ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ: Το εμπόριο είναι ένα ποτάμι με συνεχή ροή - Αν σταματήσεις να κολυμπάς, θα πνιγείς

Εχει αναλάβει τα καθήκοντα στην οικογενειακή επιχείρηση "ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ" και δίνει καθημερινά τον δικό του αγώνα στον επιχειρηματικό κόσμο.

Ο Γιάννης Γεωργάτος μίλησε στο OlaEvia για αρκετά θέματα που αφορούν την αγορά. Διαβάστε τι μάς δήλωσε. 

1) Πώς σχολιάζετε την άνθιση των καταστημάτων καφεστίασης στην εποχή της κρίσης και πανελλαδικά και στο νομό μας;

Με την κρίση στο εργασιακό κομμάτι, η εύκολη λύση είναι η εστίαση . Απαιτείται το μικρότερο δυνατό κεφάλαιο και θεωρητικά και πρακτικά είναι εύκολο το στήσιμο μιας τέτοιας επιχείρησης.

2) Τι πιστεύετε ότι χρειάζεται η Χαλκίδα και η Εύβοια για να ανακάμψουν οικονομικά;

Εφόσον δε μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε παραγωγικότητα , πρέπει  να εκμεταλλευτούμε όσο καλύτερα γίνεται τη βιομηχανία του τουρισμού .Θα πρέπει όμως, να συντελέσουν δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς .

3) Ποιο ζήτημα πρέπει να λυθεί άμεσα στον κλάδο σας;

Θεωρώ ότι ένα από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το εμπόριο είναι το ποσοστό του ΦΠΑ που δεν μας βοηθάει στις πωλήσεις. Όπως, επίσης και οι πολύ χαμηλές αποδοχές των εργαζομένων με αποτέλεσμα ο καταναλωτής να έχει χάσει τη δυναμική του.

4) Ποιο είναι το «μυστικό» για να κρατάτε ζωντανή την επιχείρησή σας;

Επικοινωνία με τον καταναλωτή και ποιότητα προϊόντος. Για να έχεις μια επιτυχημένη επιχείρηση, χρειάζεσαι ικανοποιημένους πελάτες. Πρέπει να συμβαδίζεις με τις ανάγκες του καταναλωτή και να προσπαθείς να του παρέχεις το καλύτερο δυνατό.

5) Ο επιχειρηματίας πρέπει να επενδύει ξανά το κέρδος στην επιχείρηση ή να το κρατάει στην άκρη γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι.

Στις μέρες μας κιόλας που ο ανταγωνισμός είναι τόσο μεγάλος είναι απαραίτητο να τροφοδοτείς και να ενισχύεις την επιχείρηση σου, ώστε να μην παραμένει στάσιμη. Το εμπόριο είναι ένα ποτάμι με συνεχή ροή , αν σταματήσεις να κολυμπάς θα ...πνιγείς.

6) Η εξάπλωση του κορωνοϊού έχει επηρεάσει γενικά την αγορά και την επιχείρηση σας;

Σίγουρα, βλέπουμε αποτελέσματα όσο αφορά την προμήθεια εμπορευμάτων και την κίνηση στο κατάστημα. Ωστόσο, η απομόνωση του κόσμου στα σπίτια (ως μέτρο προφύλαξης) πιστεύω πως θα οδηγήσει στην αύξηση των ηλεκτρονικών αγορών.

7) Αν μπορούσατε να έχετε δωρεάν έναν εργαζόμενο για έναν χρόνο, θα τον προσλαμβάνατε ή θα κοιτούσατε πρώτα αν σας κάνει για τη δουλειά;

Οι εργαζόμενοί μας είναι το πολυτιμότερο κεφάλαιό μας .Το αίσθημα της περηφάνιας για την επιχείρηση είναι κάτι που πρέπει να το μοιράζονται εργαζόμενοι και εργοδότες. Θα έψαχνα τον ιδανικό άνθρωπο που θα πίστευα ότι θα δυναμώσει το κορμό της επιχείρησης.