Εσύ ξέρεις γιατί μας αρέσει το καφεδάκι στη Χαλκίδα;

Αγαπημένη συνήθεια του Ελληνα να πηγαίνει για καφεδάκι και να κάθεται με τις ...ώρες στο μαγαζί! Στον βορρά, μάλιστα, συνηθίζεται να λένε: Πάμε για ένα καφεδάκι χαλαραααααά!

Χα, ποιος είπε πως και εμείς εδώ στα τρελά νερά δεν μας αρέσει να πίνουμε τον καφέ μας χαλαρά; Και έχουμε πολλούς λόγους που το υποστηρίζουμε αυτό! Πάμε να τους δούμε...

Το OlaEvia έθεσε τέσσερα ερωτήματα στους επιχειρηματίες των καταστημάτων και να τις μας δήλωσαν! 

MYSTIC 


Το MYSTIC αποτελεί μια κρυμμένη όαση στην εσωτερική αυλή του ξενοδοχείου John's, ενός από τα πιο κεντρικά ξενοδοχεία της Χαλκίδας (Εδώ θα βρεις τις συντεταγμένες). Διαθέτει έναν καταπράσινο κήπο με μοναδικό design και ένα bar με τη μεγαλύτερη ποικιλία ποτών που μπορεί να βρει κάποιος στο κέντρο της Χαλκίδας. Είναι ιδανικό για όλες τις ώρες αφού εκτός από καφέ και ποτάκι μπορείτε να δοκιμάσετε και τα ιδιαίτερα πιάτα του. 

1) Σερβίρει καφέ της εταιρίας: Portioli

2) Ξεχωρίζει ο συγκεκριμένος καφές γιατί: Η συγκεκριμένη εταιρία είναι μια από τις πιο κορυφαίες στο είδος της και στο Mystic θα βρείτε το καλύτερο βραβευμένο χαρμάνι της. Αποτελείται από 70% Arabica και 30% Robusta με έντονο άρωμα και επίμονη γεύση.

3) Τιμές σε freddo espresso και καπουτσίνο: 3.00 ευρώ

4) Το μυστικό του καλού καφέ είναι: Η σωστή βάση (καλή ποιότητα καφέ, σχολαστική καθαριότητα μηχανής, σωστή δοσολογία) συνδυασμένη με άψογη εκτέλεση του barista.

 

ΠΕΤΡΙΝΟ 

Ολοι έχουμε πιει καφεδάκι στο Πέτρινο γιατί απλά εδώ ξέρεις πως ο καφές του είναι εγγύηση! Βρίσκεται στην παραλία Χαλκίδας (αν είσαι πρωτάρης στην πόλη μας σου έχουμε εδώ τον δρόμο) και μπορείς να καθίσεις σε ένα από τα τρία πατώματα του ή στο γοητευτικό μπαλκονάκι που διαθέτει.

1) Σερβίζει καφέ της εταιρίας: Kimbo

2) Ξεχωρίζει ο συγκεκριμένος καφέ γιατί: Είναι ο Νο 1 καφές της Ιταλίας και αποτελείται από εξαιρετικής ποιότητας πρώτη ύλη. Ως Ναπολιτανικός καφές ταιριάζει απόλυτα στις γεύσεις μας και ευχαριστεί και τον πιο απαιτητικό. 

3) Τιμές σε freddo espresso και καπουτσίνο: 3.30 ευρώ 

4) Το μυστικό του καλού καφέ είναι: Η γνώση, η εξειδίκευση και το πάθος των ανθρώπων μας να βελτιώνονται συνεχώς προσφέροντας το καλύτερο αποτέλεσμα στον κόσμο 

 

NEGRO 

Εχει αυτό το ...κάτι το Negro Cafe και θέλεις να πηγαίνεις ξανά και ξανά. Θα συναντήσεις άτομα - κυρίως - νεαρής ηλικίας (βάλε και τους 30αρηδες μέσα) που απολαμβάνουν τον καφέ τους μαζί με ένα λαχταριστό pancake! Θα το βρεις στην αρχή της παραλίας Χαλκίδας (εδώ θα μάθεις περισσότερα) να παίζει από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ πολύ ωραία μουσική!

1) Σερβίρει καφέ της εταιρίας: Cocus

2) Ξεχωρίζει ο συγκεκριμένος καφές γιατί: Ως πρώτη ύλη επιλέγεται specialty coffee, δηλ  οι κόκκοι του καφέ έχουν καλύτερη γεύση, γίνεται προσεκτικό ψήσιμο. 

3) Τιμές σε freddo espresso και καπουτσίνο: 3.50 ευρώ 

4) Το μυστικό του καλού καφέ είναι: Στη γεύση του. Ετσι ώστε στο φλιτζάνι ή στο ποτήρι να υπάρχει ένα ευχάριστο μείγμα με ιδιαίτερο άρωμα.

 

MOSTAR 

"Πάμε στο cafe που είναι στην παλιά γέφυρα". Αυτό ακούς, συνήθως, από τους επισκέπτες που έρχονται στη Χαλκίδα και δεν εννοούν άλλο από το γνωστό (για όλους εμάς τους ντόπιους) Mostar . Η προνομιακή θέση του είναι αυτή που το κάνει να ξεχωρίζει (βρες εδώ ακριβώς το στίγμα του) αλλά το alternative cafe δεν αρκείται στην καλή θέση. Ψαγμένη μουσική, προσεγμένος χώρος, ωραία εξυπηρέτηση είναι κάποια από τα συν του Mostar. 

1) Σερβίρει καφέ της εταιρίας: Buondi

2) Ξεχωρίζει ο συγκεκριμένος καφές γιατί: Εχει ωραίο άρωμα και είναι γευστικός.

3) Τιμές σε freddo espresso και καπουτσίνο: 3.50 ευρώ 

4) Το μυστικό του καλού καφέ είναι: Η αγάπη και το χέρι του κάθε barista. Καθαρή μηχανή, σωστή θερμοκρασία και δοσολογία και η προσεγμένη εκχύλιση στο ποτήρι ή στο φλιτζάνι.  

 

DALUZ


Οταν το Daluz ανοίγει τις πόρτες του, καταλαβαίνεις πως ήρθε το καλοκαίρι! Το beach bar στην παραλία των Αλυκών (βρες εδώ τη διαδρομή) θα ζήσεις πολύ ωραίες στιγμές. Θέλεις να αράξεις στις ξαπλώστρες για καφεδάκι (κάνεις και τις βουτιές σου στη θάλασσα) , θέλεις να καθίσεις στον πάνω χώρο του μαγαζιού να τσιμπήσεις και ένα σνακ και τα παιδάκια σου να παίξουν με ασφάλεια στον παιδότοπο; Τα πάντα μπορείς να κάνεις στο Daluz!

Σερβίρει καφέ της εταιρίας: Cocus

2) Ξεχωρίζει ο συγκεκριμένος καφές γιατί: Ως πρώτη ύλη επιλέγονται κόκκοι του καφέ που έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γεύσης, έχει γίνει σωστή καλλιέργεια, προσεκτικό ψήσιμο. Η συσκευασία του βοηθάει στη διατήρηση της φρεσκάδας! 

3) Τιμές σε freddo espresso και καπουτσίνο: 3.50 ευρώ 

4) Το μυστικό του καλού καφέ είναι: Στη γεύση του. Πρέπει να έχει ένα ευχάριστο μείγμα με ιδιαίτερο άρωμα.

 

PANTHEON 

Τώρα θα σε ταξιδέψουμε μέχρι το ...δικό μας Πάνθεον. Ενας χώρος που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα in μαγαζιά της Αθήνας. Μοναδική διακόσμηση, πολύ ωραίος κόσμος. Εδώ μπορείς να συνδυάσεις τέλεια τον καφέ σου με ένα από τα λαχταριστά γλυκάκια του. Πρώτα ,όμως, πρέπει να μάθεις πώς θα πας. Δεν είναι δύσκολο. εδώ σου έχουμε όλα τα απαραίτητα) . 

1) Σερβίρει καφέ της εταιρίας: Gran Espresso και Buondi 

2) Ξεχωρίζει ο συγκεκριμένος καφές γιατί: Οι κόκκοι καφέ του "Gran Espresso" δημιουργούν τον ιδανικό espresso . Διαθέτει χαρμάνι με έντονο άρωμα, πλούσιο καϊμάκι και έχει διάρκεια στη γεύση του. Ο καφές "Buondi" ταιριάζει περισσότερο στο freddo. "Δυνατό" άρωμα με αγαπημένη γεύση.

3) Τιμές σε freddo espresso και καπουτσίνο: 3.50 ευρώ

4) Το μυστικό του καλού καφέ είναι: Οσο πιο καθαρή είναι η μηχανή, τόσο πιο ωραίος γίνεται ο καφές. Η σωστή θερμοκρασία και δοσολογία, η αγάπη που βάζει ο barista.

 

CHILLBOX ΧΑΛΚΙΔΑΣ 


Ποιος είπε πως το Chillbox διαθέτει μόνο παγωμένο γιαούρτι; Στο κατάστημα της Χαλκίδας φτιάχνουν πολύ ωραίο καφέ ενώ πρόσφατα μπήκαν στο κατάλογο τους τα mocktails (δροσιστικά κοκτέιλ χωρία αλκοόλ) και τα Floaties (ιδιαίτερα ροφήματα με παγωτό και αναψυκτικό three cents). Μπορείς να καθίσεις αναπαυτικά στο χώρο σερβιρίσματος που έχει διαμορφωθεί ειδικά για όσους θέλουν να απολαύσουν χαλαρά τα προϊόντα του. Βρες εδώ το στίγμα του και ανακάλυψε όλες τις μοναδικές γεύσεις!  

1) Σερβίρει καφέ της εταιρίας: Buondi

2) Ξεχωρίζει ο συγκεκριμένος καφές γιατί: Η limited edition (100% arabica) που επιλέγουμε έχει πολύ καλή ποιότητα καφέ  

3) Τιμές σε freddo espresso και καπουτσίνο: 2.80 και 3.00 ευρώ αντίστοιχα (τιμές σερβιρίσματος)  

4) Το μυστικό του καλού καφέ είναι: Το καλό χαρμάνι, η σωστή εκπαίδευση και το μεράκι του barista 

 

ΡΕΞ

Η πλατεία στο Κόκκινο Σπίτι είναι ιδανική για να αράξεις τις καλοκαιρινές μέρες. Εκεί θα συναντήσεις και το παραδοσιακό καφενείο ΡΕΞ (εύκολη διαδρομή με ένα κλικ εδώ) . Ωραίο καφεδάκι, ακόμη πιο ωραία τα γλυκάκια που διαθέτει ενώ μπορείς να πιεις και το ουζάκι σου (φτιάχνει γευστικότατες ποικιλίες). 

1) Σερβίρει καφέ της εταιρίας: Buondi 

2) Ξεχωρίζει ο συγκεκριμένος καφές γιατί: Εχει πολύ καλή ποιότητα 

3) Τιμές σε freddo espresso και καπουτσίνο: 2.80 και 3.00 ευρώ αντίστοιχα

4) Το μυστικό του καλού καφέ είναι: Να είναι καλός ο barista και να είναι καλό το χαρμάνι του καφέ 

 

ΤΟ ΧΡΥΣΟ 

Ωραίο καφεδάκι λίγο πριν (ή και μετά )τα ψώνια σου στην αγορά της Χαλκίδας θα πιεις στο ΧΡΥΣΟ. Βρίσκεται στην αρχή του πεζόδρομου της Αβάντων ακριβώς πάνω στην πλατεία (βρες εδώ ακριβώς το στίγμα του)  

1) Σερβίρει καφέ της εταιρίας: Lobardini κατευθείαν από τη Φλωρεντία 

2) Ξεχωρίζει ο συγκεκριμένος καφές γιατί: Για τη διάρκεια του και τη σταθερή ποιότητα που διαθέτει 

3) Τιμές σε freddo espresso και καπουτσίνο: 1.50 ο freddo espresso και 1.80 ο καπουτσίνο

4) Το μυστικό του καλού καφέ είναι: Ο barista και η διάθεση που έχει. 

 

FAROS 10

Εδώ και τρία χρόνια ο FAROS 10 έχει γίνει σήμα κατατεθέν της πλαζ Παπαθανασίου. Συνδυάζει καφέ, φαγητό και ποτό σε τρία επίπεδα: Eσωτερικός χώρος, πανέμορφος κήπος, ξαπλώστρες στην πλαζ! Κάθεσαι όπου σου κάνει κέφι! Τσεκάρετε εδώ τη τοποθεσία του.

1) Σερβίρει καφέ της εταιρίας:  Buondi

2) Ξεχωρίζει ο συγκεκριμένος καφές γιατί: Για τη μοναδική του γεύση που διαρκεί μέχρι να τελειώσει η τελευταία σταγόνα.

3) Τιμές σε freddo espresso και καπουτσίνο: 3.00 ευρώ

4) Το μυστικό του καλού καφέ είναι: Η σωστή προετοιμασία της μηχανής του καφέ και ο barista.

 

SABBIA 

Beach Bar με οργανωμένη παραλία στις Αλυκές όπου η διασκέδαση είναι στο ...φουλ από το πρωί μέχρι το βράδυ! Ωραία θάλασσα, καφεδάκι όλο άρωμα, χορταστικά σνακ, δροσιστικά cocktail, ιδιαίτερα πιάτα στο εστιατόριο. Οποιαδήποτε ώρα και να πας στο Sabbia (μάθε εδώ πώς θα πας) , ένα είναι το σίγουρο. Θα περάσεις αξέχαστα! 

1) Σερβίρει καφέ της εταιρίας: Buondi

2) Ξεχωρίζει ο συγκεκριμένος καφές γιατί: Εχει "σώμα" και είναι πίνεται ευχάριστα. 

3) Τιμές σε freddo espresso και καπουτσίνο: 4.00 ευρώ το Σαββατοκύριακο και 3.50 ευρώ τις καθημερινές 

4) Το μυστικό του καλού καφέ είναι: Να έχει επεξεργαστεί σωστά το νερό του δικτύου 

 

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Ένα όνομα μία ιστορία αποτελεί ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ δείτε εδώ που ακριβώς βρίσκεται στο κέντρο της Χαλκίδας. Διαθέτει τεράστια ποικιλία σε καφέδες και ροφήματα αλλά και αμέτρητα σκακς, σφολιατοειδή, σαλάτες και γλυκίσματα φτιαγμένα όλα με αγνά υλικά και προσαρμοσμένα στις δικές σας ανάγκες. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η αλυσίδα καταστημάτων έχει ιδιαίτερη αδυναμία και στους ανθρώπους με vegan προτιμήσεις, γι' αυτό και έχει δημιουργήσει μεγάλη γκάμα με τέτοιου είδους προϊόντα.

1) Σερβίρει καφέ της εταιρίας: Γρηγόρης

2) Ξεχωρίζει ο συγκεκριμένος καφές γιατί:  Άριστη ποιότητα χαρμάνι, υπάρχει και arabica. Αν είσαι vegan μπορείς να απολαύσεις cappuccino με γάλα καρύδας, σόγιας ή αμυγδάλου

3) Τιμές σε freddo espresso και καπουτσίνο:  Espresso: 1.60 και Καπουτσίνο: 1.70 με δώρο νεράκι.

4) Το μυστικό του καλού καφέ είναι: Η τακτική μέτρηση της ροής αλλά η σωστή μέτρηση της ποσότητας του καφέ.

 

DIFFERENT

Είναι στέκι των φανατικών της μπαλίτσας -γίνεται πανικός σε μέρες αγώνα- έχει αγαπηθεί τόσο για τον καφέ του όσο και για τα λαχταριστά burger! Ο ιδιοκτήτης Γιώργος Πούρης τα ετοιμάζει όλα με μεράκι, γι' αυτό και τα burger που φτιάχνει έχουν αφήσει ιστορία! Βρείτε το DIFFERENT εδώ .

1) Σερβίρει καφέ της εταιρίας: Kimbo

2) Ξεχωρίζει ο συγκεκριμένος καφές γιατί: Δεν χάνει τη γεύση του

3) Τιμές σε freddo espresso και καπουτσίνο: 2.50 ευρώ 

4) Το μυστικό του καλού καφέ είναι: Ο τρόπος παρασκευής του, πρέπει να τον φτιάχνεις με πολύ μεράκι.

 

WELL BEAN

Σε κεντρικό δρόμο της Χαλκίδας, απέναντι από τα δικαστήρια. θα συναντήσεις το "χρωματιστό"  WELL ΒΕΑΝ   Μάθε εδώ περισσότερα στοιχεία. Αποτελεί ένα από τα πιο in στέκια και προσφέρει τις πιο top αφράτες χειροποίητες αραβικές πίτες με φέτα, δοκιμάστε τες!

1) Σερβίρει καφέ της εταιρίας: Illy

2) Ξεχωρίζει ο συγκεκριμένος καφές γιατί: Για την πολύ καλή ποιότητα χαρμάνι.

3) Τιμές σε freddo espresso και καπουτσίνο: 2.50 ευρώ 

4) Το μυστικό του καλού καφέ είναι: Να τον φτιάχνεις με χαμόγελο και όρεξη!

 

PLAN B


Βρίσκεται στο Κρηπίδωμα της Χαλκίδας (βρες εδώ ακριβώς το στίγμα του) ενώ πρόσφατα επεκτάθηκε και στο διπλανό κατάστημα (πρώην Giardinni). Το Plan B' δεν αποτελεί …σχέδιο Β’, αλλά πρώτη επιλογή, γι’ αυτό και έχει κερδίσει όλο το νεανικό κόσμο της πόλης!  Το πρωί απολαμβάνεις το καφεδάκι σου χαλαρά στα τραπεζοκαθίσματα που είναι πάνω στην πλατεία και όσο περνάει η ώρα το γνωστό cafe bar ανεβάζει ...ένταση με alternative μουσική και πολύ ωραία cocktail!

1) Σερβίρει καφέ της εταιρίας: TAF

2) Ξεχωρίζει ο συγκεκριμένος καφές γιατί: Είναι πολύ καλή ποιότητα καφέ με ...ξεχωριστό χαρακτήρα. 

3) Τιμές σε freddo espresso και καπουτσίνο: 2.90 ευρώ 

4) Το μυστικό του καλού καφέ είναι: Η αγάπη και η τέχνη του barista!

 

ΜΑΜ

Βρίσκεται 10 χλμ περίπου έξω από τη Χαλκίδα, στην παραλία Λευκαντί (θα το βρεις εύκολα αν μπεις εδώ). Τα τελευταία χρόνια, υπό τη διεύθυνση των αδερφών Κώστα και Παναγιώτη Τουλούμη, έχει αποκτήσει τρομερή άνοδο! Φυσικά, υπάρχουν λόγοι που ο κόσμος έχει αγαπήσει τόσο πολύ αυτό το Mam cafe - bar - restaurant. Εκλεκτό team στο service, ωραίος χώρος, θέα θάλασσα (ιδανική και για βουτιές) κ.α

1) Σερβίρει καφέ της εταιρίας: Hausbrandt 

2) Ξεχωρίζει ο συγκεκριμένος καφές γιατί: Για την ποιότητα, το άρωμα και τη γεύση του

3) Τιμές σε freddo espresso και καπουτσίνο: 3.00 ευρώ 

4) Το μυστικό του καλού καφέ είναι: Η μηχανή του καφέ, ο barista και ...η όρεξη που έχει ο πελάτης που έρχεται να πιει τον καφέ.

 

ΜΟΥΖΕΛΗΣ 

Λίγο πιο έξω από τη Χαλκίδα, στην περιοχή της Νέας Αρτάκης  βρίσκεται το all day στέκι "ΜΟΥΖΕΛΗΣ" (δες εδώ που βρίσκεται). Έχει πιστούς φίλους που το επιλέγουν για τα πεντανόστιμα σφολιατοειδή δική τους παρασκευής. Κάνει και delivery...      

1) Σερβίρει καφέ της εταιρίας: Mokka

2) Ξεχωρίζει ο συγκεκριμένος καφές γιατί: Εξαιρετικής ποιότητας χαρμάνι που ψήνεται στην Ελλάδα και διατηρεί το άρωμά  και τη γεύση του. 

3) Τιμές σε freddo espresso και καπουτσίνο: 1,50 ευρώ  

4) Το μυστικό του καλού καφέ είναι: Η αγάπη που βάζει ο barista και η εμπειρία.

 

ΚΑΦΕΓΛΥΚΟΠΩΛΕΙΟ 1743

Στη Στενή, κάτω από τα πλατάνια είναι το πιο ιδανικό μέρος για να χαλαρώσεις και να ευχαριστηθείς πολύ ωραίες γλυκές γεύσεις. Στο ΚΑΦΕΓΛΥΚΟΠΩΛΕΙΟ 1743 (δες εδώ πού ακριβώς βρίσκεται) συνδυάζεις τον καφέ σου, το milkshake σου ή άλλο αγαπημένο σου ρόφημα με ένα αυθεντικό μπισκοτογλυκό ή μια λαχταριστή κρέπα ή ακόμη και ένα ...ζουμερό pancake! Εκεί είναι απλά ο παράδεισος της γλύκας!

1) Σερβίρει καφέ της εταιρίας: Jacobs

2) Ξεχωρίζει ο συγκεκριμένος καφές γιατί: Δεν αλλοιώνεται η γεύση του μέχρι τη τελευταία γουλιά.

3) Τιμές σε freddo espresso και καπουτσίνο: 3.00 ευρώ  

4) Το μυστικό του καλού καφέ είναι: Η σωστή μέτρηση της ποσότητας του καφέ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ 

Πού θα μείνεις;

Πού θα πιεις ποτό; 

Πού θα πας για φαγητό;