Φαγητό με …αποστάσεις; Πού αξίζει να πας στη Χαλκίδα και στα πέριξ

Η εποχή του κορωνοϊού φαίνεται να μην τελειώνει άμεσα, γι’ αυτό πρέπει να προσαρμοστούμε στα απαραίτητα μέτρα, αν θέλουμε να έχουμε επιλογές διασκέδασης.

Επειδή, μετά το δεύτερο lockdown δεν ξέρουμε πότε θα είμαστε ...ελεύθεροι να βγούμε έξω από τα σπίτια μας και πότε όχι, το OlaEvia σάς δίνει επιλογές για να είστε έτοιμοι όταν θα λήξει ο ...συναγερμός! Εχουμε προτάσεις, όμως, και για take away - delivery φάση, για όσο διάστημα #μένουμεσπίτι! 

Θέλετε κυρίως θαλασσινά και κάποιες επιλογές σε άλλα πιάτα; Για δείτε...

ΕΥΡΙΠΟΣ

Δίπλα στο λιμάνι Χαλκίδας υπάρχει η ψαροταβέρνα ΕΥΡΙΠΟΣ, η οποία πρωταγωνιστεί εδώ και πολλά χρόνια στις προτιμήσεις των ψαροφάγων (βρες εδώ το στίγμα του). Η προνομιακή του θέση ανάμεσα στο λιμάνι και στην παλαιά γέφυρα, τα πιάτα του -τα οποία πάντα "σπαρταράνε"- και η ανάγκη του  ιδιοκτήτη να μην αφήνουν κανέναν πελάτη να φύγει δυσαρεστημένο είναι η απάντηση στο γιατί έχει αποκτήσει φανατικούς θαμώνες!

Γνωστά για τα ουζερί που διαθέτουν είναι τα χωριά Λάμψακος, Μπούρτζι και Δροσιά Χαλκίδας. Και εκεί ξεχωρίσαμε τα παρακάτω:

ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ


Στην παραλία της Νέας Λαμψάκου Χαλκίδας (εδώ όλα τα απαραίτητα στοιχεία), με σήμα κατατεθέν τον φάρο, θα βρεις το ουζερί - ψαροταβέρνα ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ.  Στην άνετη σάλα του με τα δύο μεγάλα τζάκια θα γευτείς μοναδικά θα θαλασσινά πιάτα  φτιαγμένα με μεράκι . Αυθεντικές συνταγές που μυρίζουν θάλασσα  όπως καλαμαράκια, όστρακα, χταποδάκι, γαρίδες κ.α., με top πιάτο εννοείται το ολόφρεσκο ψητό ψάρι, έρχονται γρήγορα στο τραπέζι σου. Συνόδεψε τις επιλογές σου με τις εκλεκτές ετικέτες κρασιών  που έχει στην κάβα του. 

ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ


Εχει αφιερώσει πολλά χρόνια στην ...θαλασσινή κουζίνα και η εμπειρία του φαίνεται σε κάθε πιάτο που ετοιμάζει. Ο Κώστας Λούκας, ο γνωστός "Καπετάνιος" στην παραλία Λαμψάκου έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου, ο οποίος τον επιλέγει με "τυφλά" μάτια.

Φρέσκα θαλασσινά, οστρακοειδή και ψάρια, κατευθείαν από τον Ευβοϊκό, μαγειρεύονται όσο πιο νόστιμα και ...καλλιτεχνικά. Γι' αυτό άλλωστε, τα πιάτα του συζητιούνται και στις επώνυμες παρουσίες της Αθήνας, όπου έρχονται από την πρωτεύουσα μόνο και μόνο για να γευτούν το όμορφο μενού του. Φυσικά, η θέα στη θάλασσα και στην Υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας δίνει ακόμη περισσότερα μπόνους στον "Καπετάνιο".  Τσεκ εδώ διεύθυνση κι άλλα χρήσιμα.   

ΛΑΜΠΡΟΥΚΟΣ


Δυνατό χαρτί στην παραλία της Λαμψάκου είναι ο "ΛΑΜΠΡΟΥΚΟΣ".(δες εδώ πού ακριβώς βρίσκεται) . Εδώ και 38 χρόνια  διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου τόσο με τα πιάτα του που ολοένα και τα αναβαθμίζει ενώ προσθέτει και καινούρια, όσο και με τον χώρο του που συνεχώς αναβαθμίζει.  Απολαύστε γεμιστό καβουράκι, πείνα, ζουμερό χταπόδι και απίθανες  καραβίδες στα κάρβουνα, καθώς και κάθε είδους όστρακα.

ΑΛΑΤΙ


Στην παραλία Αγίου Νικολάου, στο Μπούρτζι Χαλκίδας (βρίσκεται μόλις 5’ έξω από την πόλη) συναντάμε το Αλάτι, μια εναλλακτική ψαροταβέρνα πλάι στο κύμα! 

Ο ιδιοκτήτης και chef της επιχείρησης Βαγγέλης Μπιθικούκης μάς ταξιδεύει στις παραδοσιακές γεύσεις του Ευβοϊκού, αλλά και στις θάλασσες του κόσμου με περουβιανή κουζίνα κάθε Παρασκευή και κάθε Σάββατο απ’ το μεσημέρι  με αυθεντικό  sushi (απαραίτητη η κράτηση – εδώ θα βρεις τηλεφωνάκι και το ακριβές στίγμα του). Ανοιχτά Παρασκευή -Σάββατο και Κυριακή από τις 12 το μεσημέρι έως τις 11 το βράδυ (χειμερινό ωράριο). s. www.alati-restaurant.gr/ fb:@alatibithikoukis. Insta: alati.bithikoukis 

ΑΜΜΟΥΔΙΑ


Στην παραλία του Αγίου Μηνά Χαλκίδας, θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις στάση για παραδοσιακούς θαλασσινούς μεζέδες στην ψαροταβέρνα ΑΜΜΟΥΔΙΑ. Εδώ, η απλότητα κυριαρχεί στο μενού αφού στον κατάλογο των ψαριών υπάρχει μόνο ό,τι βρει φρέσκο κατευθείαν από το καϊκι ο ιδιοκτήτης. Οι τιμές είναι πολύ προσιτές και το σέρβις γρήγορο και εξυπηρετικό. Καλό θα είναι να κλείσεις τραπεζάκι πριν πας... Βρες εδώ τηλεφωνάκι και διεύθυνση.  

Για περιποιημένα θαλασσινά μεζεδάκια θα πάτε οπωσδήποτε σε δυο γνωστά μαγαζιά της Χαλκίδας.

ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ


Την ατάκα "πιάσε ακόμη ένα μάστορα" , την ξέρεις; Ε, στο τσιπουράδικο - μεζεδοπωλείο ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ θα την ακούσεις πολλές φορές, αφού το τσιπουράκι ρέει άφθονο. Ολα τα πιάτα, τα επιμελείται η κυρία Ντίνα, η μαμά της ιδιοκτήτριας, Ελένης Μελέντη, η οποία φροντίζει πάντα για τα καλύτερα. Θαλασσινοί μεζέδες, χταποδάκι στα κάρβουνα, αλανιάρες γαρίδες, δροσερές σαλάτες, χειροποίητα ντολμαδάκια, και τόσες άλλες επιλογές θα βρεις στον κατάλογο του. Ανοιχτά όλες τις μέρες, εκτός από την Κυριακή. Μάθε εδώ κι άλλα χρήσιμα για το τσιπουράδικο. 

ΣΤΕΝΑΚΙ


Πρόκειται για το πιο αγαπημένο ΣΤΕΝΑΚΙ της Χαλκίδας και βρίσκεται στον εμπορικότερο δρόμο της πόλης, στην οδό Αβάντων (εδώ θα βρεις όλα τα απαραίτητα). Ο ιδιοκτήτης του, Γιάννης Σταμέλος, έχει ...κακομάθει πολύ κόσμο όλα αυτά τα χρόνια με τους νόστιμους μεζέδες που φτιάχνει. Σαγανάκι, χταποδάκι, γαρίδες, καβουροσαλάτα, χοιρινή τηγανιά και πιάτα ημέρας είναι κάποιες από τις επιλογές που έχεις. Ανοιχτά καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το απογευματάκι.   

Ποιος είπε πώς μόνο η γειτονική Αθήνα έχει καλά εστιατόρια για φαγητό; Έχεις επισκεφθεί τα παρακάτω μαγαζιά της Χαλκίδας; Πάρε μια ιδέα τι σου λέμε και μετά δημιούργησε άποψη!

MYSTIC


Ξέρεις ότι η Χαλκίδα διαθέτει έναν ...μυστικό κήπο; Βρίσκεται στο MYSTIC και εκεί θα βρεις πλούσια πρωινά, brunch, χορταστικά γεύματα και εξαιρετικά πιάτα για να συνοδέψουν ένα καλό ποτήρι κρασί! Με έμφαση στην ποιοτική πρώτη ύλη και σεβασμό στο απαιτητικό του κοινό, η κουζίνα του mystic λειτουργεί από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ και προσφέρει μία επαρκή λίστα “καλοσχεδιασμένων” πιάτων για κάθε γούστο και κάθε στιγμή.

Κάθε Πέμπτη, guest σεφ μετατρέπει το εστιατόριο σε μια ιαπωνική ταβέρνα με σούσι που -μάλλον- αρέσει πολύ γιατί πλέον είναι απαραίτητη η κράτηση. Κάθε Κυριακή ξεκάθαρα μόνο μεξικάνικο menu!

STOREYS


Ακόμη ένα εστιατόριο με εντυπωσιακή κουζίνα είναι το STOREYS, το οποίο βρίσκεται πάνω από την παραλία Χαλκίδας. Σίγουρα, θα μείνεις έκπληκτος με τα πιάτα που φτιάχνουν έμπειροι σεφ. Γι' αυτό που συζητιέται περισσότερο όμως, είναι για το Sushi. Ο Lee (φωτό) είναι επαγγελματίας στο συγκεκριμένο είδος και αυτό έχει γίνει γνωστό στον κόσμο που το επισκέπτεται. Φυσικά, έχει επιλογές για όλα τα γούστα, αλλά πάντα προσεγμένες στην κάθε λεπτομέρεια! Μάθε εδώ κι άλλα για το αγαπημένο εστιατόριο.. .   

PANTHEON


Τι να πρωτοπούμε για το restaurant PANTHEON στην παραλία Χαλκίδας; Είναι το hot spot για όλους εκείνους που θέλουν να κάνουν ένα διάλειμμα από τη δουλειά τους για να φάνε κάτι εντυπωσιακό και ταυτόχρονα χορταστικό. Πολύ προσεγμένα πιάτα που κινούνται από την πίτσα και το burger μέχρι και εκλεκτά κρεατικά πάντα φτιαγμένα με τη δημιουργική πινελιά του Pantheon.

Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή έχει sushi night σε συνεργασία με εξειδικευμένο κατάστημα από την Αθήνα. Καλό είναι να κάνεις κράτηση, καθώς η covid νομοθεσία έχει περιορίσει τα τραπέζια. Κλικ εδώ για  να μάθεις όλα τα απαραίτητα για το grande εστιατόριο. Δυνατότητα take away και delivery από τις 6 το απόγευμα, μέρχι τις 11.30 το βράδυ.  

ΚΤΗΜΑ ΑΝΘΗΔΩΝ


Αξίζει να κάνεις λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Χαλκίδα και να βρεθείς στα Λουκίσια Ανθηδώνας για να συναντήσεις το ΚΤΗΜΑ ΑΝΘΗΔΩΝ. Φτιαγμένο σε πανοραμικό σημείο προσφέρει εξαιρετική θέα στον επισκέπτη, αλλά και προσεγμένα πιάτα.

Γκουρμέ συνταγές με αγνά υλικά (τα περισσότερα παραγωγής τους) και μεγάλη γκάμα από ετικέτες κρασιών αποτελεί σίγουρα μια εξαιρετική επιλογή για ένα ρομαντικό δείπνο ή ακόμη και για επαγγελματικές συναντήσεις. Είναι ανοιχτά Π-Σ-Κ , ενώ ο χώρος του είναι κατάλληλος για καφεδάκι και ποτάκι (εδώ θα μάθεις περισσότερα) 

BRIDGE HOUSE

Ανεβαίνουμε προς τα Ψαχνά γιατί εκεί πριν δυο χρόνια περίπου άνοιξε το "Bridge House", και έχει κάνει πολύ καλή δουλειά..(δες εδώ τι εννοούμε - σού έχουμε και τη διαδρομή)

Ο έμπειρος σεφ δημιουργεί απίστευτα πιάτα! Steak χοιρινού, μπουρίτος μοσχαριού, burger Hangover, χορταστικές μπαγκέτες, σαλάτες (ντάκος, caesar, κινόα κ.α), πιάτα ζυμαρικών (καρμπονάρα, κοτόπουλο, τρούφα, σολωμό, γαριδομακαρονάδα, κ.α), πολλές επιλογές σε πίτσες, αλλά και σε μερίδες είναι μόνο λίγες από τις προτάσεις που θα βρεις στο πλούσιο μενού του. Δυνατότητα take away και delivery από νωρίς το πρωί μέχρι τις 11.30 το βράδυ.

Οδηγός για φαγητό χωρίς σουβλάκι και σούβλα γίνεται; Όχι, βέβαια. Γι’ αυτό συνέχισε την ανάγνωση λίγο ακόμη για να γνωρίσεις κι άλλα αξιόλογα μαγαζιά.

ΣΧΟΛΑΡΧΕΙΟ


Μια από τις καλύτερες επιλογές για κρεατικά στην παραλία Χαλκίδας είναι το μεζεδοπωλείο Σχολαρχείο .(δες εδώ πού βρίσκεται)! 

Ο λόγος; Τα πολλά, ενδιαφέροντα και εξαιρετικά οικονομικά πιάτα του μεζεδοπωλείου. Η ποικιλία κρεατικών που πιάνει όλο το τραπέζι έχει φανατικούς φίλους, αλλά δεν λείπουν τα ζυμαρικά και άλλα ωραία πιάτα, με τα οποία θα χορτάσετε πληρώνοντας λίγα χρήματα! Δυνατότητα take away και delivery από το μεσημέρι μέχρι τις 11.30 το βράδυ.

Ο ΚΟΥΛΗΣ (ΧΑΛΚΙΔΑ)


Λίγο πιο έξω από το κέντρο θα βρεις το ξακουστό ψητοπωλείο Ο ΚΟΥΛΗΣ . Φημίζεται  για τα μοναδικά και διαφορετικά πιάτα που σερβίρει. Χειροποίητο γεμιστό μπιφτέκι με τυρί, πίτσα με γύρο κοτόπουλο ή χοιρινό, σάντουιτς με κεμπάπ ή πανσετούλα. Βάζει και σούβλα, όπως λαχταριστό αρνάκι, κοκορετσάκι και κοντοσούβλι. Αν θέλεις να μείνεις σπίτι λόγω covid, μην ανησυχείς γιατί έρχονται στον χώρο σου γρήγορα και με ασφάλεια (τσεκ εδώ τηλεφωνάκι κι άλλα). 

ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ


Αυθεντική κρητική κουζίνα με πολλά λατρεμένα καλούδια από την αγαπημένη Κρήτη θα ανακαλύψεις στο ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ. Πρόσφατα, πρόσθεσε στο μενού και σούβλα! Κοκορέτσι, κοντοσούβλι, παραδοσιακό αντικριστό, κρασάτο κόκορα και μπουμπουριστοί χοχλιοί είναι κάποιες από τις επιλογές που έχεις. Δεν υπάρχει περίπτωση να πας στο "Μερακλίδικο" και να μην μείνεις απόλυτα ικανοποιημένος με τα πιάτα του. Βρίσκεται στην παραλία Χαλκίδας, κοντά στο Κρηπίδωμα και εδώ σού έχουμε όλα τα απαραίτητα. Δυνατότητα take away και delivery από το μεσημέρι μέχρι τις 11.30 το βράδυ. 

ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΡΓΥΡΩΣ


Λίγο πιο έξω από το κέντρο της Χαλκίδας βρίσκεται "ΤΟ ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΡΓΥΡΩΣ". Είναι ένα πανέμορφο κουτουκάκι (βρες εδώ πώς θα πας), γνωστό για τα νόστιμα πιάτα του και τις πιο εκπληκτικές τιμές! Ο εσωτερικός του χώρος, όσο και τα τραπζεζάκια στην αυλή προσφέρουν άνεση στον επισκέπτη κρατώντας τις απαραίτητες covid-αποστάσεις! Οι μερίδες του είναι απίστευτα χορταστικές, ενώ βρίσκεις πιάτα για όλα τα γούστα! Κατά κύριο λόγο διαθέτει κρεατικά, αλλά είναι αρκετά και τα θαλασσινά πιάτα. Δυνατότητα take away και delivery από το μεσημέρι μέχρι τις 11.30 το βράδυ

ΠΛΑΤΑΝΟΣ


Στην Ανω Στενή (400 μέτρα από την κεντρική πλατεία του χωριού - βρες εδώ ακριβώς το στίγμα του) και συγκεκριμένα στο ψητοπωλείο ΠΛΑΤΑΝΟΣ παίρνουν οι σούβλες ...φωτιά. Ο ιδιοκτήτης, Πάνος Κατσανάς, φροντίζει πάντα για το καλύτερο με μοναδικές γεύσεις, με ποιότητα, παραδοσιακές τοπικές συνταγές και έμφαση στα αγνά υλικά. Παραδοσιακή ταβέρνα με ιστορία 50 ετών (!) αποτελεί πραγματικό κόσμημα για την περιοχή χάρις και στη διακόσμηση, όπου κυριαρχεί το ξύλο και η πέτρα. . Διαθέτει μεγάλη σάλα με τζάκι, όπου τις κρύες μέρες του χειμώνα θα τον βρεις πάντα αναμμένο, αλλά και έναν τεράστιο εξωτερικό χώρο (εύκολο να κρατήσεις τις απαραίτητες αποστα΄σεις για τον covid) με μοναδική θέα στα πλατάνια και στο τρεχούμενο νερό. 

Η ΒΡΥΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ


 

Μένουμε στην ορεινή -Ανω- Στενή γιατί μέσα στα πλατάνια θα βρεις τη Βρύση του γιατρού! Τρεχούμενα νερά, καταπράσινο μέρος με μια απίστευτη δροσιά, καλό φαγητό και ευχάριστη εξυπηρέτηση είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα αυτής της παραδοσιακής ταβέρνας - ψησταριάς.

Στο ...τιμόνι βρίσκεται ο Σταύρος Καρλατήρας, ο οποίος επιλέγει πάντα τα καλύτερα προϊόντα για την κουζίνα του. Κρεατικά στη σούβλα και στα κάρβουνα (άπαιχτα τα παϊδάκια του), χειροποίητα ορεκτικά (η ψητή φέτα συνοδεύεται άψογα με το κρασάκι για αρχή), νόστιμο τυροπιτάρι και τηγανόψωμο, και πολλά άλλα πιάτα με συνταγές του χωριού θα βρεις στο πλούσιο μενού του. Ανοιχτά όλες τις μέρες της εβδομάδας για το μεσημεριανό σας φαγητό. 

Απ' το βουνό στη θάλασσα και φτάνουμε στην παραλία Λευκαντί γιατί εκεί βρίσκεται το ΜΑΜ, το οποίο κάνει ...πανικό χειμώνα - καλοκαίρι. 


Είναι για όλες τις εποχές, παρόλο που βρίσκεται σε μια άκρως καλοκαιρινή περιοχή. Το MAM στην παραλία Λευκαντί το αγαπάς κι όλες τις ώρες. Είναι κατά κύριο λόγο cafe -bar, αλλά διαθέτει και λίγα πιάτα που σου φτιάχνουν ακόμη περισσότερο την όρεξη. Ποικιλία κρεατικών, αφράτη πίτσα, λαχταριστά burger, δροσερές σαλάτες. Μάθε κι άλλα για το mam κάνοντας κλικ εδώ.  

Για το τέλος σου αφήσαμε δυο μαγαζιά που είναι για take away και delivery, για όσους θέλουν να αράξουν σε κάποιο φιλικό σπίτι ή να πάρουν φαγητό για το δρόμο.

ΜΑΧΗ


Καθημερινά, ο πλούσιος μπουφές της ΜΑΧΗΣ γεμίζει με περίπου 20 επιλογές σε σαλάτες, συνοδευτικά και κυρίως πιάτα, για να κάνετε τον δικό σας μοναδικό συνδυασμό. Πιάτα για όλες τις προτιμήσεις, φρέσκα λαχανικά εποχής που συνδυάζονται με διάφορους τρόπους και μαγειρευτά όλων των ειδών. Διάβασε περισσότερα εδώ.

LA FERMATA


Για take away επιλογή ή για delivery στον δικό σου χώρο, τσέκαρε την πιτσαρία LA FERMATA (εδώ το τηλεφωνάκι) με τις αυθεντικές ιταλικές γεύσεις. Must have επιλογή από το  μενού εννοείται πως, είναι η λαχταριστή πίτσα από λεπτή ζύμη ημέρας, ψημένη στον ξυλόφουρνο, σε πολλές παραλλαγές. Δοκίμασε επίσης, αυθεντική ιταλική καρμπονάρα, ριζότο μανιταριών, κοτόπουλο αλά κρεμ, πλούσιες φρεσκοκομμένες δροσερές σαλάτες κ.α. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ 

Πού θα μείνεις;

Πού θα πιεις καφέ;

Πού θα πιεις ποτό;