ΗΛΙΑΣ ΜΠΑΓΚΟΥΤΣΑΣ: Θέλω να κάνω μια πιο ξεκούραστη δουλειά!

1) Τι θα αλλάζατε στην επιχείρηση σας, αν η οικονομική κατάσταση ήταν καλύτερη από τη σημερινή;

Δεν θα άλλαζα κάτι στην επιχείρηση αυτή, αλλά θα άλλαζα δουλειά! Θα επέλεγα να έκανα κάτι πιο ξεκούραστο. Το συνεργείο είναι δύσκολη υπόθεση και πρέπει να έχεις πολλές αντοχές.Επειδή την κάνω από πολύ μικρή ηλικία αυτή τη δουλειά, μπορώ να πω ότι πλέον κουράζομαι αρκετά. 

2) Τι επάγγελμα θα θέλατε να κάνετε;

Στο χώρο του αυτοκινήτου και πάλι -άλλωστε αυτό γνωρίζω να κάνω πολύ καλά- αλλά κάτι που θα είχε να κάνει με το εμπόριο. Για παράδειγμα, ένα κατάστημα με ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

 3) Σας μένει καθόλου ελεύθερος χρόνος και αν ναι, πώς τον εκμεταλλεύεστε; 

Αν δεν έχεις ελεύθερο χρόνο για σένα και την οικογένεια σου είναι σαν να μην ζεις. Προσωπικά, δε ζω για να δουλεύω, αλλά δουλεύω για να ζω! Φροντίζω να πηγαίνω για ένα θέατρο, μία εκδρομή, για διασκέδαση στα μπουζούκια... 

4) Πιστεύετε στον δανεισμό ή προτιμάτε να πορεύεστε με τα χρήματα που βγάζετε;

Το δάνειο με βοήθησε πάρα πολύ όταν ξεκίνησα ώστε να δημιουργήσω το δικό μου συνεργείο. Και ευτυχώς, με τη βοήθεια του Θεού το ξεπλήρωσα πολύ γρήγορα. Θα έπαιρνα ξανά δάνειο αν η επιχείρηση μου χρειαζόταν κάποια αναβάθμιση, καινούριο εξοπλισμό κλπ. Δεν θα έπαιρνα ποτέ όμως για να αγοράσω ένα αυτοκίνητο ή για να πάω διακοπές!

5) Τι πιστεύεται ότι χρειάζεται η Χαλκίδα και η Εύβοια για να ανακάμψουν οικονομικά;

Υποδομές που δεν έχουμε. Έχω φίλους από Αγγλία που έχουν έρθει και έχουν χαρακτηρίσει τη Χαλκίδα ...παράδεισο! Το θέμα είναι πως παραμένει ένας ανεκμετάλλευτος παράδεισος. Θα μπορούσαμε να είχαμε εκμεταλλευτεί όλα όσα μας έχει χαρίσει φύση απλόχερα. Δυστυχώς, όμως οι αρχές δεν ασχολούνται.