Καλοκαίρι στη Χαλκίδα και σου έχουμε τα καλύτερα μαγαζιά για ποτάκι

Είναι η εποχή της. Το καλοκαίρι η Χαλκίδα μεταμορφώνεται σε μια πόλη με δεκάδες επιλογές για ποτό σε χαλαρωτική φάση ή πιο μπιτάτη αν θες. 

Must Σ-Κ προορισμός για Αθηναίους, οι ντόπιοι παίρνουν τα πάνω τους, οι φοιτητές...are back in town και επομένως η πρώτη ύλη είναι έτοιμη για ξέφρενες νύχτες.

Ναι, αλλά πού; Το OlaEvia, πιστό στο καλοκαιρινό του ραντεβού, έχει τις λύσεις. Και είναι για όλα τα γούστα...

Ξεκινάμε με το διαχρονικό clubακι στη Γλύφα Χαλκίδας. Το GAZ είναι και θα είναι για πολύ καιρό ακόμη στις top επιλογές για το καλοκαίρι. Και μιλάμε για...καθαρό club! Σπάνιο στις μέρες μας αφού τα original club δύσκολα αντέχουν στον χρόνο.

Το GAZ, όμως, επιμένει να ανοίγει τις πόρτες του κάθε χρόνο τον Μάιο, αφού ξέρει πως το περιμένουν σαν...τρελοί οι clubιστες! Μουσική που ξεσηκώνει, βραδιές με γνωστούς Dj's, cocktailαρες που τα σπάνε, και ένας κόσμος που ...ξέρει να διασκεδάζει! Θα το συναντήσεις ακριβώς πάνω στο δρόμο, λίγο πριν την υψηλή γέφυρα (κοίτα εδώ) και είναι το καλύτερο club της Χαλκίδας.


Στην παραλία Χαλκίδας σίγουρα θα πας. Αξίζει, λοιπόν, να σταματήσεις στο ΠΕΤΡΙΝΟ! Κάθε Παρασκευή έχει ...μενού Ελληνικό! Ετσι, αν ανήκεις στη συγκεκριμένη μουσική κατηγορία, μόλις βρήκες τη μέρα σου.

Ολες τις άλλες μέρες παίζει ξένα, mainstream κομμάτια, που σε βάζουν σε ρυθμούς καλοκαιρινούς. Τα παιδιά στο bar ξέρουν καλά το ...επικοινωνιακό παιχνίδι και σε κάνουν να νιώθεις άνετα όποια στιγμή και να πας! Βρες εδώ σε ποιο σημείο της παραλίας είναι το Πέτρινο.  


Λίγο πιο δίπλα είναι το glamorous PANTHEON 1900. Το χαμόγελο των παιδιών στο bar και το service είναι στα ατού του cafe bar. Βέβαια, όλη η τέχνη είναι στις αλχημείες των barista, οι οποίοι ...ζωγραφίζουν πραγματικά! Ζήτησε τους να σου φτιάξουν ένα coctail με τη γεύση που προτιμάς και να είσαι σίγουρος πως θα μείνεις άφωνος με το αποτέλεσμα! εδώ σου έχουμε κι άλλα ενδιαφέροντα πραγματάκια για το PANTHEON. 


Πρέπει να ανέβεις στο τέλος της παραλίας, στον πεζόδρομο της Τζιαρντίνι, για να βρεις το PLAN B. Είναι στέκι για πολλούς, κυρίως για τη νεολαία (βάζω και εσένα μέσα, τον 40αρη που έχεις διάθεση για ...παιχνιδιάρικες καταστάσεις).

Ο κόσμος που κάθεται στα τραπεζάκια στον πεζόδρομο γίνεται μια παρέα και μιξάρει όμορφα. Αν είσαι ελεύθερος, άνετα θα κάνεις γνωριμίες με το διπλανό τραπεζάκι... Και τα πασάκια είναι ωραία για να πιεις τα δροσιστικά ποτάκια σου. Βλέπεις την απίστευτη θέα από ψηλά! Δες εδώ πού βρίσκεται.


Στην άλλη άκρη της παραλίας είναι το MOSTAR. Βρίσκεται ακριβώς πάνω στην παλαιά γέφυρα. Εδώ θα ζήσεις το ρυθμό, έντονα! Ωραίες μουσικές, ακόμη πιο όμορφα πρόσωπα, και ένα γλυκό αεράκι να έρχεται από τα νερά του Ευρίπου, σε κάνουν να νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε νησί (κοίτα την παρακάτω φωτογραφία, δεν σου λέμε ψέματα). Η θάλασσα στα πόδια σου, τι να λέμε τώρα; Οι mainstream επιλογές σε βάζουν εύκολα σε φάση "Αφήστε με να κουνηθώ, λίγο.." Κοίτα εδώ σε ποιο σημείο είναι ακριβώς! 


Φυσικά, δεν γίνεται να αφήσουμε απ' έξω το νεόφερτο STOREYS. Είναι αδιανόητο να έρθεις Χαλκίδα και να μην περάσεις μια βόλτα. Βρίσκεται σε κάθετο δρόμο της παραλίας (βρες εδώ τη διεύθυνση).

Μπορεί να μην έχει θέα θάλασσα, αλλά έχει μια τέλεια αυλή που νομίζεις πως βρίσκεσαι κάπου εξωτικά. Εδώ, οι barιστες ανεβάζουν τον πήχη ψηλά! Θα πιεις ποτά σε άλλη διάσταση, γι' αυτό μη ζητήσεις κάτι κλασικό που μπορείς να το πιεις οπουδήποτε. Κάνε πειραματισμούς... Σου προτείνουμε να το συνδυάσεις με ένα από τα ακαταμάχητα γλυκό με ζεστή πραλίνα σοκολάτας! Πραγματικά, σκέτη κόλαση!


Πάμε λίγο πιο έξω από το κέντρο της Χαλκίδας για να βρούμε το FAROS 10. Εδώ, μπορείς να συνδυάσεις ποτάκι και μπανάκι (βραδινό, γιατί όχι;) αφού η θάλασσα είναι ακριβώς από κάτω. Τα ωραία cocktail και η μουσική που παίζει θα σε κάνουν να ...κολλήσεις στο cafe - bar της πλαζ Παπαθανασίου (δες εδώ τη διαδρομή), το οποίο κάθε χρόνο ανεβαίνει.


Θα κάνουμε 7-8 χλμ, αλλά αξίζει  να πάμε στην παραλία Λευκαντί και να πιούμε τρελές ποτάρες στο MAM. Τα παιδιά στο service και στο bar είναι απίστευτα επικοινωνιακά! Το 'χουν, χαλαρά, το αντικείμενο...

Εκτός, από τον ιδιαίτερο εξωτερικό χώρο, μπορείς να καθίσεις και στις ξαπλώστρες του. Η θάλασσα είναι ο,τι πρέπει για να κάνεις και μια βουτιά (βραδινό μπανάκι για πάντα!).  Μάθε εδώ όλα όσα πρέπει να ξέρεις γι' αυτό το cafe - bar .


* Αν θέλεις να γνωρίσεις όλη τη ...νύχτα της Εύβοιας, δεν έχεις παρά να μεταβείς στην κατηγορία cafe - bars που έχουμε συλλέξει τα πάντα για εσένα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Πού θα μείνεις;

Πού θα πιεις καφέ;

Πού θα πας για φαγητό;