Στέκια για φαγητό στη Χαλκίδα που σίγουρα θα σου αρέσουν!

Τι κι αν είναι χειμώνας; Εχεις πολλούς λόγους για να βγεις έξω με καλούς φίλους. Κατ' αρχάς, η Χαλκίδα είναι όμορφη, ακόμη και όταν είναι συννεφιασμένη ή πέφτει βροχούλα. Επειτα, είναι τόσα τα μαγαζιά που έχεις να πας για φαγητό, που δύσκολα θα σε κρατήσει μέσα ο άστατος καιρός.

Εχουμε τις καλύτερες επιλογές και πάμε να τις μοιραστούμε μαζί σας παρακάτω...

Θέλεις ψαράκι και θαλασσινά; Μάθε, λοιπόν, πού είναι ιδανικά για ...φρέσκο πράμα! 

Σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Χαλκίδας, θα συναντήσεις το παραδοσιακό ουζερί "O ΨΗΛΟΣ"  (κάνε κλικ εδώ για περισσότερα). Πρόσφατα, άλλαξε χέρια και ο νέος ιδιοκτήτης έκανε ριζική ανακαίνιση στο χώρο!  Η κουζίνα του δίνει ...ρέστα με τα πεντανόστιμα πιάτα που σερβίρει. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε γαρίδες φλαμπέ ή σαγανάκι, φρεσκότατο χταπόδακι στα κάρβουνα, ποικιλίες ούζου και μπύρας. Ολα έρχονται στο τραπέζι σου γρήγορα και σε πολύ προσιτές τιμές


Τα 25 ΔΡΑΜΙΑ μεταφέρθηκαν το καλοκαίρι του 2018 σε νέο χώρο, παραθαλάσσιο αυτή τη φορά. Τα πιάτα του είναι γνωστά (θυμόσαστε τη χορταστική μακαρονάδα με τα θαλασσινά που φτιάχνει) μόνο που αυτή τη φορά μυρίζουν ακόμη πιο έντονα ιώδιο, αφού τα απολαμβάνεις ακριβώς δίπλα στη θάλασσα. Δες εδώ τη νέα διεύθυνση. 


Στην παραλία της Χαλκίδας,  με θέα τον Ευβοϊκό και την παλιά γέφυρα  θα συναντήσεις το γνωστό μεζεδοπωλείο - τσιπουράδικο "Ο ΣΤΑΣΙΝΟΣ" (δες εδώ λεπτομέρειες). Εδώ θα γευτείς μοναδικούς θαλασσινούς  συνδυασμούς, όπως  κριθαρότο με ολόφρεσκα θαλασσινά, απίστευτη γαριδομακαρονάδα με φρέσκες γαρίδες, πεντανόστιμα ψάρια ημέρας στα κάρβουνα και ότι άλλο θα σου προτείνει ο ιδιοκτήτης. 


 

Θα βγούμε εκτός Χαλκίδας, για να πάμε στην παραλία του Αγίου Μηνά. Μόλις φτάσεις στο γραφικό λιμανάκι, πιάσε τραπέζι στην ψαροταβέρνα  "Η ΑΜΜΟΥΔΙΑ" (δες εδώ λεπτομέρειες). Ο ιδιοκτήτης του φροντίζει  να έχει πάντα τα καλύτερα. Ολόφρεσκα ψάρια και όστρακα μαγειρεμένα με μεράκι σε πολύ λογικές τιμές.


Ο "ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ" βρίσκεται λίγο έξω από τη Χαλκίδα, στη φημισμένη -για τα ουζερί της- Λάμψακο. Πλέον, έπιασε παραλιακή θέση και έτσι εκτός από τα διάσημα πιάτα του (τα έχουν δοκιμάσει πολλοί γνωστοί της showbiz και όχι μόνο), κερδίζει και στη θέα! Ιδανικό για οικογένειες, αφού η περιοχή είναι ήσυχη και υπάρχει μεγάλη αλάνα για παιχνίδι! Κλικ εδώ για να γνωρίσεις τα φρεσκότατα πιάτα του, αλλά και να μάθεις όλα τα απαραίτητα στοιχεία.   


Μένουμε στην ίδια περιοχή για να πάμε λίγο πιο δίπλα στο "ΤΟ ΚΥΜΑ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ" . Μεγάλος χώρος, (ο,τι πρέπει για οικογενειακές ή φιλικές μαζώξεις), ψαράκι της ώρας και πάντα με θέα θάλασσα! Να τιμήσεις και τους μεζέδες του, γιατί αξίζει τον κόπο. Εδώ θα βρεις τις συντεταγμένες που χρειάζεσαι, αλλά και άλλες πληροφορίες. 


Μένουμε στη Λάμψακο για να πάμε στο ουζερί "ΤΟ ΚΟΥΤΟΥΚΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ", το οποίο προσφέρει τις μοναδικές γεύσεις του από το 1955. Ολες οι θαλασσινές νοστιμιές είναι φτιαγμένες με μεράκι και σεβασμό στον πελάτη.. Ένα ουζερί- κουτούκι δίπλα στη θάλασσα που διαθέτει προσεγμένο κατάλογο και διακρίνεται για το ψάρι του. Δες εδώ το στίγμα του.


Το ΤΖΙΒΑΕΡΙ μεταφέρθηκε πρόσφατα στην παραλία της Λαμψάκου και ανανεώθηκε πλήρως. Το μόνο που έμεινε ίδιο είναι οι ιδιοκτήτες του και η υπέροχη κουζίνα του. Θαλασσινές συνταγές που ...συζητιούνται στις παρέες των καλοφαγάδων που το προτιμούν. Το γεμιστό καλαμαράκι (φωτό) είναι ένα από τα πιάτα του που τα ..σπάει! Μάθετε εδώ περισσότερα για το όμορφο ουζερί της Λαμψάκου. 


Το ξέρεις ότι και η Αρτάκη έχει πολύ ωραία ουζερί! Σου προτείνουμε το "10 ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ"  με την ανανεωμένη σάλα του ακριβώς πάνω στην παραλία (δείτε εδώ τα πλήρη στοιχεία του). Θα ευχαριστηθείς ό,τι παραγγείλεις. Φρεσκότατα όστρακα και θαλασσινά φιγουράρουν στο μενού του και σε συνδυασμό με το χαμόγελο των ιδιοκτητών θα θέλεις να ξαναπάς σίγουρα!


Μήπως έχεις όρεξη για κρεατάκι; Συνέχισε να διαβάζεις!

Το ΨΗΣΤΗΡΙ έχει γίνει πια θεσμός! Δεν υπάρχει περίπτωση να έρθεις Χαλκίδα και να μην περάσεις μια βόλτα για ένα ...περιποιημένο τυλιχτό. Είναι πολύ συχνά γεμάτο, γι' αυτό φρόντισε να μην πας τελευταία στιγμή! Κρεατολιχουδιές που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο, όπως και το γρήγορο σερβις του. Εδώ σου έχουμε περισσότερες πληροφορίες.  


Ο "ΝΟΝΟΣ" , αν και άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του, έχει κερδίσει πολλούς φανατικούς. Διαθέτει πλούσιο μενού, ενώ κάθε μέρα "παίζει" και με διαφορετικά πιάτα. Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ, μπεκρή μεζέ, σουτζουκάκια, κόκορας παστιτσάδα, κεφτεδάκια, ντολμαδάκια με αυγολέμονο, πανσέτα ψητή, προβατίνα φιλέτο είναι μόνο κάποιες από τις επιλογές που έχετε. Βρίσκεται στον πεζόδρομο της Κριεζώτου, δηλαδή σε ιδανικό σημείο μετά την περαντζάδα σου στα εμπορικά καταστήματα (τσεκ εδώ περισσότερες πληροφορίες).


Για κρητικές συνταγές και όχι μόνο σου προτείνουμε το "ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ" το οποίο διαθέτει ανακαινισμένο χώρο.  Περιποιημένα πιάτα κατευθείαν από τη λεβεντογέννα Κρήτη! Ο ιδιοκτήτης του Λευτέρης Γιαπιτζής και οι μάγειροι γνωρίζουν τα πάντα για την κρητική κουζίνα. Ετσι μπορούν να σε καθοδηγήσουν στο κατάλληλο -για τα γούστα σου- πιάτο.Μάθε εδώ πώς θα πας. 


Το "ΠΗΓΑΔΑΚΙ" θα το βρείτε στο δρόμο προς Αρτάκη, στην περιοχή της Εξω Παναγίτσας (βρείτε εδώ το στίγμα του). Είναι ένας ζεστός χώρος (έχει και το τζάκι του), πολύ παρεΐστικος, με πολύ ...μπαμπάτσικα πιάτα! Η σταβλίσια μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος είναι απλά ...λουκούμι. Η φωτογραφία τα λέει όλα!


Ο "ΜΟΝΟΛΥΚΟΣ" έχει γίνει γνωστός για την ωραία κουζίνα του. Τους χειμερινούς μήνες, έχει δύο χώρους, οι οποίοι διακρίνονται για τη ζεστασιά τους.

Τι σου προτείνουμε; Καρπάτσιο από μοσχαρίσιο φιλέτο κόντρα μπριζόλας, ντολμαδάκια σκέτος ...πειρασμός κι άλλες ενδιαφέρουσες συνταγές. Θα χρειαστείς μια μικρή βοήθεια στο δρόμο, αν πας για πρώτη φορά. Γι' αυτό βρες εδώ ακριβώς το στίγμα του. 


 

Νέες κρεατολιχουδιές φιγουράρουν στον κατάλογο του ψητοπωλείου ο "ΚΟΥΛΗΣ" στο γήπεδο Χαλκίδας (δες εδώ τη διεύθυνση).  Μοναδικά πιάτα, όπως πίτσα με γύρο χοιρινό ή κοτόπουλο (βλέπε φωτό), burger με μπιφτέκι κοτόπουλο ή μοσχαρίσιο, ψωμάκι με γέμιση της επιλογής σου και πολλά άλλα. Πολύ δυνατά "παίζει" και η σούβλα του.   

 

Θα σε πάμε πάλι στην Αρτάκη, αλλά αυτή τη φορά στο ψητοπωλείο "ΨΗΤΟΓΕΥΣΙΑ"  (δες εδώ τα στοιχεία επικοινωνίας). Στον πρώτο όροφο του ψητοπωλείου μπορείς να κάτσεις άνετα, σ' έναν όμορφο χώρο και να απολαύσεις κρεατικά της ώρας ή σούβλας (παραγωγής τους, παρακαλώ!), όπως επίσης σκεπαστή με γύρο ή κεμπάπ, ψωμάκι, burger ή club sandwich  με κρεατικό της επιλογής σου. Κοίτα τι σου λέμε! 


Θέλεις να ακούς και την πενιά σου, καθώς τρως; Σου έχουμε και εδώ πρόταση. Λέγεται "ΠΙΑΤΟΚΑΜΩΜΑΤΑ"  και γίνεται χαμός από νεανικές παρέες, αλλά και μεγαλύτερες ηλικίες (εδώ θα βρεις τηλεφωνάκι). Παρεϊστικη ατμόσφαιρα, ωραίο φαγητό και γρήγορο σέρβις είναι τα στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει. Η ορχήστρα του παίζει για εσάς κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ, γιορτές και αργίες. 

Ενα μεζεδοπωλείο που δε μοιάζει με κανένα άλλο στο είδος του είναι ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ και βρίσκεται στην πλατεία της Αγίας ΠαρασκευήςΕίναι πολύ ωραία περιοχή, γι' αυτό μάθε εδώ πώς θα πας. Ποικιλίες κρεατικών και το σουβλάκι ..τούμπανο (βλέπε φωτο) είναι τα καλύτερα του! Δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα δοκιμάσεις. Συνόδευσε τα και με μια παγωμένη μπύρα. Εχει πολλές επιλογές!


Το δικό του στιλ έχει και το MAM στην παραλία Λευκαντί. Λίγα πιάτα, αλλά όλα προσεγμένα, αφού ο σεφ έχει "τρέλα" με τη δουλειά του και ψάχνει μόνο τα καλύτερα για τις συνταγές του. Ωραίες σαλάτες, σπιτική πίτσα με χειροποίητη ζύμη, ζυμαρικά και χορταστικά club sandwitch είναι μερικές ιδέες για να δοκιμάσεις την επόμενη φορά που θα το επισκεφθείς. Μάθε εδώ κι άλλα για το ΜΑΜ.!


 

Σου έχουμε και ...εστιατορικές επιλογές!

LUPO TRATTORIA στην παραλία Χαλκίδας για εξαιρετικά πιάτα ζυμαρικών.  Εδώ, οι σεφ είναι ... καλλιτέχνες. Το μάτι σου "χορταίνει" να βλέπει τα πιάτα του, αλλά το στομάχι σου είναι αυτό που χορταίνει κυριολεκτικά! Η πίτσα που φτιάχνουν και ψήνουν σε φούρνο με ξύλα συναγωνίζεται άνετα την ιταλική. Μάθε εδώ κι άλλες λεπτομέρειες. 


Το "DIVERSO" , επίσης, είναι μια ιδανική επιλογή για ζυμαρικά ,αλλά η κουζίνα του δεν "παίζει" μόνο εκεί. Εκτός από τις λαχταριστές πίτσες (βλέπε φωτό) έχει και ενδιαφέροντα πιάτα με κρεατικά. Τσεκ εδώ στοιχεία και άλλα χρήσιμα.  


Ο ευγενικός ...κύριος της οδού Χαϊνά ακούει στο όνομα ΚΟΣ ΜΠΑΚΥ και έχει πραγματικά ιδιαίτερα πιάτα.  Η σαλάτα του Καίσαρα, η αυθεντική ιταλική καρμπονάρα και φυσικά όλες οι πίτσες του είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Βρίσκεται λίγο έξω από το κέντρο της Χαλκίδας και εννοούμε εδώ .


 

Το PANTHEON ανήκει στην κατηγορία wine bar - restaurant με γκουρμέ μενού, κατάλληλο για όλους! Εχει προσεγμένα πιάτα σε υπέροχες γεύσεις που βρίσκουν άμεσα αποδοχή, ακόμη και σε εκείνους που δεν είναι τόσο φανατικοί της γκουρμεδιάς. Οι Τετάρτες (τα βράδια) είναι καθιερωμένες για sushi time. Είναι ένας πολύ ωραίος χώρος στην παραλία Χαλκίδας και εδώ σου έχουμε κι άλλες πληροφορίες. 


Το STOREYS είναι κι αυτό ένα bar - restaurant που μπορείς να συνοδεύσεις υπέροχα το ποτό σου με τα πιάτα που διαθέτει. Οι σεφ του μεγαλουργούν τόσο στα αλμυρά όσο και στα «κολασμένα» γλυκά. Πρόσφατα, έβαλε νέες επιλογές στον κατάλογο του, όπως δυναμωτικά brunch. Ο χώρος είναι εκπληκτικός και επιτέλους μπορούμε να λέμε και εμείς οι Χαλκιδέοι πως έχουμε ένα εντυπωσιακό εστιατόριο! Μάθε εδώ περισσότερα για το αγαπημένο STOREYS. 


Ένα στέκι που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τους λάτρεις των ζυμαρικών είναι το MASA PASTA! Διάλεξε ανάμεσα σε λιγκουίνι, παπαρδέλες, πέννες, νιόκι, ριζότο, noodles και συνόδευσε το με τις δεκάδες επιλογές που έχεις σε υλικά. Ένα από τα πολλά πιάτα είναι της φωτογραφίας, Carbonara γαρίδας με likouini! Δοκίμασε το στο κατάστημα (αν βρείτε τραπεζάκι) ή take away. Πληροφοριακά στοιχεία εδώ


 

Για καλό σπιτικό φαγητό αλλά και νόστιμα μεζεδάκια θα πας στη "ΜΑΧΗ" και στο "ΖΩΗ ΚΑΙ ΚΟΤΑ".

Την ΜΑΧΗ θα τη βρεις σε ένα κάθετο στενάκι του κεντρικού εμπορικού πεζόδρομου της Αβάντων (για να σε διευκολύνουμε, σου έχουμε εδώ και το στίγμα του). Από νωρίς το πρωί ετοιμάζουν με πολύ μεράκι σπιτικά φαγητά που ξεχωρίζουν χρόνια τώρα για τα φρέσκα και ποιοτικά υλικά τους. Το μενού αλλάζει καθημερινά, γι’ αυτό και δεν θα βαρεθείς ποτέ τις γεύσεις του!


Για πεντανόστιμα μεζεδάκια θα πας στην οδό Χαϊνά (δες εδώ πού βρίσκεται ακριβώς) και θα περάσεις... "ΖΩΗ ΚΑΙ ΚΟΤΑ" στο ομώνυμο μεζεδοπωλείο. Τηγανιά χοιρινή με ρακόμελο, ρολά μελιτζάνας, λαχανοντολμάδες, αλλά και κουτσομούρα, καλαμάρια και όστρακα είναι λίγες από τις λιχουδιές που ετοιμάζει στο ζεστό του χώρο!


Αν ζητάς την Α-ΠΟ-ΛΥ-ΤΗ κρέπα είναι μονόδρομος η POLYCREPA στην οδό Αγγελή Γοβιού. Έχει δημιουργήσει τη δική του ιστορία στις ζουμερές και απολαυστικές κρέπες που είναι σίγουρο ότι θα θέλεις να τις δοκιμάσεις όλες! Βέβαια το μενού περιλαμβάνει σαλάτες, burger και πολλά άλλα. Για περισσότερα εδώ 

 

Πάμε και εκτός πόλης!

Το "ΒΥΣΣΙ" είναι ο,τι πρέπει για το χειμώνα. Σ'ένα καταπράσινο περιβάλλον στο χωριό Καμαρίτσα (δες εδώ την ακριβή τοποθεσία) συνδυάζει το ονειρεμένο τοπίο με το καταπληκτικό, παραδοσιακό φαγητό. Λαχταριστά παϊδάκια, μπριζολίτσες και λουκάνικα όλα στα κάρβουνα σε περιμένουν να τα απολαύσεις.  


Παραθαλάσσια, αλλά ιδανικό και για τους χειμερινούς μήνες είναι το "ΡΕΜΕΝΤΖΟ" στην Ερέτρια. Εδώ θα ικανοποιήσεις κάθε σου όρεξη, αφού ο κατάλογος είναι γεμάτος από θαλασσινά, αλλά και κρεατικά. Και όλα αυτά χαζεύοντας τα ferry boat της γραμμής προς τον Ωρωπό. Δες εδώ τη διαδρομή που πρέπει να κάνεις μέχρι να φτάσεις σε αυτή τη...θέα!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ 

Πού θα μείνεις;
 
Πού θα πιεις καφέ;
 
Πού θα πιεις ποτό;