ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΡΥΚΟΚΑΚΗΣ: Πρέπει να ...συντονιστούμε!

Λίγο πριν φύγει το 2019, ο Γιώργος Βερυκοκάκης άνοιξε το οπωροπαντοπωλείο "ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΡΠΟΣ" στα Ψαχνά και το OlaEvia είχε μια σύντομη συζήτηση μαζί του για θέματα που αφορούν γενικά την αγορά, αλλά και άλλα ενδιαφέροντα.

Διαβάστε παρακάτω τι μας δήλωσε.

1) Ο επιχειρηματίας πρέπει να επενδύει ξανά το κέρδος στην επιχείρηση ή να το κρατάει στην άκρη, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι.

Οταν έχεις τακτοποιήσει όλες τις υποχρεώσεις σου και σού περισσεύει έστω ένα μικρό ποσό στην άκρη, τότε καλό είναι τα υπόλοιπα να "πέφτουν" ξανά στην επιχείρηση.

Αυτό έχω παρατηρήσει ότι κάνουν αρκετοί επιτυχημένοι επιχειρηματίες του νομού μας, που είχα την τύχη στο παρελθόν να γνωρίσω και να εργαστώ δίπλα τους.

2) Η νέα γενιά των εργαζομένων εμφανίζει μεγαλύτερη θέληση για δουλειά λόγω κρίσης;

Ναι, όλοι οι νέοι θέλουν να δουλέψουν, αλλά με ...προϋποθέσεις. Δεν θέλουν να ζορίζονται πολύ και αν ήταν να επιλέξουν δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, φυσικά θα επέλεγαν το δημόσιο! 

3) Πώς χαρακτηρίζετε τους πολίτες της περιοχής σας ως καταναλωτές;

Αν και δεν έχω μεγάλη εμπειρία, αφού άνοιξα την επιχείρηση πρόσφατα, έχω προσέξει ότι οι περισσότεροι καταναλωτές έχουν συνειδητοποιήσει πλέον ότι μόνο το καλό προϊόν είναι φθηνό!

4) Πώς σχολιάζετε την άνθιση των καταστημάτων εστίασης στην εποχή της κρίσης στο νομό μας;

Μου αρέσει να βλέπω να ανοίγουν καταστήματα εστίασης. Βέβαια, αυτή η άνθιση με φοβίζει λίγο, αφού όλοι ξέρουμε πως μετά τη λάμψη έρχεται και το ..μπαμ!

Απ' την άλλη, δεν καταλαβαίνω σε τι ωφελεί ένα καλό εστιατόριο ή cafe , χωρίς να υπάρχει χώρος στάθμευσης στη Χαλκίδα και σε άλλες μεγάλες πόλεις του νομού μας. Η Εύβοια θα έπρεπε χρόνια τώρα να είχε φτιάξει πολύ καλές υποδομές μιας και είναι κοντινός προορισμός για τους Αθηναίους. 

5) Τι πιστεύετε ότι χρειάζονται τα Ψαχνά και η Εύβοια γενικά για να ανακάμψουν οικονομικά;

Επιτρέψτε μου να δανειστω μία φράση του δημάρχου μας, του κυρίου Γιώργου Ψαθά,  όταν πριν κάποια χρόνια έφτιαχνα μία μονάδα σαλιγκαριών και δημιουργήθηκε ένα μικρό πρόβλημα. "Να συντονιστούμε Γιώργο και να το λύσουμε το θέμα" μου είπε τότε. Και πράγματι βρέθηκε λύση. ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΌΣ, λοιπόν χρειάζεται και θα δούμε μια διαφορετική Εύβοια! 

7) Πιστεύετε πως οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ θα επηρεάσουν αρνητικά την εξέλιξη των οπωροπωλείων στο μέλλον.

Ναι. Πριν κάποια χρόνια διατηρούσα πάγκο στις λαϊκές αγορές της Χαλκίδας, ενώ πλέον έχω φίλους που πηγαίνουν ακόμη να πουλήσουν τα προϊόντα τους στις λαϊκές αγορές και αυτό που έχουμε παρατηρήσει είναι πως η λαϊκή δεν είναι όπως παλιά... ούτε και τα οπωροπαντοπωλεία, φυσικά.