Χωρίς μεγάλες απώλειες τα ξενοδοχεία της Χαλκίδας από την ακύρωση του Καρναβαλιού

Η ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα, και φυσικά τη Χαλκίδα, λόγω του κινδύνου από τον κορωνοϊό έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις και αντιδράσεις.

Ανεξάρτητα από τη ορθότητα ή μη της απόφασης, ένα είναι το δεδομένο: Οτι οι πόλεις που κάνουν καρναβάλι θα υποστούν οικονομική ζημία.

Στην περίπτωση των ξενοδοχείων της Χαλκίδας, πάντως, δεν φαίνεται να προξενείται σημαντική οικονομική ζημιά, δείγμα του ότι η πόλη αποτελεί ούτως ή άλλως προορισμό τριημέρου για τους Αθηναίους.

Αυτό αποτυπώνεται και στις δηλώσεις τριών ξενοδόχων της Χαλκίδας προς το site μας.

Ο Γιάννης Μυλωνάς από το John's Hotel είπε σχετικά: "Μέχρι την Πέμπτη το βράδυ, δηλαδή λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της ακύρωσης των καρναβαλιών, δεν είχα κάποια ακύρωση. Ωστόσο, φέτος οι περισσότερες κρατήσεις ήταν μόνο για Κυριακή και όχι για τριήμερο, γεγονός που το αποδίδω στην οικονομική κρίση".

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Βασίλης Μπασινάς, διευθυντής του ξενοδοχείου "Παλίρροια". Σύμφωνα με όσα μας δήλωσε, το ξενοδοχείο δεν είχε 100% πληρότητα όπως πέρυσι, λόγω της ελλιπούς επικοινωνιακής προβολής του Θαλασσινού Καρναβαλιού. 

"Είχαμε λίγες ακυρώσεις μέχρι το βράδυ της Πέμπτης και οι περισσότερες κρατήσεις ήταν μόνο για την Κυριακή. Οχι για τριήμερο" κατέληξε ο κύριος Μπασινάς.

Τέλος, ο Μίλτος Χέλμης, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Lucy, είπε στο Olaevia: "Εχουμε μεγάλο ποσοστό πληρότητας, αλλά την Πέμπτη ήρθαμε αντιμέτωποι με 8 ακυρώσεις κρατήσεων. Ελπίζω ότι δεν θα συνεχιστεί αυτό το φαινόμενο τις επόμενες μέρες, γιατί πρόκειται για ένα από τα πιο δυνατά μας τριήμερα".