ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΑΟΥΡΗΣ: Τους επόμενους μήνες θα κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα!

Αποκαλυπτικός ήταν στη συνέντευξη που έδωσε στο OlaEvia.gr, ο Αντώνης Ζαούρης, ιδιοκτήτης του καταστήματος ZAOURIS LEDSTORE. 

Διαβάστε παρακάτω τις ενδιαφέρουσες απόψεις του σε διάφορα θέματα. 

1. Τι πιστεύετε ότι χρειάζεται η Χαλκίδα αλλά και η Εύβοια για να ανακάμψουν οικονομικά;

Η Εύβοια και συγκεκριμένα η πόλη μας είναι ένα αναξιοποίητο διαμάντι.  Χρειάζεται να πιστέψουμε σ' αυτή και να μην τα περιμένουμε όλα από τον Δήμο ή την Περιφέρεια. Το μέλλον μας βασίζεται στον τουρισμό και πρέπει ο καθένας από εμάς ξεχωριστά, να βάλει το δικό του λιθαράκι. 

2. Πως χαρακτηρίζετε τους Χαλκιδέους ως καταναλωτές;

Απαιτητικούς. Πολλοί είναι εκείνοι που πηγαίνουν στην Αθήνα να κάνουν αγορές ενώ στην πραγματικότητα η αγορά της Χαλκίδας δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει την πρωτεύουσα. Οι Χαλκιδέοι επιχειρηματίες πρέπει να γίνουμε πιο ικανοί γιατί είμαι σίγουρος πως μπορούμε να προσφέρουμε περισσότερα στον κόσμο!

3. Φοβάστε ότι έρχεται η επέλαση των πολυεθνικών που θα συρρικνώσει τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες;

Όχι γιατί είναι δύο διαφορετικά πράγματα, διαφορετική κουλτούρα. Στις πολυεθνικές δεν υπάρχει καθόλου το προσωπικό στοιχείο. Πού θα κάνει ο πελάτης το παράπονο του; στον υπάλληλο; Η άμεση επαφή του επιχειρηματία με τον πελάτη "παίζει" τεράστιο ρόλο!

4. Ποιοι είναι οι βασικοί σας επιχειρηματικοί σύμβουλοι;

Ο εαυτός μου! Εμπιστεύομαι πολύ το ένστικτό μου και ποτέ δεν με έχει απογοητεύσει. Όλοι μ'έλεγαν "τρελό" όταν αποφάσισα ν' αφήσω τη Νομική για ν' ασχοληθώ με τον φωτισμό, μα έκανα αυτό που μου έλεγε το ένστικτό μου. Και δεν το μετάνιωσα...

5. Ποια είναι η πιο "τρελή" επιχειρηματική ιδέα που έχετε, αλλά δεν την έχετε υλοποιήσει λόγω χρημάτων ή επειδή πιστεύετε ότι δεν θα έπιανε στη Χαλκίδα;

Αγαπώ πολύ την ιστορία της Χαλκίδας, έχω διαβάσει πολλά γι' αυτήν. Ο ιερός ναός της Αγίας Παρασκευής προσδιορίζει το ιστορικό κέντρο της πόλης μας. Η συγκεκριμένη περιοχή θεωρώ πως έχει φοβερή ενέργεια.

Όνειρο μου, λοιπόν, ήταν να δημιουργήσω ένα ιδιαίτερο κατάστημα σε εκείνο το σημείο και όσο μπορώ να "ζωντανέψω" την περιοχή. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας, ευελπιστούμε το φθινόπωρο του 2020 να ξεκινήσει η λειτουργία του νέου καταστήματος.