STAVENTO - ΧΑΛΚΙΔΑ: Το ακίνητο - φιλέτο στα χέρια Αλιβεριώτη

* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα «Ευβοϊκή Γνώμη» (15-7-2022)

Σε νέα εποχή περνάει το πολύπαθο παραλιακό bar-restaurant «Stavento», που ανήκει στην αρμοδιότητα του ΟΛΝΕ. Μετά από ανοιχτό διαγωνισμό, πλειοδότης αναδείχθηκε ο Μανώλης Κοτσιφάκης, ιδιοκτήτης του beach bar «Baluse» στον Κάραβο Αλιβερίου.


Το ακίνητο-κόσμημα νοίκιασε το 2009 ο Δημήτρης Παπαθεοδώρου με μηνιαίο ενοίκιο 11.600 ευρώ. Γρήγορα, όμως, σταμάτησε να πληρώνει και ο Οργανισμός έχει βεβαιώσει στην Εφορία οφειλές του επιχειρηματία που ξεπερνούν το 1,1 εκατ. ευρώ!
Ο Παπαθεοδώρου κινήθηκε δικαστικά για να πετύχει τη μείωση του ενοικίου στις 4.000 ευρώ περίπου. Μετά από συνεχείς αναβολές, όμως, η υπόθεση δεν έχει ακόμη τελεσιδικήσει.

Στα δύο χρόνια της θητείας του, ο πρόεδρος του ΟΛΝΕ Σπύρος Γεροντίτης δεν κατάφερε να επουλώσει τη μεγάλη “πληγή” του Οργανισμού, ο οποίος έχει εισπράξει για το «Stavento» το αστείο ποσό των 1.000 ευρώ.

Ήρθε, όμως, το πλήρωμα του χρόνου για να ...σβήσει την ατολμία της διοίκησης Γεροντίτη. Η παραχώρηση του «Stavento» στον Παπαθεοδώρου έληξε στις 20 Ιουνίου και ο ΟΛΝΕ προχώρησε άμεσα σε νέο διαγωνισμό.
Απαραίτητη προϋπόθεση ήταν οι ενδιαφερόμενοι να έχουν κύκλο εργασιών κατά μέσο όρο τουλάχιστον 300.000 ευρώ για τα έτη 2017, 2018 και 2019 ξεχωριστά (λόγω πανδημίας δεν συμπεριλήφθησαν τα έτη 2020 και 2021).

Η τιμή εκκίνησης καθορίστηκε στις 4.000 ευρώ το μήνα και ο διαγωνισμός έληξε το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Ιουλίου. Προσφορές κατέθεσαν μόνο ο Χαλκιδέος ζαχαροπλάστης Στέλιος Γουναρόπουλος και ο Αλιβεριώτης Μανώλης Κοτσιφάκης.

Πλειοδότης αναδείχθηκε ο επιχειρηματίας από το Αλιβέρι με προσφορά στις 6.300 ευρώ το μήνα για 15 χρόνια και δικαίωμα ανανέωσης για άλλα πέντε. Μένει να γίνει ο τυπικός έλεγχος των εγγράφων για να ανακηρυχθεί και ανάδοχος.

Με δήλωσή του στη «Γνώμη» ο Μανώλης Κοτσιφάκης ξεκαθάρισε ότι δεν ενδιαφέρεται να ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι εργασίες ανακαίνισης του «Stavento».

Στις 28 Ιουλίου, όμως, λήγει η άδεια λειτουργίας του bar-restaurant και ο ΟΛΝΕ ενημέρωσε σχετικά το Λιμεναρχείο Χαλκίδας. Έτσι, αν το «Stavento» συνεχίσει να λειτουργεί μετά την παραπάνω ημερομηνία, ο ιδιοκτήτης του κινδυνεύει με πρόστιμα και κυρώσεις.