Καφεδάκι, χυμός ή brunch; Απαραίτητο και το γλυκάκι... Δες, πού αξίζει να πας στη Χαλκίδα και πέριξ

Μάσκες, αντισηπτικά, αποστάσεις ασφαλείας, οκ. Τηρούμε τα μέτρα προστασίας κατά του covid-19 γι’ αυτό έχουμε τόσες επιλογές για διασκέδαση στην Εύβοια.
Πάμε να δούμε μία - μία τις επιλογές που έχετε για καφεδάκι, δροσερά ροφήματα, αλλά και λαχταριστά γλυκά και αλμυρά σνακ!

NEGRO


Ξεκινάμε με την πολυσυζητημένη παραλία Χαλκίδας και συγκεκριμένα με το Negro Café. Πρόκειται για στέκι της νεολαίας (βάλε μέσα και τους 40άρηδες). Μετά την πρόσφατη ανακαίνιση του, απέκτησε ακόμη πιο ενδιαφέρον… Μπορείς να επιλέξεις το κεντρικό μπαρ ή τα άνετα τραπεζοκαθίσματα, αν θέλεις να «χτυπήσεις» και ένα pancake ή μια ζουμερή βάφλα μαζί με το καφεδάκι σου. Μουσική σε soul και electric ακούσματα, ευγενική εξυπηρέτηση, πάντα γεμάτο με ωραίο κόσμο. Κάθε Παρασκευή μάς ταξιδεύει στο Μεξικό με ωραία πιάτα. Ρίξε μια ματιά εδώ... Σου έχουμε κι άλλα για το αγαπημένο cafe.

MOSTAR

Το Mostar το έχουμε συνηθίσει να γίνετε ένας μικρός χαμός, αλλά όσο υπάρχει ο …εφιάλτης του covid το ξεχνάμε όλο αυτό. Αυτή την περίοδο θα πιεις χαλαρά το καφεδάκι σου στον άνετο χώρο του, αλλά θα γευτείς και τα απίθανα γλυκά και αλμυρά σνακ που φτιάχνει.
Στο ίδιο χαλαρό mood κινείται πλέον και η μουσική που παίζει. Απολαμβάνεις μοναδική θέα, αφού βρίσκεται ακριβώς κάτω από την παλαιά γέφυρα Χαλκίδας! Μάθε κι άλλα εδώ.

ΠΕΤΡΙΝΟ

Συνηθίζαμε να το επισκεπτόμαστε για ένα πρωινό καφεδάκι με καλή παρέα για το ωραίο του περιβάλλον και την μοναδική καφεδάρα που φτιάχνει. Τον τελευταίο καιρό, όμως πηγαίνουμε στο Πέτρινο Café (τσεκ εδώ διεύθυνση κι άλλα) γιατί έχουμε ξεμυαλιστεί με τα pancake σε διάφορους συνδυασμούς (οπωσδήποτε θα πάρεις ένα bueno), αλλά και τα υπόλοιπα γλυκά του.

Αν επιλέξεις να πας το μεσημεράκι κι μετά, μη ξεχάσεις να δοκιμάσεις την πίτσα του. Είναι μμμμμούρλια! Στα συν η ωραία μουσική, το χαμογελαστό προσωπικό, η θέα στα νερά του Ευρίπου, αλλά και στο φρούριο του Σκαρίμπα, αφού βρίσκεται ακριβώς στη μέση της παραλίας Χαλκίδας.

MYSTIC 


Πρόκειται για μια όαση στο κέντρο της Χαλκίδας. Στο υπέρoχο περιβάλλον του MYSTIC θα πας το πρωί για καφεδάκι και brunch και το βράδυ για τα αγαπημένα κοκτέιλ που φτιάχνει. Σου προτείνουμε να δοκιμάσεις σίγουρα το αφράτο µπριός µε γαρίδα σωτέ, σως ταρτάρ, φιλέτο ντοµάτας & τσιπς αγκινάρας Ιερουσαλήµ για ένα γευστικό πρωινό. Δροσιστικά κοκτέιλ μπορείς να απολαύσεις καθημερινά (ακόμη και take away), αλλά κάθε Δευτέρα σε επιλεγμένα η τιμή είναι μόλις 6 ευρώ.

Μεγάλη εντύπωση προκαλεί η τεράστια κάβα με μοναδική ποικιλία σε premium και σπάνια ποτά. Ενδεικτικά εδώ μπορείς να βρεις πάνω από 90 διαφορετικά ουίσκι και 50 τζιν (!) Τα γλυκά που φτιάχνει είναι …για όλες τις ώρες, όπως τα pancakes με γεύση προφιτερόλ, αλλά και το “αποδομημένο” εκμέκ με μαστίχα, γλυκό τριαντάφυλλο και χειροποίητο παγωτό κανέλα.

NAMAS 


Καθαρό στέκι για πρωί και βράδυ στην παραλία Χαλκίδας (ακριβές στίγμα και πληροφοριακά στοιχεία εδώ). Το Namas, είναι ένα cafe-bar με το δικό του χαρακτήρα, που έχει φανατικούς φίλους! 

Ανετος ο έξω χώρος, αλλά και το εσωτερικό του, παρά την covid νομοθεσία, σε καλεί για ένα ρόφημα ή καφέ συνοδεία ενός γλυκού. Βάφλες, pancake, σοκολατόπιτες και τόσες άλλες γλυκές αλχημείες θα σε ξετρελάνουν σίγουρα! Το Brunch έχει μπει τώρα τελευταία στο μενού και πραγματικά ...τα σπάει!

PANTHEON

Παραμένουμε στην παραλία Χαλκίδας γιατί πρέπει οπωσδήποτε να περάσουμε από το PANTHEON. Ιδανικό για ένα χαλαρό καφεδάκι με την παρέα σου ή ακόμη και για επαγγελματικές συναντήσεις. Προσεγμένη διακόσμηση, χαμογελαστό σέρβις ακόμη και κάτω από τις μάσκες...  Μη ξεχάσεις να δοκιμάσεις τα γλυκά του που ...κολάζουν. Δεν θα σου πούμε πολλά γιατί είναι δύσκολο να βρεθούν λέξεις για να τα περιγράψουμε. Πάρε ακόμη μια γεύση πριν το επισκεφτείς.. Να, μπες εδώ.

ΡΕΞ 


Ενα από τα πιο αγαπημένα στέκια στη Χαλκίδα είναι το παραδοσιακό καφενείο ΡΕΞ στο Κρηπίδωμα. Εδώ, είναι αδύνατον να μείνεις απλά σε ένα καφεδάκι. Θα θέλεις σίγουρα να παραγγείλεις και κάποιο από τα ωραία σπιτικά γλυκά που φτιάχνει. Σου προτείνουμε να "χτυπήσεις" μια σοκαλατόπιτα. Είναι ...μούρλια!  Μπες εδώ και θα σε οδηγήσει στον γλυκό κόσμο του ΡΕΞ. Βέβαια, είναι μια ιδανική πρόταση για τους λάτρεις του τσίπουρου και της ρακή, οι οποίες συνοδεύονται με χορταστικές ποικιλίες!  

BEANS BARLEY 

 

Ενα από τα πιο ...αγαπησιάρικα στέκια της Χαλκίδας είναι το νέο BEANS AND BARLEY. Στημένο προσεκτικά στην κάθε λεπτομέρεια, η ιδιοκτήτρια, Γιώτα Γιαλού, έχει δημιουργήσει έναν πανέμορφο χώρο ακριβώς δίπλα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Τσεκ εδώ τηλεφωνάκι και άλλα χρήσιμα.    

Εκτός απ' το γευστικό coffee espresso και τη μεγάλη ποικιλία σε ροφήματα (να δοκιμάσεις σίγουρα τη σοκολάτα με καραμέλα και αλάτι Ιμαλαϊων), στο Bakery Cafe θα βρεις ζεστό ψωμάκι και πολλά άλλα απίστευτα προϊόντα (όλα δοκιμασμένα, πριν μπουν στα ράφια!)  

Σάντουϊτς σε ψωμί από χαρούπι και διάφορες γευστικές γεμίσεις για όλα τα γούστα, φρέσκο γιαούρτι με δημητριακά και μέλι, muffins, κέικ τσαγιού και καρότου, τσουρέκια, αλλά και υγιεινές μπάρες μπορείς να διαλέξεις από την πλούσια βιτρίνα που διαθέτει. Ανοιχτά: ώρες καταστημάτων. 

Πάμε λίγο πιο έξω απ' τη Χαλκίδα και συγκεκριμένα σου προτείνουμε να ανέβεις βόρεια! Γιατί, πρέπει να δεις στα Ψαχνά το Bringe House και στη Στενή την Ελάτη, το Καφεγλυκοπωλείο 1453 και το Tsayius.

BRIDGE HOUSE

Ενα cafe που έλειπε από τα Ψαχνά - είναι γνωστά για το Πανεπιστήμιο στην περιοχή- είναι το BRIDGE HOUSE. Είναι ανοιχτά από νωρίς το πρωί και θα το δεις πάντα γεμάτο (στα επιτρεπτά όρια)! Περιποιημένο καφεδάκι, ποικιλία σε ροφήματα, αλλά και πολλές επιλογές σε γλυκάκια. Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τη γέφυρα των Ψαχνών, είναι πολύ εύκολο να το βρεις. Σού έχουμε περισσότερες πληροφορίες εδω... 

TSAYIUS

Καφεδάκι, αλλά και μεγάλη ποικιλία σε μπύρες διαθέτει το "Tsayius Pub", στην πλατεία της Στενής (τσεκ εδώ πληροφορίες) ως αυθεντική μπυραρία.

Εκτός, όμως από ένα ζεστό ρόφημα στον ζεστό χώρο του μπορείς να απολαύσεις και τα μοναδικά γλυκά του από τα χεράκια της κυρά -Αμαλίας. Θα σε ξελογιάσουν μόνο που θα τα δεις... Πορτοκαλόπιτα, σοκολατόπιτα και άλλα θα καταχωρηθούν στα αγαπημένα σου! 

ΕΛΑΤΗ


Η πιο όμορφη και νόστιμη πέτρινη  παρουσία της Στενής είναι σίγουρα το cafe EΛΑΤΗ στην πλατεία. Ο εξωτερικός χώρος στον πεζόδρομο κάτω από τα δέντρα προσφέρει απίστευτη δροσιά! Μοναδικά είναι και τα φρέσκα σπιτικά γλυκά που φτιάχνει (καρυδόπιτα, γαλακτομπούρεκο, εκμέκ κανταΐφι, κ.α)! Δείτε  εδώ που ακριβώς βρίσκεται.

Επειδή, η Εύβοια διαθέτει πολύ ωραίες παραλίες με προσεγμένα cafe, δεν γίνεται να μην πας μέχρι το Λευκαντί (παίρνεις το δρόμο για τη Νότιο Εύβοια) και συγκεκριμένα στο MAM.

Εύκολα το θυμάσαι το λογότυπο του. Βλέπεις MAM και καταλαβαίνεις κατευθείαν για ποιο cafe μιλάμε. Βρίσκεται στην παραλία Λευκαντί και κάνει χαμούλη, αφού όλο το προσωπικό σε κερδίζει απ' την πρώτη στιγμή. Παρεϊστικο περιβάλλον, θέα θάλασσα και καλοφτιαγμένο καφεδάκι! Θες να μάθεις κι άλλα για το mam; Τσεκ εδώ...