KAMINOS HOTEL: Στα χέρια Ισραηλινών επενδυτών πέρασε το ξενοδοχείο στη Λίμνη

* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα «Ευβοϊκή Γνώμη» (02/12/2022)

Μετά τους Ισραηλινούς επενδυτές της αλυσίδας «Brown Hotels» και οι Εβραίοι της εταιρείας «Selina» έκαναν ...μπάσιμο στην τουριστική αγορά της Εύβοιας αγοράζοντας το 4στερο ξενοδοχείο «Kaminos» στην πυρόπληκτη Λίμνη.

Πρόκειται για πολυεθνική εταιρεία, η οποία ξεκίνησε από τον Παναμά και μέσα σε οκτώ χρόνια κατάφερε να έχει στην ιδιοκτησία της 163 ξενοδοχειακές μονάδες σε 25 χώρες! Ιδρυτές είναι ο εβραϊκής καταγωγής Ράφι Μουσέρι και ο Ντάνιελ Ρουντασέφσκι.

Πρόσφατα, η «Selina» ήρθε σε συμφωνία με τον ιδιοκτήτη του «Kaminos» Αντώνη Τερτιλή για την αγορά του ξενοδοχείου στη Λίμνη. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, το deal έκλεισε σε ένα ποσό γύρω στο 1,5 εκατ. ευρώ.

Το «Kaminos» είχε υποστεί τεράστιες ζημιές τον Σεπτέμβριο του 2018 με την κακοκαιρία «Ζορμπάς». Με πολλή δουλειά ο Αντώνης Τερτιλής το ανακαίνισε για να το πουλήσει τελικά τέσσερα χρόνια αργότερα.

Οι νέοι ιδιοκτήτες λειτουργούν ήδη το ξενοδοχείο, ενώ ξεκίνησαν εργασίες για να ολοκληρώσουν τα δωμάτια, που είχε αφήσει ημιτελή ο προηγούμενος ιδιοκτήτης. Επιπλέον, αγόρασαν και μια έκταση στα Χρόνια για να στήσουν νέα ξενοδοχειακή μονάδα.

Η νέα επένδυση αποτελεί μία σημαντική τονωτική ένεση για την περιοχή της Λίμνης, η οποία υπέστη τεράστια οικολογική καταστροφή και μεγάλο οικονομικό πλήγμα εξαιτίας της πυρκαγιάς του Αυγούστου 2021.

Όσον αφορά στην «Brown Hotels», χάλασε η εξαγορά του ξενοδοχείου «Amaronda Resort» στον Μαλακώντα από τον Ανδρέα Μάνεση. Μεταξύ των δύο πλευρών υπήρξε συμφωνία ύψους 12 εκατ. ευρώ και υπογεγραμμένες ρήτρες εχεμύθειας, αλλά το deal ακυρώθηκε.

Οι Ισραηλινοί επενδυτές έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον τους στην εκτόξευση των ξενοδοχείων τους σε Χαλκίδα (πρώην Pelagos) και Ερέτρια (πρώην Grand Bleu), αλλά δεν αποκλείουν νέες μελλοντικές επενδύσεις στην Εύβοια.

Στο μεταξύ, η «Brown Hotels» συμμετέχει στην κοινοπραξία που πήρε 72 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα αγοράζοντας τα κόκκινα δάνεια των πρώην ιδιοκτητών τους. Στην κοινοπραξία συμμετέχει και η Lampsa Hellenic Hotel, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία».