ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ: Η νέα κυβέρνηση, τα σταυρόλεξα και τα προφυλακτικά!

Μιλάει πάντα ...έξω από τα δόντια και επιχειρηματολογεί κάθε άποψη που έχει για οτιδήποτε. Ο ΓΙάννης Μαραγκός, ο ιδιοκτήτης του κέντρου τύπου "The Kiosk" μιλάει στο OlaEvia και οι απαντήσεις του έχουν άκρως ενδιαφέρον! Διαβάστε παρακάτω, τι μας δήλωσε.

 

1) Ποιο ζήτημα πρέπει να λυθεί άμεσα στον κλάδο σας;

Το λαθρεμπόριο τσιγάρων και γενικά το παρεμπόριο. Κάνει μεγάλη ζημιά στον κλάδο μας.

2) Τι πιστεύετε ότι χρειάζεται η Χαλκίδα και η Εύβοια για να ανακάμψουν οικονομικά;

Αρχικά, χρειάζεται γερές βάσεις για τη σωστή ανάπτυξη του τουρισμού. Δεν μπορούμε να φέρουμε πολλούς τουρίστες, αν δεν γίνει σοβαρή μελέτη για τις ανάγκες που έχει ο τόπος μας.  

3) Πώς σχολιάζετε την άνθιση των καταστημάτων εστίασης στην εποχή της κρίσης και πανελλαδικά και στο νομό μας;

"Παίζουν" με τις επιδοτήσεις. Ξέρουν πως με τη χρηματοδότηση μπορούν να καλύψουν τα έξοδα, τουλάχιστον για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του καταστήματος.

Βέβαια, όταν ανοίγουν το κατάστημα, χωρίς να έχουν την απαραίτητη εμπειρία (έχω αναφέρει στο επιμελητήριο ότι πρέπει να γίνονται σεμινάρια πριν ανοίξει ένας επιχειρηματίας μια επιχείρηση, έτσι ώστε να έχει τις γνώσεις) βάζουν τις χαμηλότερες τιμές που υπάρχουν στην αγορά με αποτέλεσμα να κλείσουν τον διπλανό τους.

Επειτα, πάνω στον χρόνο κλείνουν και οι ίδιοι, γιατί δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα και όλο αυτό πάει αλυσίδα.

4) Η νέα γενιά των εργαζομένων εμφανίζει μεγαλύτερη θέληση για δουλειά λόγω κρίσης;

Ναι, πιστεύω πως τον τελευταίο καιρό έχει αλλάξει αυτή η λογική που επικρατούσε για τη νέα γενιά των εργαζομένων. Ολο και βλέπουμε πλέον, λιγότερους αλλοδαπούς να εργάζονται σε αρκετά πόστα, αφού έχουν αντικατασταθεί με Ελληνες.

5) Πώς κρίνετε γενικά το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρουν οι Ευβοείς επιχειρηματίες στους πελάτες τους;

Είναι αλήθεια πως κάνουν φιλότιμη προσπάθεια να παρέχουν αξιόλογες υπηρεσίες σε όλους τους πελάτες τους. 

6) Τι περιμένετε από τη νέα κυβέρνηση;

Σίγουρα, η νέα κυβέρνηση γνωρίζει καλύτερα να ασκεί φιλελεύθερη πολιτική. Αρα, περιμένω κάτι καλύτερο από αυτούς που είναι τώρα πάνω. 

7) Διακοπές θα πάτε; Τι είναι αυτό που παίρνετε οπωσδήποτε μαζί σας; 

Θα πάω το φθινόπωρο, γιατί τώρα θα πάνε τα παιδιά μου. Να σου πω κάτι που μου θύμισες... Πριν είκοσι χρόνια τον Αύγουστο πούλαγα είκοσι κουτιά προφυλακτικά και δυο σταυρόλεξα. Τώρα, με λύπη διαπίστωσα ότι γίνεται το αντίθετο: Πουλάω είκοσι σταυρόλεξα και δυο κουτιά προφυλακτικά!