Καφεδάκι στη Χαλκίδα για ...χουχουλιάρικες στιγμές

Ποιος είπε πως η Χαλκίδα είναι μόνο καλοκαιρινός προορισμός; Εμείς βρήκαμε χίλιους δυο λόγους για να την επισκεφθεί κάποιος και τον χειμώνα. Ενα καφεδάκι, για παράδειγμα, σε όμορφα στέκια της πόλης - αλλά και στα περίχωρα της - είναι μια σημαντική αφορμή για να βρεθείς στην πρωτεύουσα του νομού.. 

Και ξεκινάμε με τον παραλιακό πεζόδρομο της πόλης (δείτε πόσο όμορφος είναι...)


Αγαπάμε "ΠΕΤΡΙΝΟ" για πολλούς λόγους. Το φιλικό περιβάλλον μάς κάνει να νιώθουμε πολύ οικεία. Σου φτιάχνουν τον καφέ, όπως ακριβώς τον πίνεις (τους λες βαρύ και στον κάνουν βαρύ ρε παιδί μου! Δεν τσιγκουνεύονται στον καφέ). Αν πετύχεις όμορφες μέρες, ανέβα στην βεράντα του. Είναι σαν να βρίσκεσαι πάνω στο κύμα! Θέλεις να μάθεις τι άλλο είδαμε, όταν το επισκεφθήκαμε; Μπες εδώ.


Ακριβώς δίπλα θα συναντήσεις το "PANTHEON 1900". Τα πρωινά, οι επαγγελματικές συναντήσεις έχουν την τιμητική τους εδώ. Θα το δεις γεμάτο από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Η διακόσμηση του δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τα cafe της πρωτεύουσας. Μπορείς να επιλέξεις να πιεις τον καφέ σου στα άνετα καναπεδάκια του ή στα πασάκια (αν προτιμάς τα ...ψηλά) Δοκίμασε και τα γλυκά του. Εχει απίθανα γλυκάκια στον κατάλογο του! Πάρε ακόμη μια γεύση πριν το επισκεφτείς.. Να, μπες εδώ.


Εννοείται πως στις top επιλογές συγκαταλέγεται το ανανεωμένο "FRENZI". Ενα πρωινό καφεδάκι επιβάλλεται στο FRENZI με παρέα ή μη. Εχεις τόσο ωραία θέα και μια ηρεμία που σου διώχνει μακριά τα προβλήματα. Μουσική, χαμογελαστό σερβις, καλός καφές, ωραία ροφήματα... Βρες κι άλλους λόγους εδώ.


Στην αρχή της παραλίας (από την πλευρά της πλατείας του Αγίου Νικολάου) θα δεις ένα ...γιωτ να σου κλείνει το μάτι. Το γνωστό YACHT έχει φτιάξει καφεδάκια σε χιλιάδες πελάτες (διαχρονική αξία στην παραλία) και ειδικεύεται στον εσπρέσο είτε ζεστό είτε παγωμένο. Ακρως λαχταριστό συνοδευτικό και τα υπέροχα γλυκά του. Δες εδώ ό,τι χρειάζεσαι. 


Το ξενοδοχείο Παλίρροια είναι σήμα κατατεθέν για την παραλία της Χαλκίδας. Το τελευταίο διάστημα έχει ανανεωθεί πολύ το cafe του και πρέπει να το επισκεφτείς σίγουρα. Το Lounge Cafe Bar του Παλίρροια είναι ιδανικό μέρος για τις ..γρήγορες, καθημερινές συναντήσεις σας και όχι μόνο. Προτιμάται ιδιαίτερα από τους ντόπιους για επαγγελματικά ραντεβού. Οι επισκέπτες της πόλης, όμως, το επιλέγουν για τη μοναδική τοποθεσία του (γωνία με το δροσερό αεράκι να σου έρχεται από όλες τις πλευρές και μια θέα εξαιρετική, δες εδώ ακριβώς πού είναι). Χαλαρή μουσικούλα,περιποιημένο καφεδάκι, ωραία γλυκάκια και σνακ είναι στα συν του LOUNGE CAFE BAR.


Το "DIVERSO" το γνωρίσαμε και εμείς πρόσφατα. Αν πας βραδάκι, θα το πετύχεις ως εστιατόριο. Τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες, όμως, μπορείς να πιεις χαλαρά το καφεδάκι σου. Τα παιδιά στο μπαρ είναι "μαστορες" στην τέχνη γι' αυτό σίγουρα θα σου φτιάξουν ένα ρόφημα που θα το ευχαριστηθείς.  Εδώ, θα βρεις το στίγμα του.  


Λίγο πιο κάτω (προς τη γέφυρα Χαλκίδας) είναι το "NEGRO". Σφύζει από νεανικό κόσμο πρωί-μεσημέρι-απόγευμα και βράδυ (θα ήταν και πρωινές ώρες, αλλά κλείνει). Ενας χαμούλης γίνεται για καφεδάκι στο Negro και δεν χρειάζεται να το ψάχνεις περισσότερο: Μπες εδώ για όλα τα σχετικά.


Το ...σπίτι της παραλίας βρίσκεται στο "NAMAS".  Θυμίζει έντονα το δικό σου χώρο και γι' αυτό δεν χρειάζεται να σου πούμε πόσο αναπαυτικά θα νιώσεις. Πάντα με κόσμο, πάντα με χαμόγελο στο σέρβις και κυρίως πάντα ωραιότατες καφεδάρες! Το προτιμούν ιδιαίτερα οι Χαλκιδέοι. Εχεις κι άλλα να μάθεις εδώ


Το ονομάζουν "το στολίδι της γέφυρας" και δεν είναι άλλο από το "MOSTAR". Καθώς κατεβαίνεις την επιβλητική σκάλα του, νομίζεις πως βρίσκεσαι μέσα στη θάλασσα. Απόλαυσε το καφεδάκι σου δίπλα ΑΚΡΙΒΩΣ στα τρελά νερά του Ευρίπου, αλλά ζήτα και ένα σνακ. Φτιάχνουν ωραίο αλμυρά και γλυκά...Θέλεις να μάθεις κι άλλα; Κάνε κλικ εδώ.


Ψηλά στον πεζόδρομο της Τζιαρντίνι δεν ξεχνώ το Plan B. Ενας από τους πιο όμορφους και χαλαρούς συνάμα δρόμους της Χαλκίδας -ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ- σε καλεί για καφεδάκι. Εκεί συχνάζουν κάθε λογής ηλικίες -αναλόγως την ώρα- και το Plan B έχει τον τρόπο του που συνίσταται στα πανέμορφα τραπεζάκια -ιδανικό είτε με καλό είτε με κακό καιρό-, την αγάπη για τον καφέ (δες τη φωτό κάτω) και τις χαμηλές τιμές! Spot the place.


Φεύγουμε από την όμορφη παραλία και πάμε στον εμπορικό πεζόδρομο της Χαλκίδας, στην οδό Αβάντων. Λίγο πριν φτάσεις στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, κοίτα αριστερά, γιατί βρίσκεται το "CHRISTINE".

Είναι κουκλίστικο, μιας και θα το δεις να έχει πάντα αναμμένα τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια. Αποτελεί αγαπημένο στέκι, ειδικά τις ώρες που είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα, αφού βρίσκεται σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους πεζόδρομους της πόλης. Κάνεις τα ψώνια σου, πίνεις και το καφεδάκι σου (τα παιδιά εκεί το φτιάχνουν ...εξαιρετικό). Αν πετύχεις βροχούλα, μπες μέσα στο χουχουλιάρικο πατάρι του! Βρες το στίγμα του εδώ


Σου έχουμε και δυο επιλογές εκτός πόλης (όχι, πολύ μακριά)! Πάρε τον δρόμο για Βασιλικό (περίπου εφτά με οχτώ χιλιόμετρα πρέπει να κάνεις από τη Χαλκίδα) και τράβα ολοταχώς για την παραλία του, το Λευκαντί. Θα ξεχωρίσεις αμέσως το "MAM".  Είναι γωνιακό μαγαζί και βρίσκεται ακριβώς πάνω στον παραλιακό δρόμο. Περιποιημένο καφεδάκι από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Μάθε κι άλλες λεπτομέρειες εδώ


Θέλεις να έχεις εικόνα για όλους όσοι ...σερβίρουν καφέ στην Εύβοια; Τα έχουμε όλα  στην κατηγορία cafe-bar!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Πού θα μείνεις;

Πού θα πας για φαγητό;

Πού θα πας για ποτό;