Χαλκιδέοι επιχειρηματίες μιλάνε για την ακύρωση του θαλασσινού καρναβαλιού και τον κορωνοϊό!

Η απόφαση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια να ακυρωθούν όλα τα καρναβάλια στη χώρα (ανάμεσα τους και το θαλασσινό καρναβάλι της Χαλκίδας) έπεσε σαν βόμβα στον επιχειρηματικό κόσμο των πόλεων όπου διοργανώνονται αποκριάτικες εκδηλώσεις.

Ο λόγος ότι τα καρναβάλια αποτελούν πόλο έλξης για τον εσωτερικό τουρισμό και κατ' επέκταση για τις επιχειρήσεις εστίασης. Είναι όμως έτσι;

Το OlaEvia μίλησε με τρεις Χαλκιδέους επιχειρηματίες από το χώρο της καφεστίασης και τους ρώτησε τη γνώμη τους για την απόφαση του Υπουργού .

ΝΙΚΗ ΜΕΓΓΟΥΛΗ: Ο κόσμος διασκέδαζε και πριν το καρναβάλι


Ξαφνιάστηκε με την απόφαση του Κικίλια η ιδιοκτήτρια του ΠΕΤΡΙΝΟ cafe, Νίκη Μέγγουλη, αλλά δεν πιστεύει πως θα επηρεάσει πολύ τη διασκέδαση στη Χαλκίδα. Θεωρεί υπερβολική την αντίδραση του υπουργού και του κόσμου, αλλά σέβεται την απόφαση της κυβέρνησης. 

"Ο κόσμος διασκέδαζε και πριν το καρναβάλι. Δεν πιστεύω πως θα επηρεαστεί η διάθεση του κόσμου με την ακύρωση του καρναβαλιού. Φέτος, ίσως να μη να βγουν έξω οι οικογένειες με μικρά παιδάκια και οι ηλικιωμένοι. Τα νέα παιδιά, πιστεύω θα βγουν σίγουρα για διασκέδαση, γι' αυτό και δεν ακυρώνω κανένα πάρτι που έχουμε προγραμματίσει. Επιπλέον, μπορεί και να μας βγει σε καλό η ακύρωση των καρναβαλιών σε όλη τη χώρα, γιατί ίσως να έρθουν περισσότεροι Αθηναίοι για το 3μερο."

ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΕΛΗΣ: Ο κόσμος είναι παγωμένος λόγω των τελευταίων εξελίξεων  


Αρκετά προβληματισμένος φάνηκε ο Αγγελος Μιχελής, ιδιοκτήτης των Namas, ASTERIA, Luppo και Ψηστήρι, στις δηλώσεις του, ο οποίος φοβάται πως ο κόσμος είναι πολύ παγωμένος μετά τις τελευταίες εξελίξεις. 

"Υπάρχει μια φοβία στον κόσμο με όλα αυτά που ακούγονται, και θεωρώ πως δεν θα βγει πολύς κόσμος έξω. Αυτό θα προξενήσει σοβαρά προβλήματα για τους επιχειρηματίες γιατί έχουμε κάνει προγραμματισμό σε αγορές για ένα γεμάτο τριήμερο.

Βέβαια, είναι σεβαστή η απόφαση του υπουργού και εμείς πρέπει να υπακούσουμε. Το πάρτι που έχει προγραμματιστεί για σήμερα, θα γίνει κανονικά. Αναλόγως πως θα πάει σήμερα από κίνηση, θα μπορώ να κρίνω και για το τριήμερο." 

ΝΙΚΟΣ ΠΟΛΛΑΛΗΣ: Η ακύρωση των καρναβαλιών και στις άλλες πόλεις μπορεί να φέρει περισσότερο κόσμο στη Χαλκίδα 

Υποστηρίζει την απόφαση του Κικίλια και ο Νίκος Πολλάλης, υπεύθυνος του Frenzi. "Προέχει η υγεία. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι από τη στιγμή που αποφασίστηκε η ακύρωση των καρναβαλιών σε όλη τη χώρα, όπως και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Το κακό είναι ότι έγινε τελευταία στιγμή και ήδη είχαμε κάνει τις αγορές μας για το τριήμερο.

Βέβαια, το γεγονός ότι δεν θα γίνει και στις άλλες πόλεις της Ελλάδας, μπορεί να είναι καλό. Μπορεί να έρθει περισσότερος κόσμος από Αθήνα. Οι Χαλκιδέοι διασκέδαζαν ούτως ή άλλως και χωρίς καρναβάλι. "