ΑΝΑΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ: Ανοίγουν τα καταστήματα λιανεμπορίου και τα εμπορικά κέντρα

Το καθολικό άνοιγμα των καταστημάτων του λιανικού εμπορίου χωρίς click away και click in shop την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου αποφάσισε η κυβέρνηση, έπειτα απ’ τη σχετική εισήγηση που έκανε και η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Η απόφαση προβλέπει και το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων, των κομμωτηρίων, των κέντρων αισθητικής κ περιποίησης νυχιών, πάντα με την υποχρεωτική χρήση μάσκας και της τήρησης των αποστάσεων ασφαλείας.

Μοναδική εξαίρεση θα αποτελέσουν τα καταστήματα στις λεγόμενες "κόκκινες" περιοχές, δηλαδή αυτές που βρίσκονται υπό καθεστώς αυστηρού lockdown (ανάμεσά τους η Βοιωτία). Εκεί, τα καταστήματα θα ανοίξουν από Δευτέρα με τη μέθοδο του click away.

Το νέο ωράριο -το οποίο θα είναι προαιρετικό- είναι ως εξής: Για όλο το λιανεμπόριο: Από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ. (για να μπορούν να επιστρέψουν όλοι σπίτια τους μέχρι τις 9 που αρχίζει η απαγόρευση κυκλοφορίας). Για κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, διαιτολογικές υπηρεσίες: από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ. (προαιρετικό).

Προαιρετική είναι και η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 24 Ιανουαρίου. Ακόμη, θα ανοίξουν και οι εκκλησίες στις 24 Ιανουαρίου με τήρηση, όμως, όλων των υγειονομικών κανόνων.