MAGARET TATTOO STORY: Ολα όσα πρέπει να ξέρεις για τα τατουάζ από τον Γιώργο Δερμησιάδη

Βρίσκεται στο χώρο της τέχνης, αλλά και των tattoo από το 1980 και έχει πολλές ιστορίες να διηγηθεί... Ο Γιώργος Δερμησιάδης, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, ήρθε στη Χαλκίδα πριν δεκαέξι περίπου χρόνια και έχει κερδίσει τους περισσότερους Χαλκιδέους.


Ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του πολυτεχνίτη, αφού καταπιάνεται με πολλά! Φτιάχνει μοναδικές δημιουργίες με τη μέθοδο της μικρογλυπτικής, της μεταλλοπλαστικής, αλλά ασχολείται και με εικονογραφίσεις σε βιβλία. Το ταλέντο του, το έχει κληρονομήσει και ο γιος του Στέλιος, ο οποίος από πολύ μικρός έδειξε ενδιαφέρον για τον συγκεκριμένο χώρο.

Το OlaEvia τον επισκέφθηκε στο tattoo studio που διαθέτει, στο MAGARET TATTOO STORY , και συνομίλησε μαζί του για πολλά ενδιαφέροντα θέματα.

Δείτε παρακάτω τι μας δήλωσε. 

1) Με ποια κριτήρια πρέπει να επιλέγει κάποιος που θέλει να κάνει τατουάζ τον tattoo artist;

Αρχικά, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να απευθύνεται σε νόμιμο studio, το οποίο λειτουργεί με υπευθυνότητα. Είναι πολύ σημαντικό ο tattoo artist να συμβουλεύει τον καθένα για αυτό που πάει να κάνει και να τον καθοδηγεί.

Για παράδειγμα, έχω διώξει άνθρωπο, επειδή αυτά που ζητούσε να του "χτυπήσω" ήταν προσβλητικά. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι το studio να τηρεί όλες τις συνθήκες υγιεινής για να αποφεύγονται οι μολύνσεις. 

2) Τι πρέπει να ξέρει κάποιος πριν κάνει τατουάζ;

Να κοιτάξει να βρει ποιο στιλ του ταιριάζει περισσότερο και έπειτα να ανακαλύψει τον κατάλληλο artist. Αλλοι είναι καλοί στο "σκοτεινό", άλλοι στα κόμικς και άλλοι στα tattoo με χρώμα. 

3) Μπορούν όλοι να κάνουν τατουάζ; Υπάρχει κάποια κατηγορία ανθρώπων που απαγορεύεται; 

Δεν επιτρέπονται να κάνουν tattoo οι ανήλικοι, όσοι έχουν κάποιο μεταδοτικό νόσημα και οι χρήστες ναρκωτικών ουσιών.

4) Υπάρχουν κάποιοι που το τελευταίο διάστημα επιλέγουν να αφαιρέσουν το τατουάζ απ' το σώμα τους. Τι γνώμη έχετε για την αφαίρεση τους;

Η χώρα μας, δυστυχώς, δεν βρίσκεται σε πολύ εξελιγμένο στάδιο. Καλό θα ήταν η αφαίρεση να γίνεται από δερματολόγους. Εκείνοι ξέρουν τι υπάρχει κάτω από το δέρμα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ...ΣΤΑΜΠΑ! 


1) Ποιο σχέδιο σάς έχει δυσκολέψει περισσότερο; 

Ενα Κέλτικο βραχιόλι του 1994. Ηταν τόσο περίπλοκο το σχέδιο που χρειάστηκαν σχεδόν εφτά ώρες για να το τελειώσω!

2) Ποιο είναι το πιο περίεργο σημείο που σάς έχει ζητήσει κάποιος να "χτυπήσετε" ένα tattoo;

Εχω κάνει σε όποιο σημείο του σώματος μπορείς να φανταστείς. Δεν μου κάνει τίποτα εντύπωση πια... Αυτό, όμως, που με είχε ξαφνιάσει, ίσως γιατί ήταν στα πρώτα μου βήματα τότε στη Θεσσαλονίκη, ήταν η επιθυμία ενός φαντάρου που πολεμούσε στο Κόσσοβο.

Μου ζήτησε να κάνω μια διακεκομμένη γραμμή στο μεγάλο δάκτυλο του ποδιού του και πάνω να γράψω "tag here". Εκεί κρεμούσαν συνήθως το καρτελάκι με τα στοιχεία του φαντάρου όταν πέθαινε...

3) Ποιο σχέδιο προτιμάνε συνήθως οι Χαλκιδέοι;

Τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο του Ολυμπιακού. 

4) Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για το πρώτο τατουάζ;

Μόλις ενηλικιωθεί, για να έχει επίγνωση σε αυτό που κάνει.

5) Πότε κάνατε το πρώτο τατουάζ στο σώμα σας;

Μόλις τελείωσα το δημοτικό σχολείο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης πήγαμε όλη η ...κλίκα και κάναμε το πρώτο τατουάζ. Εγώ, βέβαια, χτύπησα τρία!