Ο Κώστας Μπουζαίος (φωτό δεξιά με τη σύζυγο του Χριστίνα) μπήκε δυναμικά στον χώρο της εστίασης, ανοίγοντας πριν λίγα χρόνια το ψητοπωλείο "ΠΑΣ ΓΥΡΕΥΟΝΤΑΣ". Διαβάστε παρακάτω τις απόψεις του για διάφορα ενδιαφέροντα θέματα.
1) Ποιο επάγγελμα θεωρείτε πως έχει κέρδος αυτή την εποχή;
Δεν πιστεύω πως υπάρχει επάγγελμα που έχει κέρδος στις μέρες μας και ο λόγος είναι ότι όσα περισσότερα έσοδα έχεις, τόσα περισσότερα είναι και τα έξοδα.
2) Πιστεύετε πως οι τοπικοί φορείς μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις με κάποιες ενέργειες; Και πώς;
Φυσικά και μπορούν με το να προβάλουν το νομό μας. Η Χαλκίδα, αλλά και γενικότερα η Εύβοια, έχει πάρα πολλές επιλογές για έναν τουρίστα αλλά θέλει διαφήμιση. Αν δεν γίνει προβολή, δεν θα αναπτυχθεί ο τουρισμός.
3) Είναι καλό για την επιχείρηση, αλλά και για τον οικογενειακό βίο, να εργάζεται και η σύζυγος στον ίδιο χώρο;
Για την επιχείρηση, αλλά και προσωπικά για εμάς, έχει αποδειχθεί πολύ καλό. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλο, οπότε γίνεται ολοκληρωμένη δουλειά. Όσον αφορά στον οικογενειακό βίο, προσπαθούμε να προσαρμοζόμαστε με τα ωράρια.
4) Ο κόσμος στις μέρες μας στρέφεται προς τις ιντερνετικές αγορές για να κερδίσει χρήματα. Τι όπλα διαθέτει το παραδοσιακό εμπόριο απέναντι στο ιντερνετικό;
Από τη μία πλευρά, είναι λογικό αυτό που συμβαίνει με το ίντερνετ, γιατί ο κόσμος ψωνίζει φθηνότερα και γρηγορότερα από το κινητό του. Από την άλλη, όμως, το κλασικό παραδοσιακό εμπόριο έχει άλλα καλά.
Αρχικά, είναι η άμεση επαφή εμπόρου και πελάτη, που είναι το Α και το Ω, και επίσης έχεις τη δυνατότητα να ελέγξεις το προϊόν που αγοράζεις. Δυστυχώς, μέσω ίντερνετ το παίζεις ...κορώνα γράμματα, γιατί δεν ξέρεις αν θα πάρεις αυτό που απεικονίζεται σε μία φωτογραφία.
5) Η νέα γενιά των εργαζομένων εμφανίζει μεγαλύτερη θέληση για δουλειά λόγω κρίσης;
Η αλήθεια είναι πως οι νέοι έχουν απογοητευτεί λόγω της οικονομικής κρίσης και δεν ψάχνουν τόσο πολύ για εργασία.