ΜΑΤΑ ΚΟΥΤΡΑ: Εμπιστεύομαι το ένστικτό μου για κάθε επαγγελματική κίνηση μου

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε η Μάτα Κούτρα, ιδιοκτήτρια της επιχείρησης "FLORAL TALES", στο OlaEvia.gr. Η ίδια λατρεύει τα λουλούδια, γι αυτό πριν λίγα χρόνια δημιούργησε το δικό της χώρο στο Βασιλικό. 

Διαβάστε παρακάτω τι μας δήλωσε.


1) Πόσες ώρες εργάζεστε την ημέρα και πόσες μέρες;

Εξαρτάται από την περίοδο. Την καλοκαιρινή σεζόν εργάζομαι όλες τις μέρες της εβδομάδας. Τα Σαββατοκύριακα που έχω τον στολισμό εκδηλώσεων, συνήθως κλείνω 12ωρα εργασίας.

Επειδή, όμως, κάνω κάτι που αγαπάω πολύ, δεν με πειράζει που αφιερώνω  τόσες ώρες στη δουλειά. Τον χειμώνα είναι σαφώς λιγότερες οι ώρες, αλλά υπάρχουν και εδώ περίοδοι που ξεπερνώ κατά πολύ το συνηθισμένο οκτάωρο. Αυτό που με ενδιαφέρει όμως, είναι να βγαίνει ένα όμορφο αποτέλεσμα ώστε να μένουν ευχαριστημένοι οι πελάτες μου. Για να το πετύχεις αυτό, σίγουρα δεν κοιτάς τον χρόνο...

2) Τι θα αλλάζατε άμεσα στην επιχείρησή σας, αν η οικονομική κατάσταση ήταν καλύτερη από τη σημερινή;

Θα ήθελα να μεταφέρω το κατάστημά μου στη Χαλκίδα. Είναι κάτι που μου ζητάνε έντονα οι πελάτες μου και θα το ήθελα πολύ και εγώ. Επειδή  δεν μου αρέσει όμως  να παίρνω αποφάσεις χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρη, θα περιμένω να δω πως θα κυλήσουν τα πράγματα και αν βρω την κατάλληλη ευκαιρία θα το κάνω.

3) Πιστεύετε στο δανεισμό ή προτιμάτε να πορεύεστε με τα χρήματα που βγάζετε;

Όχι, δεν μου αρέσει καθόλου να δανείζομαι χρήματα. Προτιμώ να πορεύομαι με όσα βγάζω από τη δουλειά μου.

4) Ποιο ζήτημα πρέπει να λυθεί άμεσα στον κλάδο σας;

Νομίζω ότι έχουμε μπερδέψει εμείς οι επαγγελματίες τον κόσμο σχετικά με το wedding planning. Είναι ένα επάγγελμα που έχει μπει τα τελευταία χρόνια στο χώρο των events, αλλά δεν ξέρω αν οι περισσότεροι γνωρίζουν τη σημασία του και δηλώνουν απλά ...planners.  

Για να δηλώνεις "wedding planner" θεωρώ ότι θα πρέπει να έχεις εκπαιδευτεί σ' αυτό και φυσικά να πληρώνεσαι, όπως πρέπει. Δεν είναι εύκολη υπόθεση . Η ημιμάθεια και ο αποπροσανατολισμός, ως προς τον κόσμο, είναι κάτι που με ενοχλεί.  

5) Θα πουλάγατε την επιχείρησή σας, αν παίρνατε ένα ικανοποιητικό ποσό για να ζήσετε;

Φυσικά και ΟΧΙ. Έχω δουλέψει σκληρά τα τελευταία χρόνια για να φτάσω έως εδώ. Δεν θα άφηνα τα λουλούδια μου με τίποτα. Δεν με ενδιαφέρουν τα χρήματα, αλλά να κάνω αυτό που αγαπώ. Η ικανοποίηση των πελατών μου γι' αυτό που τους προσφέρω είναι και η πιο μεγάλη μου αμοιβή.

6) Ποιοι είναι οι πιο βασικοί επιχειρηματικοί σας σύμβουλοι;

Δεν έχω επιχειρηματικούς συμβούλους. Όσες αποφάσεις έχω πάρει για τη δουλειά μου, τις παίρνω μόνη μου. Εμπιστεύομαι τις δυνατότητες μου και φυσικά  το ένστικτο μου.

Αν αγαπάς αυτό που κάνεις, ενημερώνεσαι και εκπαιδεύεσαι συνεχώς, τότε δεν χρειάζεσαι συμβούλους.