ALSYK ΣΥΚΟΒΑΡΗΣ: Η γνωστή εταιρία αλουμινίων αγόρασε εργοστάσιο στο Βασιλικό

* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Ευβοϊκή Γνώμη (29-03-2024)
 
Μαντίλι κούνησε στην Εύβοια και την Ελλάδα γενικότερα η εταιρεία Reckitt Benckiser, η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στην παραγωγή και εμπορία σαπουνιών, απορρυπαντικών και προϊόντων καθαρισμού.
 
Έφυγε από τον νομό μας και πούλησε τις εγκαταστάσεις της στο Βασιλικό (κοντά στη ΣΕΛΜΑΝ), οι οποίες εκτείνονται σε μια έκταση δέκα στρεμμάτων. Αγοραστές είναι τα αδέλφια Συκοβάρη, που δραστηριοποιούνται στον χώρο των κουφωμάτων αλουμινίου.
 
Η Benckiser έβαλε σιωπηρό λουκέτο αποζημιώνοντας σταδιακά τους 70 εργαζομένους της. Το έκανε παρότι είχε μεγάλη κερδοφορία από τα διάσημα προϊόντα που παρήγαγε, όπως το Quanto, το Dettol, το Harpic, το Air Wick, το Veet, το Calgon και πολλά άλλα.
 
Αιτία είναι η απόφαση της διοίκησης να σταματήσει την παραγωγή του μαλακτικού ρούχων Quando, το οποίο ήταν το κορυφαίο προϊόν της εταιρείας, με μερίδιο πάνω από 24%. 
 
Στις αρχές του 2023 ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις με την εταιρεία ALSYK των αδελφών Συκοβάρη για τη μεταβίβαση του ακινήτου στο Βασιλικό και πρόσφατα ολοκληρώθηκε το deal.
 
Ο Σταμάτης Συκοβάρης είπε στη «Γνώμη» για το θέμα: «Η συμφωνία έκλεισε στο 1.800.000 ευρώ. Ήταν συμφέρουσα για την εταιρεία μας, αφού η αντικειμενική αξία του ακινήτου ανέρχεται στα 3,3 εκατ. ευρώ.
 
»Οι εγκαταστάσεις είναι άκρως λειτουργικές, αφού μέχρι πριν λίγους μήνες το εργοστάσιο παρήγαγε προϊόντα. Παρόλ’ αυτά, ξεκινήσαμε ήδη γενναία ανακαίνιση και ευελπιστούμε να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο».
 
Για τον τρόπο αξιοποίησης του νέου εργοστασίου, ο Σταμάτης Συκοβάρης τόνισε: «Θα παράγουμε μεγάλες ποσότητες κουφωμάτων αποκλειστικά για εξαγωγή. Πριν λίγες μέρες, μάλιστα, ήμουν στη Γερμανία και έκλεισα κάποιες εμπορικές συμφωνίες.
 
»Πρόκειται για ένα project συνολικής αξίας 10 εκατ. ευρώ, περίπου, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς του ακινήτου. Τα μισά χρήματα διατίθενται άμεσα και τα υπόλοιπα μετά από μία τριετία».
 
Σύμφωνα με τον Σταμάτη Συκοβάρη, η εταιρεία ALSYK της οικογένειάς του θα διατηρήσει το εργοστάσιο στον Βατώντα για τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς. Όλος ο σχεδιασμός είναι ιδιαίτερα φιλόδοξος και το άνοιγμα πολύ μεγάλο.
 
Θέλεις να είσαι ενήμερος για όλα όσα συμβαίνουν γύρω σου; Εμπιστεύσου την εφημερίδα «Ευβοϊκή Γνώμη»!