Καφεδάκι - γλυκάκι στη Χαλκίδα σε εποχή covid ; Δες, πού αξίζει να πας!

Ευτυχώς, στην Εύβοια τηρούμε ακόμη όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και έτσι έχουμε αποφύγει την …κόκκινη γραμμή. Γι’ αυτό ο νομός μας παραμένει, όπως και το καλοκαίρι, ένας ιδανικός προορισμός για ένα όμορφο μονοημεράκι. Πάμε να δούμε παρακάτω, πού μπορούμε να πιούμε ένα καφεδάκι όμορφα, αλλά και με ασφάλεια! Το OlaEvia για ακόμη μια φορά σας δίνει τις καλύτερες επιλογές.

NEGRO 


Ξεκινάμε με την πολυσυζητημένη παραλία Χαλκίδας και συγκεκριμένα με το Negro Café. Πρόκειται για στέκι της νεολαίας (βάλε μέσα και τους 40άρηδες). Μετά την πρόσφατη ανακαίνιση του, απέκτησε ακόμη πιο ενδιαφέρον… Μπορείς να επιλέξεις το κεντρικό μπαρ ή τα άνετα τραπεζοκαθίσματα, αν θέλεις να «χτυπήσεις» και ένα pancake ή μια ζουμερή βάφλα μαζί με το καφεδάκι σου. Μουσική σε soul και electric ακούσματα, ευγενική εξυπηρέτηση, πάντα γεμάτο με ωραίο κόσμο.  Ρίξε μια ματιά εδώ... Σου έχουμε κι άλλα για το αγαπημένο cafe

MOSTAR


Το Mostar το έχουμε συνηθίσει να γίνετε ένας μικρός χαμός, αλλά όσο υπάρχει ο …εφιάλτης του covid το ξεχνάμε όλο αυτό. Αυτή την περίοδο θα πιεις χαλαρά το καφεδάκι σου στον άνετο χώρο του, αλλά θα γευτείς και τα απίθανα γλυκάκια που φτιάχνει. Στο ίδιο χαλαρό mood κινείται πλέον και η μουσική που παίζει. Αν θέλεις να χαζεύεις τα «τρελά νερά» να πηγαίνουν πάνω – κάτω, πιάσε τραπεζάκι δίπλα στην τζαμαρία. Είναι απόλαυση, αφού βρίσκεται ακριβώς κάτω από την παλαιά γέφυρα Χαλκίδας! Μάθε κι άλλα εδώ.

ΠΕΤΡΙΝΟ


Συνηθίζαμε να το επισκεπτόμαστε για ένα πρωινό καφεδάκι με καλή παρέα για το ωραίο του περιβάλλον και την μοναδική καφεδάρα που φτιάχνει. Τον τελευταίο καιρό, όμως πηγαίνουμε στο Πέτρινο Café (τσεκ εδώ διεύθυνση κι άλλα) γιατί έχουμε ξεμυαλιστεί με τα pancake σε διάφορους συνδυασμούς (οπωσδήποτε θα πάρεις ένα bueno), αλλά και τα υπόλοιπα γλυκά του. Αν επιλέξεις να πας το μεσημεράκι κι μετά, μη ξεχάσεις να δοκιμάσεις την πίτσα του. Είναι μμμμμούρλια! Στα συν η ωραία μουσική, το χαμογελαστό προσωπικό, η θέα στα νερά του Ευρίπου, αλλά και στο φρούριο του Σκαρίμπα, αφού βρίσκεται ακριβώς στη μέση της παραλίας Χαλκίδας.

NAMAS


Καθαρό στέκι για πρωί και βράδυ στην παραλία Χαλκίδας (ακριβές στίγμα και πληροφοριακά στοιχεία εδώ). Το Namas, είναι ένα cafe-bar με το δικό του χαρακτήρα, που έχει φανατικούς φίλους! 

Ανετος ο έξω χώρος, αλλά και το εσωτερικό του, παρά την covid νομοθεσία, σε καλεί για ένα ρόφημα ή καφέ συνοδεία ενός γλυκού. Βάφλες, pancake, σοκολατόπιτες και τόσες άλλες γλυκές αλχημείες θα σε ξετρελάνουν σίγουρα!

PANTHEON


Παραμένουμε στην παραλία Χαλκίδας γιατί πρέπει οπωσδήποτε να περάσουμε από το PANTHEON. Ιδανικό για ένα χαλαρό καφεδάκι με την παρέα σου ή ακόμη και για επαγγελματικές συναντήσεις. Προσεγμένη διακόσμηση, χαμογελαστό σέρβις ακόμη και κάτω από τις μάσκες...  Μη ξεχάσεις να δοκιμάσεις τα γλυκά του που ...κολάζουν. Δεν θα σου πούμε πολλά γιατί είναι δύσκολο να βρεθούν λέξεις για να τα περιγράψουμε. Πάρε ακόμη μια γεύση πριν το επισκεφτείς.. Να, μπες εδώ.

MYSTIC 


Το MYSTIC είναι μια όαση στο κέντρο της Χαλκίδας. Ποιοτικός καφές με γλυκά και αλμυρά συνοδευτικά, ευφάνταστα πρωινά και πιάτα για κάθε ώρα. Μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου στο αίθριο χώρο, συντροφιά με την ...κακή σας συνήθεια, αφού εδώ το κάπνισμα επιτρέπεται! Δες εδώ όλα τα απαραίτητα για τον mystic...ο κήπο της Χαλκίδας .

STOREYS 

Και το STOREYS έχει προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της εποχής και έτσι πρέπει να είσαι πολύ τυχερός για να βρεις να καθίσεις στα -με αποστάσεις- καθίσματά του. Είτε για ένα γρήγορο καφεδάκι το πρωί είτε για να απολαύσεις μια τέλεια στιγμή χαλάρωσης, το συγκεκριμένο cafe της Χαλκίδας θα σε ανταμείψει! Να μιλήσουμε λίγο και για τα γλυκά του; Είναι απλά α-κα-τα-μα-χη-τα! Κάνε κλικ εδώ και πάρε μεγαλύτερη δόση από Storeys...

BOHEME

Εναλλακτικό cafe και από τα πιο διαχρονικά της Χαλκίδας είναι το BOHEME, το οποίο βρίσκεται κοντά στα Δικαστήρια της Χαλκίδας. Ατμοσφαιρικός, μικρός χώρος, αλλά με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας λόγω covid. Επιλέγει κυρίως jazz, swing, rock και soul μουσικές και πλέον, θα το βρεις ανοιχτά από νωρίς το πρωί για να απολαύσεις το αγαπημένο σου ρόφημα. Μην πας ψάχνοντας... Μάθε όλα τα απαραίτητα στοιχεία εδώ.  

ΡΕΞ 


Ενα από τα πιο αγαπημένα στέκια στη Χαλκίδα είναι το παραδοσιακό καφενείο ΡΕΞ στο Κρηπίδωμα. Εδώ, είναι αδύνατον να μείνεις απλά σε ένα καφεδάκι. Θα θέλεις σίγουρα να παραγγείλεις και κάποιο από τα ωραία σπιτικά γλυκά που φτιάχνει. Σου προτείνουμε να "χτυπήσεις" μια σοκαλατόπιτα. Είναι ...μούρλια!  Μπες εδώ και θα σε οδηγήσει στον γλυκό κόσμο του ΡΕΞ. Βέβαια, είναι μια ιδανική πρόταση για τους λάτρεις του τσίπουρου και της ρακή, οι οποίες συνοδεύονται με χορταστικές ποικιλίες!  

Μικρά - μικρά, αλλά αγαπημένα cafe θα βρεις πολλά στο κέντρο της Χαλκίδας, αλλά δυο ξεχωρίζουν για πολλούς λόγους!

WELL BEAΝ

Απέναντι από τα Δικαστήρια βρίσκεται το WELL BEAN . Πιο κεντρικά γίνεται; Δεν γίνεται! Έτσι σίγουρα θα συναντήσεις κάποιον γνωστό εκεί και εννοείται τη γλυκιά και χαμογελαστή οικοδέσποινα Σούλα Σταματούκου. Ετοιμάζει με τα χεράκια της προσεγμένο καφεδάκι αλλά και πολλά χορταστικά σνακ. Δοκίμασε οπωσδήποτε τις χειροποίητες αραβικές με φέτα. Μάθε κι άλλα χρήσιμα  εδώ

BEANS BARLEY 


Ενα από τα πιο ...αγαπησιάρικα στέκια της Χαλκίδας είναι το νέο BEANS AND BARLEY. Στημένο προσεκτικά στην κάθε λεπτομέρεια, η ιδιοκτήτρια, Γιώτα Γιαλού, έχει δημιουργήσει έναν πανέμορφο χώρο ακριβώς δίπλα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Τσεκ εδώ τηλεφωνάκι και άλλα χρήσιμα.    

Εκτός απ' το γευστικό coffee espresso και τη μεγάλη ποικιλία σε ροφήματα (να δοκιμάσεις σίγουρα τη σοκολάτα με καραμέλα και αλάτι Ιμαλαϊων), στο Bakery Cafe θα βρεις ζεστό ψωμάκι και πολλά άλλα απίστευτα προϊόντα (όλα δοκιμασμένα, πριν μπουν στα ράφια!)  

Σάντουϊτς σε ψωμί από χαρούπι και διάφορες γευστικές γεμίσεις για όλα τα γούστα, φρέσκο γιαούρτι με δημητριακά και μέλι, muffins, κέικ τσαγιού και καρότου, τσουρέκια, αλλά και υγιεινές μπάρες μπορείς να διαλέξεις από την πλούσια βιτρίνα που διαθέτει. Ανοιχτά: ώρες καταστημάτων. 

Πάμε λίγο πιο έξω απ' τη Χαλκίδα και συγκεκριμένα σου προτείνουμε να ανέβεις βόρεια! Γιατί, πρέπει να δεις στα Ψαχνά το Bringe House και στη Στενή την Ελάτη, το Καφεγλυκοπωλείο 1453 και το Tsayius.

BRIDGE HOUSE


Ενα cafe που έλειπε από τα Ψαχνά - είναι γνωστά για το Πανεπιστήμιο στην περιοχή- είναι το BRIDGE HOUSE. Είναι ανοιχτά από νωρίς το πρωί και θα το δεις πάντα γεμάτο (στα επιτρεπτά όρια)! Περιποιημένο καφεδάκι, ποικιλία σε ροφήματα, αλλά και πολλές επιλογές σε γλυκάκια. Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τη γέφυρα των Ψαχνών, είναι πολύ εύκολο να το βρεις. Σού έχουμε περισσότερες πληροφορίες εδω... 

ΕΛΑΤΗ

Η πιο όμορφη και νόστιμη πέτρινη  παρουσία της Στενής είναι σίγουρα το cafe EΛΑΤΗ στην πλατεία. Ο ζεστός εσωτερικός του χώρος και τα αναπαυτικά καναπεδάκια θα σε κάνουν να χουχουλιάσεις για ώρες και σε συνδυασμό με τα φρέσκα σπιτικά γλυκά (καρυδόπιτα, γαλακτομπούρεκο, εκμέκ κανταΐφι, κ.α) δεν θα θέλεις να φύγεις! Δείτε  εδώ που ακριβώς βρίσκεται.

ΚΑΦΕΓΛΥΚΟΠΩΛΕΙΟ 1743


Ζουμερό και λαχταριστό μπισκοτόγλυκο σ'όλες του τις εκδοχές, κρέπες, pancakes, ζεστά ροφήματα, καφεδάκι σούπερ και όλα αυτά χαλαρά στο βουνό. Τι άλλο θέλεις; Βουρ για ΚΑΦΕΓΛΥΚΟΠΩΛΕΙΟ 1743, σταθερή αξία στη Στενή εδώ και πολλά χρόνια! Δείτε εδώ το στίγμα του.

TSAYIUS

Καφεδάκι, αλλά και μεγάλη ποικιλία σε μπύρες διαθέτει το "Tsayius Pub", στην πλατεία της Στενής (τσεκ εδώ πληροφορίες) ως αυθεντική μπυραρία.

Εκτός, όμως από ένα ζεστό ρόφημα στον ζεστό χώρο του μπορείς να απολαύσεις και τα μοναδικά γλυκά του από τα χεράκια της κυρά -Αμαλίας. Θα σε ξελογιάσουν μόνο που θα τα δεις... Πορτοκαλόπιτα, σοκολατόπιτα και άλλα θα καταχωρηθούν στα αγαπημένα σου! 

Επειδή, η Εύβοια διαθέτει πολύ ωραίες παραλίες με προσεγμένα cafe, δεν γίνεται να μην πας μέχρι το Λευκαντί (παίρνεις το δρόμο για τη Νότιο Εύβοια) και συγκεκριμένα στο MAM.

Εύκολα το θυμάσαι το λογότυπο του. Βλέπεις MAM και καταλαβαίνεις κατευθείαν για ποιο cafe μιλάμε. Βρίσκεται στην παραλία Λευκαντί και κάνει χαμούλη χειμώνα - καλοκαίρι. Πολύ ωραίο σέρβις, όλο το προσωπικό σε κερδίζει απ' την πρώτη στιγμή. Παρεϊστικο περιβάλλον, θέα θάλασσα και καλοφτιαγμένο καφεδάκι! Θες να μάθεις κι άλλα για το mam; Τσεκ εδώ...    

Για να βρεθείς όμως, από τον βορρά στο νότο θα περάσεις οπωσδήποτε από την Αρτάκη. Εκεί, σου προτείνουμε να κάνεις μια στάση στον ΡΕΛΛΙΑ.  


Οι περισσότεροι το ξέρουν μόνο με το όνομα Ρέλλιας! Το γνωστό Fast Food της Αρτάκης θα το συναντήσεις ακριβώς πάνω στον κεντρικό δρόμο (τσεκ εδώ όλα τα απαραίτητα) και σίγουρα θα κάνεις μια στάση περνώντας απ' έξω για ένα καφεδάκι και όχι μόνο. 

Τα προϊόντα του είναι πάντα φρέσκα αφού παρασκευάζονται σε δικό τους εργαστήριο με τα πιο αγνά και ποιοτικά υλικά. Ενα ζεστό καλτσόνε ή μια λαχταριστή τετράγωνη πίτσα είναι δύο από τα είδη που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε! Μεγάλη ζήτηση έχουν οι αλμυρές και οι γλυκές κρέπες αλλά και τα χορταστικά σάντουιτς που φτιάχνουν. 

Αν θέλεις να πιεις καφεδάκι και να δεις και την αγαπημένη σου ομάδα να παίζει, τότε σού προτείνουμε δυο μαγαζιά που θα απολαύσεις καφεδάρες, αλλά και ματσάρες!

GRAFFITY FROU


Αξιαγάπητο στέκι αποτελεί πλέον στον Βούρκο το GRAFFITI FROU. Αποπνέει μία πολύ νεανική αύρα αλλά παράλληλα "κρατάει" την παραδοσιακή ποιοτική γεύση σε όλα του τα σνακ αλλά και στο φοβερό χαρμάνι του cafe του. Όταν ειδικά έχει και ματσάκι, μαζεύονται εκεί όλοι οι θαυμαστές της στρογγυλής θεάς, πάντα βέβαια με αποστάσεις! Διαβάστε εδώ περισσότερα.

COFFEE TUBE   


Σίγουρα θα σε εντυπωσιάσει η πολύ γρήγορη εξυπηρέτηση αλλά ο αρωματικός espresso της εταιρίας ΚΙΜΒΟ που θα σου σερβίρουν στο COFFEE TUBE (δες εδώ το στίγμα). Εδώ θα συναντήσεις το φαινόμενο του ανθρώπινου mix and match από νεαροπαρέες αλλά και μεγαλύτερους που ξέρουν να ξεχωρίζουν τον καλό καφέ και να τον συνδυάζουν με λαχταριστά σνακ.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ 

Πού θα πιεις ποτό;

Πού θα πας για φαγητό;

Πού θα μείνεις;