20+ επιλογές για φαγητό στη Χαλκίδα!


Δεν αφήνει κανέναν παραπονεμένο (και πεινασμένο!) η Χαλκίδα κατά τους χειμερινούς μήνες.

Μπορεί η πόλη και τα περίχωρά της να είναι γνωστά κυρίως για τα ουζερί, αλλά οι επιλογές είναι πολλές και για κάθε γούστο.

Το OlaEvia βρήκε και σας παρουσιάζει 20+ καταστήματα που θα λατρέψετε για τις γεύσεις τους. Είναι ο πληρέστερος οδηγός για φαγητό στη Χαλκίδα και θα το καταλάβετε ευθύς αμέσως...

Τέσσερα επιλεγμένα εστιατόρια που αξίζει να πας για φαγητό

ΚΤΗΜΑ ΑΝΘΗΔΩΝ

Ενα απ' τα εστιατόρια που ξεχωρίζουν είναι εκείνο που διαθέτει το ΚΤΗΜΑ ΑΝΘΗΔΩΝ. Φτιαγμένο σε πανοραμικό σημείο προσφέρει εξαιρετική θέα στον επισκέπτη, αλλά και προσεγμένα πιάτα. Γκουρμέ συνταγές με αγνά υλικά (τα περισσότερα παραγωγής τους) και μεγάλη γκάμα από ετικέτες κρασιών αποτελεί σίγουρα μια εξαιρετική επιλογή για ένα καλό δείπνο με τον-την αγαπημένο-η σου. Φυσικά, το εστιατόρια ενδείκνυται και για επαγγελματικές συναντήσεις. Βρίσκεται μόλις 10' μακριά από το κέντρο της Χαλκίδας, σε μια τεράστια έκταση στα Λουκίσια (εδώ θα μάθεις περισσότερα) 

DIVERSO


Το DIVERSO ανήκει στα top εστιατόρια της παραλίας Χαλκίδας. Διαθέτει πολύ ωραία κουζίνα, η οποία "παίζει" σε Ιταλικές γεύσεις ενώ υπάρχουν και οι κλασικές επιλογές, αλλά καθόλου συνηθισμένες. Οι πειραματισμοί είναι δεδομένοι στο Diverso, κάτι που ενθουσιάζει τον κόσμο και το δείχνουν καθημερινά. Πάρε ακόμη μια γεύση από DIVERSO κάνοντας κλικ εδώ.  

MYSTIC


Ανεπανάληπτα πιάτα που κάνουν τη διαφορά σε γεύση, αλλά και εμφάνιση δημιουργεί το MYSTIC. Είναι ιδανικό για πρωινό, για brunch και για ένα υπέροχο γεύμα. Όποια ώρα και να το επιλέξεις είναι σίγουρο πως θα μείνεις άφωνος με αυτό που θα δεις και ακόμη περισσότερο με αυτό που θα γευτείς. Βρίσκεται σ' ένα στενάκι της παραλίας Χαλκίδας (βρες εδώ ακριβώς το στίγμα του) και αξίζει πραγματικά να το επισκεφτείς. 

FAROS 10

Εκτός από το πανέμορφο σημείο που βρίσκεται ο FAROS 10, ξεχωρίζει και για την κουζίνα του. Το μενού του είναι πολύ προσεγμένο, από τις σαλάτες του μέχρι τα κυρίως πιάτα, αλλά και τα γλυκά του. Στο FAROS 10 (βρες εδώ το στίγμα του) δίνουν μεγάλη σημασία στην ποιότητα των προϊόντων γι' αυτό μένουν ικανοποιημένοι ακόμη και οι πιο απαιτητικοί πελάτες!

Για κρεατικά, μεζεδάκια και κρασοκατάσταση...

ΠΙΑΤΟΚΑΜΩΜΑΤΑ


Τι εστί Πιατοκαμώματα; Πρόκειται για ένα φοβερό μεζεδοπωλείο με ζωντανή μουσική και ωραίο μενού που ανακαινίστηκε πρόσφατα. Στον κατάλογο του, πέρα από τις εξαιρετικές τιμές, θα βρείς και νέες προτάσεις από χορταστικά πιάτα. Οι πόρτες του ανοίγουν κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι όπως και τις αργίες. Βρίσκεται λίγο πιο έξω απ' τη Χαλκίδα. Κλικ εδώ για να δεις τη διαδρομή κι άλλα χρήσιμα. 

ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ

Κρητικές συνταγές και ρακή αν θες, στο ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ πρέπει να πας. Διαχρονική αξία στην παραλία της Χαλκίδας (βρες εδώ σε ποιο σημείο βρίσκεται ακριβώς) με εκπληκτικά πιάτα που σε ταξιδεύουν στην όμορφη Κρήτη. Κρασάτος κόκορας και μπουμπουριστοί χοχλιοί είναι απ' τις καλύτερες επιλογές που μπορείς να κάνεις. Φυσικά, το προσωπικό θα σου κάνει αμέτρητες προτάσεις, που σίγουρα θα ...σε μπερδέψουν ευχάριστα!     

ΜΟΝΟΛΥΚΟΣ

Θέλεις πιο ...χουχουλιάρικο περιβάλλον, με τζάκι και ωραία ζεστασία; Ο ΜΟΝΟΛΥΚΟΣ είναι εξαιρετική επιλογή! Διαθέτει μεγάλη ποικιλία σε κρεατικά και άπαιχτο κρασί. Θα πρέπει να βγεις εκτός πολής, στην περιοχή του Δοκού Χαλκίδας και επειδή είναι λίγο ζόρι αν δεν έχεις πάει άλλη φορά, σού έχουμε εδώ και τις συντεταγμένες, αλλά και άλλα χρήσιμα. 

ΣΧΟΛΑΡΧΕΙΟ 


Το ΣΧΟΛΑΡΧΕΙΟ απλά δεν υπάρχει, σου λέμε! Είναι απ' τις νέες αφίξεις στη Χαλκίδα και απ' την πρώτη στιγμή έκανε "πανικό" με τα πιάτα του. Εχεις δει ξανά πιάτο με το μέτρο; Ναι, ναι και είναι σκέτο πειρασμός (δες και στη φωτό τι σου λέμε!). Ποικιλία στο μενού του, με παραδοσιακές γεύσεις και εξαιρετικές τιμές. Θα το βρεςι στην παραλία Χαλκίδας (τσεκ εδώ το στίγμα του). 

ΒΟΡΡΑΣ

Ενα όμορφο μεζεδοπωλείο στο κέντρο της πόλης είναι "Ο ΒΟΡΡΑΣ" και βρίσκεται μια ανάσα απ΄ την παραλία της Χαλκίδας. Ο ιδιοκτήτης του, Γιώργος Μωϋσίδης, του αρέσει να παίζει με τις συνταγές γι' αυτό και εδώ θα βρεις αρκετά γνωστά πιάτα σε ιδιαίτερες παραλλαγές. Το σαγανάκι με τυρί ροκφόρ είναι απίστευτο! Βρες τηλέφωνο, διεύθυνση εδώ και φύγε για ...Βορρά πλευρά. 

ΠΗΓΑΔΑΚΙ


Ζουμερό μπιφτέκι, σταβλίσια μπριζόλα, λαχταριστό χοιρινό καλαμάκι και τρομερές σαλάτες φτιάχνει το "ΠΗΓΑΔΑΚΙ" και είναι πολύ καλοί λόγοι για να ξεφύγεις απ' τη Χαλκίδα και να πας μέχρι την περιοχή της Εξω Παναγίτσας (πολύ εύκολο να βρεις τον δρόμο με ένα κλικ εδώ). Ζεστός χώρος, ευγενικό περιβάλλον και πάντα σε υποδέχονται με χαμόγελο. Είναι ανοιχτά κάθε Πέμπτη και Παρασκευή βράδυ, ενώ το Σαββατοκύριακο ανοίγει απ' το μεσημέρι.

ΣΤΕΝΑΚΙ


Αρκεί να πας μια φορά στο όμορφο "ΣΤΕΝΑΚΙ" για να καταλάβεις πόσο ωραίος χώρος είναι και με πολύ αγαπημένα πρόσωπα στο σέρβις. Μπορεί να μην έχει θέα σε θάλασσα, αλλά κερδίζει σε τόσα άλλα. Περιποιημένα μεζεδάκια, φρέσκα θαλασσινά (οι μαγειρευτές σουπιές είναι απ' τα top πιάτα του!) και παρεϊστικο περιβάλλον. Ο ιδιοκτήτης, Γιάννης Σταμέλος, φροντίζει με ιδιαίτερη αγάπη και τα δεκάδες φυτά που υπάρχουν στο στενάκι δείχνοντας πόσο μερακλής είναι σε όλα! Θα το βρεις ακριβώς δίπλα στον εμπορικό δρόμο της Αβάντων, στη Χαλκίδα (δες εδώ τον δρόμο κι άλλα χρήσιμα).

ΚΟΥΛΗΣ (ΓΗΠΕΔΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ) 


Θέλεις να μάθεις τι συμβαίνει στο ψητοπωλείο "ΚΟΥΛΗΣ" στο γήπεδο Χαλκίδας (δες εδώ λεπτομέρειες) ;Πρόκειται για το στέκι όλων εκείνων που αγαπούν τα καλοψημένα κρεατικά. Ιδανικό μέρος για να  βρεις τις αγαπημένες σου κρεατολιχουδιές σε διάφορες εκδοχές (σούβλα, κάρβουνα, λαμαρίνα). Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις και τις new entry γευστικές προτάσεις, όπως λαχταριστά burger με χειροποίητο μπιφτέκι και πίτσα με κομματάκια ολόφρεσκο γύρου χοιρινό ή κοτόπουλο. 

ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙ


Το γωνιακό κτίριο που έχει γίνει σήμα κατατεθέν στην περιοχή "Καναπίτσα" στη Χαλκίδα, με το "ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙ" στην είσοδο να πρωταγωνιστεί. Πρόκειται για ένα ψητοπωλείο, το οποίο έχει αγαπηθεί τόσο για τον όμορφο και ζεστό χώρο του, όσο και για το μενού του που συνεχώς το βελτιώνει και προσθέτει καινούρια πιάτα, πάντα με πρωταγωνιστή το κρέας! Μάθε εδώ περισσότερες πληροφορίες για το ...γουρουνάκι. 

Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ

Ενα απ' παραδοσιακά ψητοπωλεία της Χαλκίδας είναι ο "ΛΕΥΤΕΡΗΣ" με τ' όνομα! Πρόκειται για την οικογενειακή επιχείρηση του Λευτέρη Δήμου (μάθε εδώ πληροφοριακά στοιχεία) όπου ρίχνουν μεγάλο βάρος στην ποιότητα των προϊόντων, στο σωστό ψήσιμο, στην καθαριότητα, στις καλές τιμές, αλλά και στην ευγενική και πάντα χαμογελαστή εξυπηρέτηση.  

ΤΟ ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΡΓΥΡΩΣ


Απ' τα αγαπημένα μεζεδοπωλεία της πόλης είναι εκείνο "ΤΗΣ ΑΡΓΥΡΩΣ". Παραδοσιακά πιάτα (συνταγές της γιαγιάς!), σε εξαιρετικά καλές τιμές. Στην Αργυρώ θα θέλεις να πας ξανά και ξανά για το ζεστό του περιβάλλον, αλλά και γιατί συμφέρει να φάει ολόκληρη οικογένεια χωρίς να ζοριστεί οικονομικά. Μάθε κι άλλες ...νόστιμες πληροφορίες εδώ.

Ο ΝΟΝΟΣ 


Το γνωρίσαμε στον πεζόδρομο της Κριεζώτου. Το καλοκαίρι του 2019, όμως, μεταφέρθηκε στην παραλία Χαλκίδας και πλέον, εκτός από τις ωραίες συνταγές του, απολαμβάνεις και τη θέα στη θάλασσα. "Ο ΝΟΝΟΣ" είναι ένα μεζεδοπωλείο (βρες εδώ ακριβώς το στίγμα του) που ξεχωρίζει για τα καλοστημένα, αλλά και πολύ χορταστικά πιάτα του. Κοτόπουλο στη σχάρα, ξεκοκαλισμένο, καλαμάκι κοτόπουλο από μπούτι, σαγανάκι γαρίδας λευκό και κόκκινο και φυσικά πολλές επιλογές σε ορεκτικά θα βρεις στο μενού του σε πολύ καλές τιμές. 

ΒΥΣΣΙ


Τώρα, πρέπει να κάνεις λίγα παραπάνω χιλιόμετρα γιατί το "ΒΥΣΣΙ" είναι ο,τι πρέπει για το χειμώνα. Σ' ένα καταπράσινο περιβάλλον στο χωριό Καμαρίτσα (δες εδώ την ακριβή τοποθεσία) συνδυάζει το ονειρεμένο τοπίο με το καταπληκτικό, παραδοσιακό φαγητό. Λαχταριστά παϊδάκια, μπριζολίτσες και λουκάνικα όλα στα κάρβουνα σε περιμένουν να τα απολαύσεις.  

ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

Πάμε να περάσουμε και μια βόλτα απ' τη Στενή. Το ΠΑΛΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ (βρες εδώ το στίγμα του) αξίζει να κάνεις λίγα χιλιόμετρα παραπάνω. Στην όμορφη αίθουσα του, που τη ζεσταίνει το πανέμορφο παραδοσιακό τζάκι δύο όψεων, μπορείς να απολαύσεις καλοψημένο κοντοσούβλι, κόκορετσι, χειροποίητο -φοβερό- τηγανόψωμο κ.α. Δοκίμασε οπωσδήποτε και τις σπεσιαλιτέ του μαγαζιού που είναι το μπιφτέκι γιαουρτλού και τα χοιρινά μπριζολάκια με σως μουστάρδας. Αξίζουν πολλά!

Ουζάκι, θαλασσινά και φρέσκα ψάρια...

ΣΤΑΣΙΝΟΣ


Στην παραλία της Χαλκίδας,  με θέα τον Ευβοϊκό και την παλιά γέφυρα  θα συναντήσεις το γνωστό μεζεδοπωλείο - τσιπουράδικο "Ο ΣΤΑΣΙΝΟΣ" (δες εδώ λεπτομέρειες). Εδώ θα γευτείς μοναδικούς θαλασσινούς  συνδυασμούς, όπως κριθαρότο με ολόφρεσκα θαλασσινά, απίστευτη γαριδομακαρονάδα με φρέσκες γαρίδες, πεντανόστιμα ψάρια ημέρας στα κάρβουνα και ότι άλλο θα σου προτείνει ο ιδιοκτήτης. 

ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ

Πω πω πω τι έχουμε εδώ; Ο "ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ" στην παραλία της Λαμψάκου είναι εγγύηση ο,τι και να επιλέξεις για φαγητό. Ψάρια και θαλασσινά, κατευθείαν απ' τη θάλασσα, αλλά και αγαπημένα ορεκτικά θα σου "τρελάνουν" τον ουρανίσκο. Ωραία θέα στην υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας και άπλετος χώρος για πάρκινγκ και αλάνα για παιχνίδι! Στο τέλος, θα χτυπήσεις και το φοβερό γλυκάκι που σου σερβίρουν... Θέλεις να πάρεις ακόμη λίγη γεύση απ' τον ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ; Κάνε κλικ εδώ.  

ΕΥΡΙΠΟΣ


Πρωταγωνιστεί εδώ και πολλά χρόνια στην πλατεία Αθανάτων στη Χαλκίδα, η ψαροταβέρνα ΕΥΡΙΠΟΣ (δείτε εδώ το στίγμα του) . Η προνομιακή του θέση ανάμεσα στο λιμάνι και στην παλαιά γέφυρα, τα πιάτα του -τα οποία πάντα "σπαρταράνε"- και η ανάγκη του  ιδιοκτήτη να μην αφήνουν κανέναν πελάτη να φύγει δυσαρεστημένο είναι η απάντηση στο γιατί έχει αποκτήσει φανατικούς θαμώνες!

ΚΟΥΤΟΥΚΙ ΠΕΡΙΚΛΗ

Το απόλυτο στέκι ψαροφαγίας αποτελεί το ΚΟΥΤΟΥΚΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ στην παραλία της Λαμψάκου (δες εδώ την τοποθεσία). Τη θάλασσα τη γνωρίζουν καλά και ξέρουν να βρίσκουν γευστικούς θησαυρούς, πολλές φορές κυριολεκτικά ζωντανούς που μετατρέπονται με άψογη τεχνική σε λαχταριστούς μεζέδες με συνοδεία από άπειρα ούζα και τσίπουρα.

ΨΗΛΟΣ 


Στην είσοδο της πόλης, από την υψηλή γέφυρα (δες εδώ πληροφορίες) βρίσκεται ο παραδοσιακός ουζοκαφενές  "Ο ΨΗΛΟΣ" . Ξεχωρίζει για την προσεγμένη κουζίνα του, τις προσιτές τιμές και το ζεστό, οικογενειακό περιβάλλον.  Χορταστικές ποικιλίες ούζου και μπύρας, μακαρονάδα του ψαρά με ολόφρεσκα όστρακα, άπαιχτη αστακομακαρονάδα, γαρίδες φλαμπέ,  είναι κάποια από τα πιάτα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε.  

ΤΖΙΒΑΕΡΙ

Το "ΤΖΙΒΑΕΡΙ" μπορεί να άλλαξε χώρο (μεταφέρθηκε πρόσφατα στην παραλία της Λαμψάκου) τα πετυχημένα πιάτα του, όμως παραμένουν απίστευτα! Υπέροχη κουζίνα του με θαλασσινές συνταγές που ...συζητιούνται στις παρέες των καλοφαγάδων που το προτιμούν. Μάθε εδώ περισσότερα για το όμορφο ουζερί της Λαμψάκου. 

AMMOΥΔΙΑ 

Σε απόσταση 5' από τη Χαλκίδα,  στην παραλία του Αγίου Μηνά (δες εδώ το δρόμο) συναντάτε την παραδοσιακή ψαροταβέρνα "ΑΜΜΟΥΔΙΑ".  Εδώ θα γευτείτε αυθεντικές θαλασσινές γεύσεις που επιμελείται ο ιδιοκτήτης Αρης Σακόβ  όπως μόνο αυτός ξέρει. Εξαιρετική ποιότητα, γρήγορη εξυπηρέτηση και πολύ καλές τιμές είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν την "ΑΜΜΟΥΔΙΑ" πρώτη στις προτιμήσεις.

Και για το τέλος, σας έχουμε μαγειρευτά, πίτσα κι άλλα επιλεγμένα πιάτα...

ΜΑΧΗ

Το μαγειρευτό φαγητό στα καλύτερα του! Πάνω από 10 διαφορετικά πιάτα ημέρας και πιάτα της ώρας, δροσερές σαλάτες, αλλά και άλλα νόστιμα μεζεδάκια δεν υπάρχει λόγος να πολυσκεφτείς τι θα φας για μεσημέρι. Η ΜΑΧΗ αποτελεί πλέον σταθερή αξία  και μας χορταίνει με επιλογές που αφήνουν τη γλυκιά γεύση ...μαμαδίστικης κουζίνας. Διάβασε εδώ περισσότερα.

ΜΑΜ


Λίγα πιάτα, αλλά όλα προσεγμένα, θα βρεις στο ΜΑΜ στην παραλία Λευκαντί με τον σεφ να επιλέγει πάντα τα πιο αγνά και ποιοτικά υλικά. Ωραίες σαλάτες, σπιτική πίτσα με χειροποίητη ζύμη, ποικιλία κρεατικών, ζυμαρικά και χορταστικά club sandwitch είναι μερικές ιδέες για να δοκιμάσεις την επόμενη φορά που θα το επισκεφθείς. Μάθε εδώ κι άλλα για το ΜΑΜ.!

Ο ΚΟΣ ΜΠΑΚΥ


Το μενού του είναι πλούσιο σε προτάσεις. Ο ΚΟΣ ΜΠΑΚΥ (μάθε εδώ ...πού μένει, βρες και το τηλεφωνό του) διαθέτει εξαιρετικά πιάτα ζυμαρικών (μοναδικό το ριζότο πόλο με κοτόπουλο, κρέμα γάλακτος, σκόρδο και κάρρυ), δροσερές σαλάτες, πίτσες με λεπτή ζύμη, χορταστικά burger και club sandwich . Είναι ανοιχτά καθημερινά (εκτός Δευτέρας) απ' τις έξι το απόγευμα και τα Σαββατοκύριακα απ' τις 12.30 το μεσημέρι. Αν θέλεις, σου τα φέρνει όλα στον χώρο σου με ένα τηλεφωνάκι. 

LA FERMATA 

Λαχταριστή φρεσκοζυμωμένη πίτσα, με λεπτή ζύμη και πλούσια γέμιση, ψημένη στον ξυλόφουρνο, από την πιτσαρία LA FERMATA (δες εδώ τον δρόμο) είναι η πρόταση μας για delivery στον χώρο σου ή take away.  Εκτός από πίτσα, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις τα εξαιρετικά ζυμαρικά, αλλά και τις ολόφρεσκες σαλάτες σε διάφορους συνδυασμούς. Must have επιλογή είναι τα πιάτα με τα κρεατικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ 

Πού θα πας για καφέ; 

Πού θα μείνεις;

Πού θα πιεις ποτό;