Θαλασσινά ή κρεατικά; Πάντα με ασφάλεια όμως στα καλύτερα μαγαζιά της Χαλκίδας και πέριξ

Η εποχή του κορωνοϊού φαίνεται να μην τελειώνει άμεσα, γι’ αυτό πρέπει να προσαρμοστούμε στα απαραίτητα μέτρα, αν θέλουμε να έχουμε επιλογές διασκέδασης.

Πάμε να τις δούμε μία - μία... 

ΛΑΜΠΡΟΥΚΟΣ

Δυνατό χαρτί στην παραλία της Λαμψάκου είναι ο "ΛΑΜΠΡΟΥΚΟΣ".(δες εδώ πού ακριβώς βρίσκεται) . Εδώ και 38 χρόνια  διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου τόσο με τα πιάτα του που ολοένα και τα αναβαθμίζει ενώ προσθέτει και καινούρια, όσο και με τον χώρο του που συνεχώς αναβαθμίζει.  Απολαύστε γεμιστό καβουράκι, πείνα, ζουμερό χταπόδι και απίθανες  καραβίδες στα κάρβουνα, καθώς και κάθε είδους όστρακα.

ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ


Στην παραλία της Νέας Λαμψάκου Χαλκίδας (εδώ όλα τα απαραίτητα στοιχεία), με σήμα κατατεθέν τον φάρο, θα βρεις το ουζερί - ψαροταβέρνα ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ.  Αυθεντικές συνταγές που μυρίζουν θάλασσα  όπως καλαμαράκια, όστρακα, χταποδάκι, γαρίδες κ.α., με top πιάτο εννοείται το ολόφρεσκο ψητό ψάρι, έρχονται γρήγορα στο τραπέζι σου. Συνόδεψε τις επιλογές σου με τις εκλεκτές ετικέτες κρασιών  που έχει στην κάβα του. 

ΑΜΜΟΥΔΙΑ


Στην παραλία του Αγίου Μηνά Χαλκίδας, θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις στάση για παραδοσιακούς θαλασσινούς μεζέδες στην ψαροταβέρνα ΑΜΜΟΥΔΙΑ. Εδώ, η απλότητα κυριαρχεί στο μενού αφού στον κατάλογο των ψαριών υπάρχει μόνο ό,τι βρει φρέσκο κατευθείαν από το καϊκι ο ιδιοκτήτης. Οι τιμές είναι πολύ προσιτές και το σέρβις γρήγορο και εξυπηρετικό. Καλό θα είναι να κλείσεις τραπεζάκι πριν πας... Βρες εδώ τηλεφωνάκι και διεύθυνση.  

ΑΛΑΤΙ


Στην παραλία Αγίου Νικολάου, στο Μπούρτζι Χαλκίδας (βρίσκεται μόλις 5’ έξω από την πόλη) συναντάμε το Αλάτι, μια εναλλακτική ψαροταβέρνα πλάι στο κύμα! 

Ο ιδιοκτήτης και chef της επιχείρησης Βαγγέλης Μπιθικούκης μάς ταξιδεύει στις παραδοσιακές γεύσεις του Ευβοϊκού, αλλά και στις θάλασσες του κόσμου με περουβιανή κουζίνα κάθε Παρασκευή και κάθε Σάββατο απ’ το μεσημέρι  με αυθεντικό  sushi (απαραίτητη η κράτηση – εδώ θα βρεις τηλεφωνάκι και το ακριβές στίγμα του). s. www.alati-restaurant.gr/ fb:@alatibithikoukis. Insta: alati.bithikoukis 

Για περιποιημένα θαλασσινά μεζεδάκια θα πάτε οπωσδήποτε σε δυο γνωστά μαγαζιά της Χαλκίδας.

ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ


Την ατάκα "πιάσε ακόμη ένα μάστορα" , την ξέρεις; Ε, στο τσιπουράδικο - μεζεδοπωλείο ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ θα την ακούσεις πολλές φορές, αφού το τσιπουράκι ρέει άφθονο. Ολα τα πιάτα, τα επιμελείται η κυρία Ντίνα, η μαμά της ιδιοκτήτριας, Ελένης Μελέντη, η οποία φροντίζει πάντα για τα καλύτερα. Θαλασσινοί μεζέδες, χταποδάκι στα κάρβουνα, αλανιάρες γαρίδες, δροσερές σαλάτες, χειροποίητα ντολμαδάκια, και τόσες άλλες επιλογές θα βρεις στον κατάλογο του. Ανοιχτά όλες τις μέρες, εκτός από την Κυριακή. Μάθε εδώ κι άλλα χρήσιμα για το τσιπουράδικο. 

ΣΤΕΝΑΚΙ


Πρόκειται για το πιο αγαπημένο ΣΤΕΝΑΚΙ της Χαλκίδας και βρίσκεται στον εμπορικότερο δρόμο της πόλης, στην οδό Αβάντων (εδώ θα βρεις όλα τα απαραίτητα). Ο ιδιοκτήτης του, Γιάννης Σταμέλος, έχει ...κακομάθει πολύ κόσμο όλα αυτά τα χρόνια με τους νόστιμους μεζέδες που φτιάχνει. Σαγανάκι, χταποδάκι, γαρίδες, καβουροσαλάτα, χοιρινή τηγανιά και πιάτα ημέρας είναι κάποιες από τις επιλογές που έχεις. Ανοιχτά καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το απογευματάκι.   

Ποιος είπε πώς μόνο η γειτονική Αθήνα έχει καλά εστιατόρια για φαγητό; Έχεις επισκεφθεί τα παρακάτω μαγαζιά της Χαλκίδας; Πάρε μια ιδέα τι σου λέμε και μετά δημιούργησε άποψη!

MYSTIC


Ξέρεις ότι η Χαλκίδα διαθέτει έναν ...μυστικό κήπο; Βρίσκεται στο MYSTIC και εκεί θα βρεις πλούσια πρωινά, brunch, χορταστικά γεύματα και εξαιρετικά πιάτα για να συνοδέψουν ένα καλό ποτήρι κρασί! Με έμφαση στην ποιοτική πρώτη ύλη και σεβασμό στο απαιτητικό του κοινό, η κουζίνα του mystic λειτουργεί από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ και προσφέρει μία επαρκή λίστα “καλοσχεδιασμένων” πιάτων για κάθε γούστο και κάθε στιγμή.

Κάθε Τρίτη έχει μεξικάνικη κουζίνα, κάθε Πέμπτη, guest σεφ μετατρέπει το εστιατόριο σε μια ιαπωνική ταβέρνα με σούσι που -μάλλον- αρέσει πολύ γιατί πλέον είναι απαραίτητη η κράτηση. 

PANTHEON


Τι να πρωτοπούμε για το restaurant PANTHEON στην παραλία Χαλκίδας; Είναι το hot spot για όλους εκείνους που θέλουν να κάνουν ένα διάλειμμα από τη δουλειά τους για να φάνε κάτι εντυπωσιακό και ταυτόχρονα χορταστικό. Πολύ προσεγμένα πιάτα που κινούνται από την πίτσα και το burger μέχρι και εκλεκτά κρεατικά πάντα φτιαγμένα με τη δημιουργική πινελιά του Pantheon.

Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή έχει sushi night σε συνεργασία με εξειδικευμένο κατάστημα από την Αθήνα. Καλό είναι να κάνεις κράτηση, καθώς η covid νομοθεσία έχει περιορίσει τα τραπέζια. Κλικ εδώ για  να μάθεις όλα τα απαραίτητα για το grande εστιατόριο.   

ΕΥΡΙΠΟΣ

Δίπλα στο λιμάνι Χαλκίδας υπάρχει η ψαροταβέρνα ΕΥΡΙΠΟΣ, η οποία πρωταγωνιστεί εδώ και πολλά χρόνια στις προτιμήσεις των ψαροφάγων (βρες εδώ το στίγμα του). Η προνομιακή του θέση ανάμεσα στο λιμάνι και στην παλαιά γέφυρα, τα πιάτα του -τα οποία πάντα "σπαρταράνε"- και η ανάγκη του  ιδιοκτήτη να μην αφήνουν κανέναν πελάτη να φύγει δυσαρεστημένο είναι η απάντηση στο γιατί έχει αποκτήσει φανατικούς θαμώνες!

Ο ΚΟΥΛΗΣ (ΧΑΛΚΙΔΑ)


Λίγο πιο έξω από το κέντρο θα βρεις το ξακουστό ψητοπωλείο Ο ΚΟΥΛΗΣ . Φημίζεται  για τα μοναδικά και διαφορετικά πιάτα που σερβίρει. Χειροποίητο γεμιστό μπιφτέκι με τυρί, πίτσα με γύρο κοτόπουλο ή χοιρινό, σάντουιτς με κεμπάπ ή πανσετούλα. Βάζει και σούβλα, όπως λαχταριστό αρνάκι, κοκορετσάκι και κοντοσούβλι. Αν θέλεις να μείνεις σπίτι λόγω covid, μην ανησυχείς γιατί έρχονται στον χώρο σου γρήγορα και με ασφάλεια (τσεκ εδώ τηλεφωνάκι κι άλλα). 

ΚΤΗΜΑ ΑΝΘΗΔΩΝ


Αξίζει να κάνεις λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Χαλκίδα και να βρεθείς στα Λουκίσια Ανθηδώνας για να συναντήσεις το ΚΤΗΜΑ ΑΝΘΗΔΩΝ. Φτιαγμένο σε πανοραμικό σημείο προσφέρει εξαιρετική θέα στον επισκέπτη, αλλά και προσεγμένα πιάτα.

Γκουρμέ συνταγές με αγνά υλικά (τα περισσότερα παραγωγής τους) και μεγάλη γκάμα από ετικέτες κρασιών αποτελεί σίγουρα μια εξαιρετική επιλογή για ένα ρομαντικό δείπνο ή ακόμη και για επαγγελματικές συναντήσεις. Είναι ανοιχτά Π-Σ-Κ , ενώ ο χώρος του είναι κατάλληλος για καφεδάκι και ποτάκι (εδώ θα μάθεις περισσότερα) 

ΠΛΑΤΑΝΟΣ


Πάμε στην Ανω Στενή (400 μέτρα από την κεντρική πλατεία του χωριού - βρες εδώ ακριβώς το στίγμα του) για να πάμε στον "Πλάτανο" με την Α-ΝΕ-ΠΑ-ΝΑ-ΛΗ-ΠΤΗ δροσιά που προσφέρουν τα πλατάνια και το νερό που τρέχει δίπλα σας! Ιδανική επιλογή για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.  

Παραδοσιακή ταβέρνα με ιστορία 50 ετών (!) αποτελεί πραγματικό κόσμημα για την περιοχή χάρις και στη διακόσμηση, όπου κυριαρχεί το ξύλο και η πέτρα. Μοναδικές γεύσεις, με ποιότητα, παραδοσιακές τοπικές συνταγές και έμφαση στα αγνά υλικά.

Πρόσφατα η ταβέρνα πέρασε στα χέρια του Πάνου Κατσανά (αποτελεί την τρίτη γενιά της επιχείρησης), ο οποίος διαθέτει αστείρευτο μεράκι και φροντίζει πάντα για το καλύτερο. Ο εξωτερικός χώρος προσφέρει μοναδική θέα, ενώ τα τραπεζάκια  δίπλα στο ποτάμι δημιουργούν την εντύπωση πως βρίσκεσαι στον παράδεισο! 

Η ΒΡΥΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ


 Παραμένουμε στην Ανω Στενή γιατί μέσα στα πλατάνια θα βρεις τη Βρύση του γιατρού! Τρεχούμενα νερά, καταπράσινο μέρος με μια απίστευτη δροσιά, καλό φαγητό και ευχάριστη εξυπηρέτηση είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα αυτής της παραδοσιακής ταβέρνας - ψησταριάς.

Στο ...τιμόνι βρίσκεται ο Σταύρος Καρλατήρας, ο οποίος επιλέγει πάντα τα καλύτερα προϊόντα για την κουζίνα του. Κρεατικά στη σούβλα και στα κάρβουνα (άπαιχτα τα παϊδάκια του), χειροποίητα ορεκτικά (η ψητή φέτα συνοδεύεται άψογα με το κρασάκι για αρχή), νόστιμο τυροπιτάρι και τηγανόψωμο, και πολλά άλλα πιάτα με συνταγές του χωριού θα βρεις στο πλούσιο μενού του. Ανοιχτά όλες τις μέρες της εβδομάδας για το μεσημεριανό σας φαγητό. 

BRIDGE HOUSE

Πάμε στα Ψαχνά γιατί εκεί πριν δυο χρόνια περίπου άνοιξε το "Bridge House", και έχει κάνει πολύ καλή δουλειά..(δες εδώ τι εννοούμε - σού έχουμε και τη διαδρομή)

Ο έμπειρος σεφ δημιουργεί απίστευτα πιάτα! Steak χοιρινού, μπουρίτος μοσχαριού, burger Hangover, χορταστικές μπαγκέτες, σαλάτες (ντάκος, caesar, κινόα κ.α), πιάτα ζυμαρικών (καρμπονάρα, κοτόπουλο, τρούφα, σολωμό, γαριδομακαρονάδα, κ.α), πολλές επιλογές σε πίτσες, αλλά και σε μερίδες είναι μόνο λίγες από τις προτάσεις που θα βρεις στο πλούσιο μενού του. 

Απ' το βουνό στη θάλασσα και φτάνουμε στην παραλία Λευκαντί γιατί εκεί βρίσκεται το ΜΑΜ, το οποίο κάνει ...πανικό χειμώνα - καλοκαίρι. 


Είναι για όλες τις εποχές, παρόλο που βρίσκεται σε μια άκρως καλοκαιρινή περιοχή. Το MAM στην παραλία Λευκαντί το αγαπάς κι όλες τις ώρες. Είναι κατά κύριο λόγο cafe -bar, αλλά διαθέτει και λίγα πιάτα που σου φτιάχνουν ακόμη περισσότερο την όρεξη. Ποικιλία κρεατικών, αφράτη πίτσα, λαχταριστά burger, δροσερές σαλάτες. Μάθε κι άλλα για το mam κάνοντας κλικ εδώ.