. Αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω, ίσως προτιμούσα γίνω δημόσιος υπάλληλος. Περισσότερη ξεκούραση και πολύ λιγότερο άγχος! Όταν έχω λίγο χρόνο μου αρέσει να περπατάω, βοηθάει πολύ στην υγεία.