• social_icon1
  • social_icon2
  • social_icon3
  • social_icon4

Καλοκαιρινές προτάσεις για φαγητό στη Χαλκίδα

Καλοκαιρινές προτάσεις για φαγητό στη Χαλκίδα
Ποιος είπε ότι η Χαλκίδα φημίζεται μόνο για τα θαλασσινά της;  

Ερχεσαι για φαγητό στη Χαλκίδα και δεν ξέρεις πού να πρωτοπάς! Οι επιλογές είναι πάρα πολλές και είναι γεγονός πως πρέπει να ...ψαχτείς αρκετά μέχρι να αποφασίσεις πού θα καθίσεις. Το ίδιο ...ζόρι τραβήξαμε και εμείς, αλλά τα καταφέραμε! Βρήκαμε τις καλύτερες επιλογές για θαλασσινά, κρεατικά, ζυμαρικά, ακόμη και για ωραία μεζεδάκια..Για πάμε να δούμε τα καλύτερα καλοκαιρινά στέκια για φαγητό... 

Ξεκινάμε με τα ...τιμημένα ουζερί στη Χαλκίδα και τα πέριξ! 

Είμαστε στο κέντρο της πόλης, στην κεντρική οδό Κριεζώτου, και΄μας πήραν οι μυρωδιές από το "Τσίμπα Ψαράκι". Ζεστός χώρος, με ωραία πασάκια στο εσωτερικό του, αλλά και παρεΐστικα τραπεζάκια στον πεζόδρομο για να καθίσεις με την πιο χαλαρή διάθεση. Το μενού θα σου ανοίξει την όρεξη με τα -πάντα- φρέσκα οστρακοειδή (φωτό κάτω) και ψάρια. Ιδανικό για μεσημεριανές ώρες και νωρίς το βραδάκι. Δείτε εδώ πολλές φωτό κι άλλες πληροφορίες .

Στο λιμάνι της Χαλκίδας θα βρεις τον "Εύριπο". Η θέα στη Βοιωτική πλευρά και το σιδηροδρομικό σταθμό (τα λέει όλα η φωτό κάτω) σε ταξιδεύει νοερά δημιουργώντας ένα κλίμα ...διακοπών (δες εδώ την ακριβή τοποθεσία του ουζερί)! Ωραίες θαλασσινές συνταγές, μεγάλη γκάμα σε ετικέτες ούζου και τσίπουρου και άμεση εξυπηρέτηση είναι στα συν του "Εύριπου".  

Πάμε λίγο στις παρυφές του κέντρου: Μετά την πλαζ Κουρέντι και πηγαίνοντας προς το αλσύλιο του Φάρου "μαρκάραμε" το ουζερί "Απάνεμο". Ενας όμορφος χώρος ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, ο οποίος προσφέρει απίστευτη ηρεμία (δες την πινέζα και περισσότερες πληροφορίες εδώ). Το επιλέγουμε για τα προσεγμένα πιάτα του με ποιοτικά "φρούτα της θάλασσας" και συστήνουμε το τυροπιτάρι του που είναι καλύτερο κι από παραδοσιακής ταβέρνας! 

Δεν ήταν δυνατόν να αφήσουμε έξω από τις προτάσεις μας την παραλία του Αγίου Μηνά. Ενα είναι το μαγαζί που ξεχωρίζει όλα αυτά τα χρόνια, η "Αμμουδιά", και έχει προσφέρει τις απλές, γαστρονομικές της γεύσεις σε πάρα πολύ κόσμο! Το επιλέγουν Χαλκιδέοι και παραθεριστές του Αγίου Μηνά για τα καλά θαλασσινά και τις πολύ οικονομικές τιμές του. Δες πώς θα πας εδώ .

Κατευθυνόμαστε προς νότια Εύβοια (μόλις 6- 7 χλμ από το κέντρο) και κάνουμε οπωσδήποτε στάση στη Λάμψακο, που φημίζεται για τα ουζερί της. Ξεχωρίζει, όμως, το "Κύμα του Λουκά". Οι πετροσωλήνες του (φωτό κάτω) βρίσκονται απαραίτητα στις παραγγελίες των πελατών! Απόλαυσε τα φρέσκα θαλασσινά του (δες εδώ περισσότερα πιάτα και πληροφορίες) χαζεύοντας τη θέα της υψηλής γέφυρας...

Λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω είναι η παραλία του Λευκαντί. Τουριστική περιοχή με αρκετά παραθαλάσσια καταστήματα εστίασης. Προτείνουμε στην αρχή της τη "Μέδουσα". Μεγάλη ποικιλία σε θαλασσομεζέδες (δες πώς σε ...κοιτάει το καλαμάρι), οικονομικές τιμές και επιπλέον θέα που ...σε γαληνεύει. Είναι εύκολο να το βρεις: Σου έχουμε εδώ τον χάρτη.

Μένουμε στο Λευκαντί, γιατί το Κεχρημπάρι έχει πάρει τα πάνω από τότε που κατέβηκε στην παραλία. Τρως τα φρεσκότατα θαλασσινά του και δίπλα σου "σκάει" το κυματάκι... Προτιμάται το ίδιο φανατικά και από όσους θέλουν να πιουν μοναχά ένα ουζάκι, αφού η ατομική ποικιλία του ...τα σπάει! Η φωτό του υπαίθριου χώρου "μαρτυρά" την αλήθεια μας και εδώ σου έχουμε τηλέφωνα κλπ. 

 

Κλείνουμε την κατηγορία των ουζερί με την περιοχή της Αρτάκης και τα "Δέκα βήματα στην άμμο". Η ομορφιά της Αρτάκης είναι μοναδική, όπως και οι γεύσεις που θα απολαύσεις στο όμορφο ουζερί στην παραλία της (εδώ τα πληροφοριακά του στοιχεία). Σαγανάκι για ...μεγάλες βούτες και χορταστικοί ουζομεζέδες είναι ό,τι καλύτερο για τις καλοκαιρινές, γαστρονομικές επιθυμίες σου...

Ποιος είπε ότι η Χαλκίδα είναι μόνο για θαλασσινά;

Μήπως σας ήρθε η όρεξη για σουβλάκι και μπριζολίτσα; Εχουμε τις απαντήσεις...

Ξεκινάμε με την ψησταριά του Κούλη, στο δημοτικό γήπεδο Χαλκίδας (μπες εδώ για να μην χάσεις το δρόμο), μια επιχείρηση που το όνομά της είναι βαρύ σαν ιστορία στην πόλη. Ο ιδιοκτήτης Παναγιώτης Σπανός είναι από τους πιο έμπειρους ψήστες και φυσικά το ψητοπωλείο πάει σφαίρα. Πιτόγυρο, καλαμάκι κοτόπουλο super μαριναρισμένο και ό,τι άλλο "τραβάει" η ορέξη σας θα το βρείτε στον Κούλη και στις σούβλες του.

"Κούλη" συναντάς και στη Βοιωτική πλευρά, στην Κάνηθο (είναι ακριβώς εδώ η διεύθυνση) με την Μαρία Σπανού να κρατάει γερά τα ηνία του γνωστού ψητοπωλείου. Λαχταριστά κρεατικά με "πιάτο" τη θέα στον Ευβοϊκό κόλπο. Τρως το λαχταριστό πιτόγυρο σου ή το κάνεις πιο ...επίσημο με επιλέγοντας της ώρας, για τα οποία φημίζεται το ψητοπωλείο. 

 

Ξέρεις να πας στο Δοκό; Αν δεν ξέρεις, να μάθεις, γιατί εκεί βρίσκεται το "Στέκι του Δοκού"  (εδώ η διεύθυνση και το τηλέφωνο). Στο μενού του ...ποζάρουν αρνίσια παϊδάκια, ζουμερή σταβλίσια μπριζόλα 700gr, χειροποίητο λιγκουίνι με παρμεζάνα, πεντανόστιμη στραπατσάδα και καβουρμάς με αυγά στις καλύτερες τιμές. Η αυλή του είναι χάρμα το καλοκαίρι...

Μόλις άνοιξε και κάνει την έκπληξη το Γουρουνάκι μπαίνοντας δυνατά στο χώρο των ψητοπωλείων. Δοκιμάσαμε ήδη, και συστήνουμε με κλειστά μάτια το τυλιχτό γουρουνάκι, το χοιρινό μπριζολάκι, την πίτα χαλούμι, το κεμπάπ, τα μπουτάκια κοτόπουλο, το φιλέτο κοτόπουλο και τα ...ζουμερά μπιφτέκια (δες κι άλλες πληροφορίες εδώ). Ο εξωτερικός του χώρος δίπλα στη θάλασσα είναι πραγματικά πανέμορφος.

Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να μην έχουμε στη λίστα μας μια παραδοσιακή ταβέρνα και αυτή είναι ο Μίχος (πινέζα και τηλέφωνο εδώ)! Είναι δύναμη εδώ και χρόνια η ταβέρνα αυτή, από την οποία έχουν περάσει όλοι οι Χαλκιδέοι. Δεν λέμε κάτι παραπάνω για τα κρεατικά του, απλά να επισημάνουμε ότι έχει ωραία δροσούλα στην ευρύχωρη αυλή του.  

Τι είπατε; Δεν έχουμε μεζεδοπωλεία και εστιατόρια; Τι λέτε καλέ!

Στο Μεζεδοπωλείο της Αργυρώς στήνονται οι πιο παρεΐστικες καταστάσεις. Το κατάστημα είναι φαινόμενο (φτου-φτου!), αφού από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ "παρελαύνει" συνεχώς κόσμος.

Παίζει με μεζεδάκια κυρίως στο κέντρο του τραπεζιού και έχει εξαιρετικά οικονομικό τιμοκατάλογο. Η αυλή του είναι ωραία, ιδιαίτερα το απογευματοβράδυ, αλλά έχει και κλιματιζόμενο εσωτερικό χώρο. Δες εδώ τα στοιχεία του.

Νέα άφιξη στην παραλία  Χαλκίδας το Diverso! Λειτουργεί ως cafe μέχρι το απόγευμα, αλλά ταυτόχρονα και κυρίως το βράδυ μετατρέπεται σε μεζεδοπωλείο-εστιατόριο. Ιταλική πίτσα, μακαρονάδες και μερακλίδικα μεζέδια παίζουν στον τιμοκατάλογό του που είναι πάρα πολύ λογικός για κατάστημα με θέα στον Ευβοϊκό. Δες εδώ τα τσεκαρισμένα στοιχεία του. 

Το πρόγραμμα έχει και καθαρά ιταλική κουζίνα! Υποκλινόμαστε στον Κύριο Μπάκυ και τις μοναδικές συνταγές του. Εξαιρετικά πιάτα με διάφορα είδη ζυμαρικών και γευστικότατες σάλτσες, χορταστικά burger και club sandwich και φύσικα πίτσα με λεπτή ζύμη ολοκληρώνουν ένα μενού, από το οποίο ό,τι και να διαλέξεις είναι εξαιρετικό. Μάθε εδώ πολλά περισσότερα για τον Κύριο Μπάκυ. 

Πάμε λίγο και προς νότια μεριά για να σταματήσουμε στην όμορφη Ερέτρια και στο Ρεμέτζο. Εδώ θα ικανοποιήσεις κάθε σου όρεξη, αφού ο κατάλογος είναι γεμάτος από θαλασσινά, αλλά και κρεατικά. Και όλα αυτά δίπλα στο κύμα χαζεύοντας τα ferry boat της γραμμής προς Ωρωπό. Δες εδώ τη διαδρομή που πρέπει να κάνεις μέχρι να φτάσεις σε αυτή τη θέα!

Καλοκαιράκι, και πώς να φήσουμε εκτός την πασίγνωστή παραλία των Αλυκών; Sabbia είναι η πρόταση για καλό φαγητό σε έναν πολύ προσεγμένο χώρο. Τα ιδιαίτερα πιάτα του (ανανεώθηκαν φέτος), το άκρως καλοκαιρινό περιβάλλον, και φυσικά ο παιδότοπος που δίνει χαρά σε μικρούς και ...ηρεμία στους μεγάλους είναι οι πιο σημαντικοί λόγοι για να το επισκεφθείς.  Πώς θα πας στο Sabbia; Μπες εδώ... 

Και κλείνοντας, ανεβαίνουμε λίγο πιο ...ψηλά, για περισσότερη δροσιά. Πάμε στο Νερόμυλο που βρίσκεται σε ένα γραφικό χωριό, στα Καμπιά Διρφύων (δες εδώ πώς θα πας). Δίπλα στο πανέμορφο εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής και κάτω από τα καταπράσινα πλατάνια θα σου ανοίξει πραγματικά η όρεξη για κρεατικά της ώρας και της σούβλας (όλα τα κρέατα ντόπια!), χειροποίητο τυροπιτάρι και για τα ντολμαδάκια του που γίνονται ανάρπαστα!

Θέλετε κι άλλες επιλογές για τη Χαλκίδα και τα πέριξ; Στην κατηγορία "φαγητό -διασκέδαση" τα έχουμε όλα! 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Πού θα πιω ποτό;

Πού θα πιω καφέ;

Πού θα μείνω;