PELAGOS HOTEL: Ισραηλινοί έκαναν χρυσό deal με την Αντζυ Αλεξάνδρου και τον Γιώργο Κατσίνα

 

* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα  «ΕΥΒΟΪΚΗ ΓΝΩΜΗ» (10-9-2021)

Νέα εποχή ξημερώνει για το ιστορικό ξενοδοχείο «Πέλαγος» της οικογένειας Αλεξάνδρου στον Άγιο Μηνά. Το άλλοτε πολυτελές ξενοδοχείο πέρασε στα χέρια Ισραηλινών επιχειρηματιών, οι οποίοι σκοπεύουν να το “απογειώσουν”.

Ξεκίνησαν αγορές σ’ όλη τη γύρω περιοχή και προτίθενται να δημιουργήσουν μια ευβοϊκή Ριβιέρα στα ήσυχα και καταγάλανα νερά του βόρειου Ευβοϊκού. Το πολυτελές τουριστικό θέρετρο θα απλώνεται δεξιά του κόλπου του Αγίου Μηνά και θα περιλαμβάνει ξενοδοχεία, spa, βίλες και εξοχικές κατοικίες.

Οι δύο Ισραηλινοί ξενοδόχοι Leon Avigad και Νitzan Perry, οι οποίοι θέλουν να δημιουργήσουν την ευβοϊκή ριβιέρα.

Το ξενοδοχείο «Πέλαγος» είναι το πρώτο που απέκτησαν οι Ισραηλινοί επιχειρηματίες και το πιο εμβληματικό. Λειτούργησε για πρώτη φορά το Μάιο του 1985. Ήταν ένα “διαμάντι” που δημιούργησε το αείμνηστο ζεύγος Κώστας (εργολάβος δημοσίων έργων) και Φανή Αλεξάνδρου.

Ο αείμνηστος δαιμόνιος εργολάβος δημοσίων έργων Κώστας Αλεξάνδρου ήταν ο εμπνευστής και δημιουργός του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Πέλαγος».

Αργότερα, μπήκαν μέτοχοι στην επιχείρηση και τα αδέλφια του Κώστα.
Τη δεκαετία του 1990 το «Πέλαγος», γνώρισε μεγάλες δόξες. Στους χώρους του φιλοξενήθηκαν διακεκριμένα πρόσωπα, όπως πολιτικοί, καλλιτέχνες και μεγαλοεπιχειρηματίες. Με άλλα λόγια, για να περάσεις τη χλιδάτη είσοδό του, θα έπρεπε να διαθέτεις γερό πορτοφόλι!

Η Άντζυ Αλεξάνδρου και ο Γιώργος Κατσίνας πούλησαν το ξενοδοχείο τους σε Ισραηλινούς επιχειρηματίες.

Στη συνέχεια, το ξενοδοχείο πέρασε στην Άντζυ Αλεξάνδρου, πρωτότοκη κόρη του Κώστα Αλεξάνδρου, η οποία προσπάθησε να αναστήσει την επιχείρηση που, λόγω της οικονομικής κρίσης και άλλων προβλημάτων, είχε πάρει την κατιούσα.

Το 2017 η Άντζυ Αλεξάνδρου έκανε ...λίφτινγκ στο «Πέλαγος» με ...πετροδόλαρα. Δύο χρόνια πριν, το 2015, έκλεισε συμφωνία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να φιλοξενεί νεαρούς Άραβες σπουδαστές, οι οποίοι κάνουν την εκπαίδευσή τους στην ΕΑΒ, στην Τανάγρα.

Αναμνηστική φωτογραφία με Άραβες τουρίστες. Η Άντζυ (δεύτερη από αριστερά) και ο σύζυγός της Γιώργος (δεύτερος από δεξιά) είναι ντυμένοι με αραβικές στολές.

Οι Άραβες σπουδαστές θα φιλοξενούνται ακόμα για λίγο καιρό στο ξενοδοχείο, το οποίο από τις αρχές Σεπτεμβρίου άλλαξε χέρια και πέρασε στην Ισραηλινή εταιρεία «Brown Hotels» με έδρα το Τελ Αβίβ.

Το ποσό της πώλησης του εμβληματικού ξενοδοχειακού συγκροτήματος, κατηγορίας 4 αστέρων και δυναμικότητας 100 κλινών, εκτιμάται στα 6,5 εκατ. ευρώ περίπου, σύμφωνα με πηγές της κτηματαγοράς. Με λίγα λόγια, η Άντζυ Αλεξάνδρου και ο σύζυγός της Γιώργος Κατσίνας έχουν κάνει χρυσό deal με τους Ισραηλινούς.

Την ώρα που ξεκινούν επενδύσεις και

στην περιοχή της Ερέτριας

Εβαλαν στο ...μάτι και το «Saint Minas»

Το ξενοδοχείο «Saint Minas», που εδώ και χρόνια ερημώνει, βρίσκεται σε προνομιακή θέση. O ιδιοκτήτης του Μίλτος Χέλμης συζητάει τώρα την πώλησή του.

Η εταιρεία «Brown Hotels» Ισραηλινών συμφερόντων ιδρύθηκε το 2010 από τους ξενοδόχους Leon Avigad και Nitzan Perry, οι οποίοι είναι ζευγάρι στη ζωή και στις επιχειρήσεις και ζουν στο Τελ Αβίβ μαζί με την 8χρονη κόρη τους.

Οι “δαιμόνιοι” επιχειρηματίες έχουν κάνει το τελευταίο διάστημα επενδυτικό μπαράζ στην Ελλάδα με την αγορά αρκετών ξενοδοχείων που “αργοπέθαιναν” και τα αποτελείωσε η πανδημική κρίση.
Στην περιοχή της Χαλκίδας, μαζί με το «Πέλαγος», οι Ισραηλινοί έβαλαν στο ...μάτι και το γειτονικό, εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο «Saint Minas».

Σκοπός τους είναι να το αγοράσουν και αυτό, όπως και όλη την έκταση που βρίσκεται ανάμεσα στα δύο ξενοδοχεία!
Καλά ενημερωμένες πηγές ανέφεραν στη «Γνώμη» ότι σκοπός των Ισραηλινών είναι να δημιουργήσουν μια ενιαία «ευβοϊκή Ριβιέρα» με πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα, αντίστοιχα της αθηναϊκής Ριβιέρας.

Όσον αφορά στο «Saint Minas», η Brown Hotels βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Μίλτο Χέλμη, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ξενοδοχείων Εύβοιας.

Η ίδια εταιρεία, όμως, κάνει μεγαλεπήβολα επενδυτικά σχέδια και για την περιοχή της Ερέτριας. Πριν λίγο καιρό αγόρασε το ξενοδοχείο «Grand Bleu», το οποίο αναμένεται να ανακαινιστεί εκ βάθρων, ενώ βολιδοσκοπεί και άλλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της περιοχής.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, ο ίδιος επενδυτικός όμιλος αγόρασε ένα μεγάλο ξενοδοχείο στο Λουτράκι Κορινθίας και στο Σούνιο, ενώ ετοιμάζεται να ανοίξει ξενοδοχεία και στη Θεσσαλονίκη πιστεύοντας ότι ο τουρισμός στα αστικά κέντρα θα ανακάμψει από το 2022.