Ο πληρέστερος οδηγός για φαγητό στη Χαλκίδα το χειμώνα

Εχεις βρει το ξενοδοχείο που θα μείνεις, έχεις ετοιμάσει βαλίτσες και ξεκινάς για την όμορφη Χαλκίδα! Και λίγο πριν φτάσεις αναρωτιέσαι: Πού θα φάω καλό φαγητό;

Μην αγχώνεσαι! Οπως η πινακίδα σε οδηγεί στη Χαλκίδα, έτσι κι εμείς σε στέλνουμε στα καλύτερα μαγαζιά της πόλης και ...πέριξ που αξίζει να επισκεφθείς.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πάμε να ξεκινήσουμε με τον παραλιακό πεζόδρομο της Χαλκίδας. Τα "Δελφίνια" είναι από τις πιο γνωστές ψαροταβέρνες - ουζερί απ' όπου έχουν περάσει οι περισσότεροι γνωστοί  επιχειρηματίες, άνθρωποι της πολιτικής, αλλά και της showbiz. Σίγουρα θα φάτε φρεσκότατο ψαράκι. 

Επιπλεόν, καραβίδες, τσιπούρες στα κάρβουνα, ολοζώντανοι αστακοί  θα βρεθούν στο πιάτο σας με έντονο το ιώδιο της θάλασσας! Η νέα γενιά "πατάει" πάνω στα επιτυχημένα βήματα του Γιάννη Ρεματά πηγαίνοντας την επιχείρηση ένα βήμα πιο πέρα...Θέλεις να κάνεις τηλεφωνάκι πρώτα; Μπες εδώ.


Συνεχίζουμε την περατζάδα μας στην παραλία, βαδίζοντας προς το "DIVERSO", από τις τελευταίες αφίξεις του χώρου της καφεστίασης. Το πρωί "συστήνεται" ως cafe, αλλά από το απογευματάκι και μετά μετατρέπεται σε μεζεδοπωλείο - εστιατόριο. Πιάτα με ...άρωμα Ιταλίας (η πίτσα του είναι εξαιρετική!) και μεζεδάκια από τον κατάλογο που ...τα θέλεις όλα, ενώ δίπλα τους αναγράφονται νορμάλ τιμές. Δες εδώ πληροφοριακά στοιχεία.  ..


Εχουμε και άλλη πρόταση με Ιταλική κουζίνα (αμέ...). Στην αρχή του πεζόδρομου θα συναντήσετε το "LUPO TRATTORIA".  Πολύ ιδιαίτερα πιάτα με έντονη την ..καλλιτεχνική πινελιά από τους σεφ, οι οποίοι εγγυώνται ένα γεύμα ή δείπνο διαφορετικό από τα συνηθισμένα (τα χειροποίητα ζυμαρικά είναι άπαιχτα). Η προσεγμένη διακόσμηση του σε κάνει να αισθάνεσαι πολύ άνετα. Ανέβα και στο πατάρι για τη μοναδική του θέα! Μάθε εδώ περισσότερα για το αγαπημένο εστιατόριο.


Οι περισσότεροι το έχουν συνδέσει στο μυαλό τους με καφεδάκι ή ποτάκι το βράδυ. Εμείς, όμως, που τα προσέχουμε όλα θα σας το προτείνουμε και για φαγητό! Εχει απίθανα πιάτα το "GASTON", το οποίο είναι για όλες τις ώρες! Οι δροσερές σαλάτες του, τα ζυμαρικά σε ... πειραγμένες συνταγές και ωραίοι συνδυασμοί κρεατικών είναι κάποιες από τις επιλογές που έχεις (Εδώ σου έχουμε τηλέφωνα, κτλ)  

Το εστιατόριο L’Onda ανήκει στο ξενοδοχείο Παλίρροια. Εκτός, από τους φιλοξενούμενους του, όμως, ανοίγει τις πόρτες του σε όλους όσοι αγαπάνε την ιδιαίτερη και ποιοτική κουζίνα. Οι γαστρονομικές στιγμές που θα ζήσεις μέσα από τα "ψαγμένα" πιάτα του θα σου μείνουν αξέχαστες. Αρκετοί ντόπιοι το επιλέγουν για τα επαγγελματικά γεύματα με συναδέλφους (τα γρήγορα σνακ είναι απίστευτα χορταστικά!). Ο χώρος όμως, ενδείκνυται και για ένα ρομαντικό γεύμα/ δείπνο με τον αγαπημένο σου (αν θέλεις να κλείσεις τραπέζι πρώτα, βρες εδώ όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που χρειάζεσαι), κάτω από τους ήχους χαλαρής μουσικής και μια εκπληκτική θέα στο στενό του Ευρίπου. 

Τα πιάτα του ...ζωγραφίζουν! Πριν τα γευτείς, σίγουρα θα θελήσεις πρώτα να τα βγάλεις φωτογραφία (και αν είσαι φανατικός ...instagramάκιας, θα την ανεβάσεις και στον προσωπικό λογαριασμό σου). Το "PANTHEON 1900" είναι cafe - bar - restaurant, το οποίο μαζεύει κόσμο από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Αλλά, μη μπερδευόμαστε. Τώρα μιλάμε για το εστιατόριο, το οποίο έχει κερδίσει όλο το κοινό της Χαλκίδας (και όχι μόνο) που αναζητά την πιο ιδιαίτερη κουζίνα. Κάνε κλικ εδώ για να δεις και άλλες φωτό!.

Θέλεις το ...ψηστήρι σου για να έρθεις Χαλκίδα; Ε, το θέλεις και όταν έρθεις! Χωρίς πολύ μπίρι-μπίρι, το "ΨΗΣΤΗΡΙ" είναι η μοναδική ψησταριά πάνω στην παραλία και σαρώνει στις προτιμήσεις των ντόπιων.

Καλαμάκι που τα σπάει, πίτα γύρος (ατελείωτος!) και πόσες άλλες κρεατολιχουδιές (δες εδώ τι σου λέμε). Τα θέλεις όλα! Τα παιδιά στο service ανταποκρίνονται άμεσα και βγάζουν τρελιάρικες φωτό! Βγάλτε και εσείς μία..  

Σου έχουμε καλύψει ήδη την απορία σου, είμαστε σίγουροι, αλλά δε θα σταματήσουμε εδώ. Εχουμε και συνέχεια... Γιατί, απλά, έχεις πολλές επιλογές για φαγητό στη Χαλκίδα και εκτός της παραλίας..  Δες τι άλλο εξασφαλίσαμε για σένα!

Ο "ΤΣΑΦ" έχει κάτι θαλασσινούς μεζέδες ...που γλύφεις και τα δαχτυλά σου. Μπορεί να μην έχει θέα στη θάλασσα, αλλά έχει άλλα ωραία! Είναι στέκι για πολλούς Αθηναίους (έχουν περάσει πολλοί διάσημοι της showbiz) και υπάρχει σοβαρός λόγος: Είναι ο ωραίος χώρος, αλλά κυρίως το μενού. Αλλωστε, όταν έρθεις Χαλκίδα, πες ΤΣΑΦ και όλοι ξέρουν να σου δείξουν τον δρόμο... Δείξε, όμως, ότι είσαι ενήμερος και μάθε εδώ πώς θα πας! 

Σε πεζόδρομο, αλλά όχι στην παραλία, βρίσκεται και το "ΤΣΙΜΠΑ ΨΑΡΑΚΙ". Μετράει λίγα χρόνια λειτουργίας, αλλά η εμπειρία των ιδιοκτητών στην κουζίνα και στην εξυπηρέτηση κάνει ...μπαμ με το που θα το επισκεφτείς. Είναι ωραία επιλογή και για το μεσημέρι σου. Χαζεύεις στην περατζάδα του εμπορικού δρόμου της Κριεζώτου όπου και βρίσκεται. Ας μην πούμε περισσότερα. Δες εδώ ακριβώς το στίγμα του και για τι νοστιμιές μιλάμε


Είναι το μοναδικό ουζερί στην οδό Φαρμακίδου. Οταν άνοιξαν τα "25 ΔΡΑΜΙΑ" ,ξαφνιάστηκαν αρκετοί που το είδαν σε αυτό το σημείο. Κι όμως, ήταν μια απόφαση που βγήκε σε καλό. Οι μεζέδες του είναι φτιαγμένοι με μεράκι και αυτό φαίνεται πριν καν τους δοκιμάσεις. Η μακαρονάδα του ψαρά έχει την τιμητική της, όπως και οι γαρίδες τρικολόρε. Αν θέλεις να ακούσεις και την πενιά σου, προτίμησε να το επισκεφτείς βράδυ Παρασκευής ή μεσημέρι Κυριακής. Εχει ωραίο liveακι. Χάρτης και τηλεφωνάκι εδώ


  

Ας περάσουμε λίγο την παλιά γέφυρα του Ευρίπου για να ...πλεύσουμε στη δική μας "ΟΔΥΣΣΕΙΑ" . Η Βοιωτική μεριά της πόλης ξεκινά με το ουζερί του Οδυσσέα Μπερμπάτη που συνδυάζει τη μοντέρνα κουζίνα με τις παραδοσιακές συνταγές. Εκεί θα γευτείς τη διαφορά σε όλα τα πιάτα.

Η σαλάτα ντάκος είναι ...υπερπαραγωγή! Κριθάρι σουπιάς με το μέλανι τους, φάβα παντρεμένη με χταπόδι, γαρίδες πανέ, ψάρια που μυρίζουν θάλασσα (έρχονται κατευθείαν από την ιχθυόσκαλα που είναι και κοντά), οστρακοειδή φτιαγμένα με ιδιαίτερες συνταγές και πολλά άλλα. Ακολούθησε εδώ τον δρόμο.


Αξίζει να συναντηθείς και με την "ΚΥΡΑ-ΒΟΥΛΑ". Μια ψαροταβέρνα - ουζερί για όσους αγαπάνε την παράδοση. Μπορεί τα ηνία να τα έχει αναλάβει ο γιος, ο Κώστας Ρεματάς, στην κουζίνα, όμως, παραμένει η εμπειρία της μαμάς, της κυρά-Βούλας (το σαγανάκι της συζητιέται από όλους). Οι μεζέδες του είναι χορταστικοί (ακόμη και για τσιπουράκι), ενώ διαθέτει φρεσκότατες θαλασσινές ποικιλίες. Ρωτήστε για το πιάτο της ημέρας: Τιμάται ...δεόντως! Δες εδώ πώς θα πας.


Σου προτείνουμε να περπατήσεις τη βοιωτική πλευρά της παραλίας μέχρι να φτάσεις στο διαχρονικό ουζερί "ΣΤΑΣΙΝΟΣ". Ο Στασινός Γκούνης ξέρει από  φρέσκο ψάρι και δεν διαπραγματεύεται την ποιότητα. Εχει, άλλωστε, καλοταΐσει δεκάδες επώνυμους Χαλκιδέους και Αθηναίους. Στη σχέση ποιότητας-τιμής παίρνει πολύ καλό βαθμό, ενώ μπορείτε να κάτσετε είτε στην όμορφη εσωτερική σάλα (αν βρέχει) είτε απέναντι με θέα την παραλία Χαλκίδας! Δες εδώ πληροφοριακά στοιχεία.


Παραμένουμε στη Χαλκίδα, αλλά θα πάμε λίγο πιο μακριά από το κέντρο. Στο "ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΡΓΥΡΩΣ".  Εχει καταφέρει να κάνει τη διαφορά σε ένα σημείο που ...δεν φαντάζεσαι πως  μπορεί να βρίσκεται μαγαζί. Κι όμως: Οταν υπάρχει ωραίο μενού και ταυτόχρονα εξαιρετικές τιμές, δεν αργεί να γίνει γνωστό στον κόσμο. 

Τα μεζεδάκια "στης Αργυρώς" είναι κάθε λογής, από κρεατικά μέχρι ψαρικά. Οι συνταγές - απλές και βασισμένες στην παράδοση- χαρίζουν πιάτα εύγεστα και ...κατάλληλα για παρεάκι.  Χάρτης και τηλέφωνο εδώ

Κοντά στο γήπεδο της Χαλκίδας, ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ ξέρουν τον σπεσιαλίστα στα κρεατικά "ΚΟΥΛΗ". Σουβλάκι, πίτα γύρος, σούβλα που γυρνάει με κοκορέτσια, κοντοσούβλια και άλλα (νιαμ-νιαμ), αλλά και της ώρας. Δοκιμάστε το σαντουιτς με γύρο κοτόπουλο ή χοιρινό, καθώς και το χειροποίητο τυροπιτάρι και τα πεντανόστιμα ντολμαδάκια. Βρες τον δρόμο εδώ


Ξέρεις από Αλάτσατα; Δεν είναι δύσκολο να πας.. Βρες τον χάρτη από τα ΠΙΑΤΟΚΑΜΩΜΑΤΑ εδώ για πιο γρήγορα! Τι είναι τα πιατοκαμώματα; Ενα φοβερό μεζεδοπωλείο με ζωντανή μουσική και ωραίο μενού που ανακαινίστηκε πρόσφατα. Στον κατάλογο του, πέρα από τις εξαιρετικές τιμές, θα βρείτε και νέες προτάσεις από χορταστικά πιάτα. Οι πόρτες του ανοίγουν κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ, όπως και τις αργίες.


Για το τέλος έχουμε off town επιλογές! 

Στην περιοχή του Αγίου Μηνά βρίσκεται η "ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ" . Είναι οικογενειακή ταβέρνα με άνετη σάλα και όμορφα διακοσμημένη. Δεν χρειάζεται να επεκταθούμε στο μενού, καθώς θα βρείτε τα πάντα και σε πολύ καλές τιμές. Αναλαμβάνει και κοινωνικές εκδηλώσεις απ' όπου και η φωτό παρακάτω. Βρες εδώ το στίγμα του.


Στην παραλία του Αγίου Μηνά πρέπει να πας. Ειδυλλιακό λιμανάκι που το απολαμβάνεις χορτάτος μόνο στην "ΑΜΜΟΥΔΙΑ", την ψαροταβέρνα που ξεχωρίζει στη σειρά των μαγαζιών. Θαλασσινές γεύσεις από τα χέρια του Αρη Σακόβ βασισμένα σε συνταγές απλές, αλλά ταυτόχρονα μοναδικές. Α, και χαμηλότατες τιμές! Δες εδώ πώς θα πας. 


Πάρε το δρόμο για Βόρεια Εύβοια. Οχι, μην αγχώνεσαι, δεν θα σε πάμε πολύ μακριά. Στην περιοχή της Εξω Παναγίτσας συναντάς τον "ΜΙΧΟ".  Είναι ακριβώς πάνω στον δρόμο, αλλά σου έχουμε και χάρτη για δική σου ευκολία (μπες εδώ). Mία από τις καλύτερες και πιο παραδοσιακές ταβέρνες, μετράει πολλά χρόνια στο χώρο χάρις στα καλοψημένα κρεατικά του που ξεχωρίζουν  για την ποιότητα τους. Ο ζεστός χώρος - είναι τέλεια με το τζάκι αναμμένο-, αλλά και η άψογη εξυπηρέτηση σίγουρα δεν θα σας αφήσουν παραπονεμένους. 


Για θαλασσινά δεν φημίζεται μόνο η Χαλκίδα, αλλά και η Λάμψακος. Μην κάνεις το λάθος και δεν πας. Πού; Να, διάβασε... 

Τα πιο φρέσκα ψάρια ποζάρουν στο -κατά τα άλλα- πλούσιο μενού που έχει το "Κουτούκι του Περικλή". Οι συνταγές του είναι διαλεγμένες μία προς μία και σε αυτό το ...απάνεμο κουτουκάκι έχουν αράξει πολλοί celebrities που την έψαξαν τη δουλειά. Στα συν ο πολύ "ζεστός" χώρος και η γρήγορη και φιλική εξυπηρέτηση! Δες εδώ πώς θα πας.


                 

Δεύτερο δυνατό χαρτί στην παραλία της Λαμψάκου είναι ο "ΛΑΜΠΡΟΥΚΟΣ".(δες εδώ πού ακριβώς βρίσκεται) Συνεχώς ανανεώνει το χώρο του και έτσι διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου εδώ και 35 χρόνια! Συνεχώς όμως ανανεώνει και τη κουζίνα του προσθέτοντας  τα πιο γευστικά πιάτα. Απολαύστε γεμιστό καβουράκι, πείνα, ζουμερό χταπόδι και απίθανες  καραβίδες στα κάρβουνα, καθώς και κάθε είδους όστρακα.


Δεν ησυχάζετε αν δεν μάθετε οτιδήποτε "κυκλοφορεί" στην Εύβοια; Μεταβείτε στην κατηγορία μας "φαγητό-διασκέδαση" και δείτε όλα τα καταστήματα σε όλα τα είδη φαγητού!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Πού θα μείνω;

Πού θα πιω ποτό;

Πόυ θα πιω καφέ;