ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ποιος είναι ο επιχειρηματίας που λέγεται πως θα αγοράσει τη σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ

Ακόμη ένα "χρυσό" deal ετοιμάζεται να κάνει ο γνωστός επιχειρηματίας και φίλος του Παναθηναϊκού, Σπύρος Θεοδωρόπουλος.
 
Ο «Mr.Chipita», όπως είναι γνωστός στον επιχειρηματικό κόσμο, έχει τον έλεγχο και του αμερικανικού κολοσσού τροφίμων της Mondelez
 
Ωστόσο, τις τελευταίες μέρες έχουν βγει στη δημοσιότητα πληροφορίες ότι ο ίδιος - μαζί με ομάδα άλλων επιχειρηματιών - βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση της σοκολατοβιομηχανίας ΙΟΝ.
 
Η γνωστή ελληνική εταιρία ιδρύθηκε το 1930 από τον αείμνηστο Γιάννη Κωτσιόπουλο και σήμερα διοικείται από την Τίνα Κωτσιοπούλου, ανιψιά του αείμνηστου ιδρυτή της σοκολατοβιομηχανίας.
 
Η κα Κωτσιοπούλου μαζί με άλλο ένα μέλος της οικογένειας συμφώνησαν να πουλήσουν έως το 75% της εταιρείας στον κ. Θεοδωρόπουλο και το γκρουπ των επιχειρηματιών που τον στηρίζουν.
 
Επιπλέον, ο κ. Θεοδωρόπουλος ελέγχει ήδη την αλλαντοβιομηχανία Νίκας, συμμετέχει με 21% στη ΜΕΒΓΑΛ, διατηρεί τον έλεγχο σε μονάδα υδροπονικής ντομάτας στη Δράμα και πρόσφατα συμφώνησε να αποκτήσει πλειοψηφικό πακέτο στην εταιρεία Ελληνικοί Χυμοί.
 
Η απόκτηση όμως της ιστορικής ΙΟΝ είναι όντως μια μεγάλη εξαγορά. Η εταιρεία το 2020 είχε τζίρο 119 εκατ. ευρώ, σύνολο ενεργητικού 145 εκατ. ευρώ, κέρδη προ φόρων 11,9 εκατ. ευρώ, εργοστάσια σε Αθήνα, Αρτα και Σόφια και απασχολεί περίπου 950 εργαζόμενους.
 
Ολα δείχνουν ότι ο γνωστός επιχειρηματίας θα προβεί στη μεγάλη συμφωνία, αφού έχει δηλώσει στο παρελθόν πως ...ποντάρει στην παραγωγή. Συγκεκριμένα, σε παλιότερη συνέντευξή του είχε αναφέρει: 

"Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, η έμφαση πρέπει να δοθεί στην παραγωγή. Κι αυτό θα το κάνουμε μόνο αν αλλάξουμε νοοτροπία. Αν πάψουμε να είμαστε αντι-επιχειρηματίες. Δυστυχώς, έχουμε οδηγηθεί σε αποβιομηχάνιση της χώρας, έχουμε εξαρτηθεί από τον τουρισμό, με αποτέλεσμα, όταν αρρωσταίνει ο τουρισμός, να αρρωσταίνει και η χώρα. Πρέπει να μάθουμε να παράγουμε. Να διδάξουμε στα παιδιά μας τη σημασία της παραγωγής. Να στηρίξουμε τον πρωτογενή και τον δευτερογενή τομέα...."