ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΙΜΠΙΚΑΣ: Είμαστε στην ίδια επιχείρηση με τη σύζυγο μου, αλλά παρόλα αυτά δεν βλεπόμαστε καθόλου!

Ο Ιωάννης Μπιμπίκας πριν έναν χρόνο περίπου έκανε το πρώτο επιχειρηματικό βήμα μαζί με τη σύζυγο του, Μαρία Τσίρου. Άνοιξαν το κατάστημα Electro Tech στην Ερέτρια και ο ίδιος μίλησε στο Olaevia.gr για αρκετά ενδιαφέροντα θέματα.

Διαβάστε παρακάτω τι μας είπε.

1) Είναι καλό για την επιχείρηση, αλλά και για τον οικογενειακό βίο, να εργάζεται και η σύζυγος στον ίδιο χώρο;

Είναι καλό, αρκεί ο καθένας να αναλαμβάνει τα δικά του καθήκοντα. Εμείς, αν και δουλεύουμε στην ίδια επιχείρηση, δεν βλεπόμαστε σχεδόν καθόλου. Η σύζυγος μου βρίσκεται περισσότερο στο κατάστημα, ενώ εγώ με τις τοποθετήσεις και έτσι είμαι συνεχώς εκτός! Δυστυχώς, στο σπίτι πηγαίνω πολύ αργά και δεν έχω χρόνο να ευχαριστηθώ την οικογένεια μου και ιδιαίτερα τα παιδιά μου.

2) Ποιο είναι το «μυστικό» για να κρατάτε ζωντανή την επιχείρησή σας;

"Φρέσκες" ιδέες, συνεχής εκπαίδευση και άμεση εξυπηρέτηση είναι μερικά από τα στοιχεία που χρειάζονται ώστε να κρατάς την επιχείρησή σου ...ζωντανή. 

3) Τι θα αλλάζατε άμεσα στην επιχείρησή σας, αν η οικονομική κατάσταση ήταν καλύτερη από τη σημερινή

Θα αγοράζαμε έναν ιδιόκτητο χώρο για να στεγάσουμε την επιχείρησή μας.

4) Πώς σχολιάζετε την άνθιση των καταστημάτων εστίασης στην εποχή της κρίσης και πανελλαδικά και στο νομό μας.

Έχουν ανοίξει αρκετά καταστήματα εστίασης, τα οποία πιστεύω πως είναι δύσκολο να κρατηθούν λόγω ανταγωνισμού. Προφανώς, αρκετός κόσμος θεωρεί πως έχει εύκολο κέρδος, αλλά δεν είναι έτσι.

5) Πόσες ώρες εργάζεστε την ημέρα και πόσες μέρες;

Συνήθως, δουλεύω έξι μέρες την εβδομάδα και μάλιστα αρκετές ώρες την μέρα. Δυστυχώς, το δικό μου επάγγελμα δεν έχει ωράριο.