Μετά από δυο χρόνια σε lockdown, φέτος, γιορτάστηκε ξανά στα μαγαζιά η Καθαρά Δευτέρα.
Πολύς κόσμος βγήκε έξω και τίμησε τα θαλασσινά σε ουζερί και ψαροταβέρνες σε Χαλκίδα, Αρτάκη, Λάμψακο και γενικά σε όλη την Εύβοια.
Το OlaEvia επικοινώνησε με κάποιους επιχειρηματίες και πήρε τη γνώμη τους για το πώς κινήθηκε εισπρακτικά η συγκεκριμένη μέρα.
Η πρώτη Καθαρά Δευτέρα με δικό τους μαγαζί ήταν για τον Αργύρη Κιουλαφάκη και τον Ταξιάρχη Καρατζά. Οι ίδιοι διαθέτουν το ουζερί "ΤΟ ΨΑΡΑΚΙ" στην παραλία Αρτάκης και δήλωσαν σχετικά: "Επικρατούσε μια λαοθάλασσα αυτή την ημέρα σε όλη την παραλία. Ο κόσμος ξεκίνησε να έρχεται από νωρίς το πρωί για να προλάβει τραπέζι και όλη η κοσμοσυρροή συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ. Σε όλα τα μαγαζιά υπήρχε μεγάλη αναμονή με παρέες που περίμεναν να αδειάσει ένα τραπέζι... Αν και υπήρξαν κάποιοι ανυπόμονοι, οι περισσότεροι έδειξαν θέληση για να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι"
Ενας χαμούλης έγινε και στην παραλία της Λαμψάκου. Ο Κώστας Τόγκος και η σύζυγός του, Αναστασία Βασιλείου, ιδιοκτήτες του ουζερί ΤΖΙΒΑΕΡΙ, ανέφεραν χαρακτηριστικά: " Δόξα τον Θεό υπήρχε μεγάλη κίνηση αφού, όπως φάνηκε, είχαν όλοι ανάγκη να βγουν έξω μετά από δυο χρόνια πανδημίας. Αν και υπήρχε μεγάλη αναμονή για τραπέζια, ευτυχώς ο κόσμος έδειχνε κατανόηση και όλα κύλησαν ομαλά".
Υπήρξαν, όμως, και εκείνοι που έμειναν στο σπίτι. Επέλεξαν το σαρακοστιανό τραπέζι τους να είναι με θαλασσινά είδη από ιχθυοπωλεία της γειτονιάς, όπως του «ΜΠΟΥΜΠΗ» στην οδό Χαϊνά.
Ο ιδιοκτήτης, Γιώργος Κόκκινος, δήλωσε στο OlaEvia.gr ότι ο κόσμος ήταν συγκρατημένος και η κίνηση ήταν μειωμένη σε σχέση με πέρυσι. Οι καταναλωτές περιορίστηκαν στα απολύτως απαραίτητα λόγω της ακρίβειας που επικρατεί στην αγορά.